Devils julkaisi Viuhkolan siirron

LIIGA, NHL / Uutinen
Oulun Kärppien ykkössentteri ja kapteeni Jari Viuhkola siirtyy NHL-seura New Jersey Devilsiin. Hyökkääjä solmi Devilsin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen, jonka yksityiskohtia ei vielä julkaistu.

Viuhkola on Kärppien juniorimyllyn tuotos ja hän on pelannut koko uransa ajan oululaisseurassa. Edustusjoukkueenseen sentteri nousi ensimmäisen kerran kaudella 1998-1999. Tuon jälkeen hän on vähitellen noussut yhdeksi joukkueen ja samalla koko SM-liigan parhaista pelaajista. Päättyneellä kaudella Viuhkola toimi ensimmäistä vuottaan Kärppien kapteenina ja pääsi heti nostamaan Kanada-maljan käsivarsilleen. Hän on voittanut Kärppien mukana myös kaksi muuta kultamitalia, sekä yhden hopean ja pronssin.

Keskushyökkääjä on päässyt testaamaan taitojaan myös maajoukkueen mukana. Moskovan MM-kisoissa Viuhkola pelasi suurimman osan ajasta joukkueen ykköskentässä. Urakointi palkittiin lopulta MM-hopealla.

Oululaispelaaja teki kevään 2007 aikana jatkosopimuksen Kärppien kanssa, mutta lopulta hän päätti tarttua Devilsin syöttiin. Viuhkola on Chicago Blackhawksin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 1998.

Devils julkaisi samalla myös kahden puolustajan sopimukset. Andy Greene pelasi viime kaudella ensimmäiset ottelunsa NHL:ssä ja hän sai sopimukselleen jatkoa. Matthew Corrente on puolestaan 19-vuotias lupaus, jonka odotetaan tekevän debyyttinsä NHL:ssä ensi kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle