Detroit palasi vahvana jäälle, Florida edelleen pinteessä

NHL yö sisälsi yhdeksän peliä. Boston katkaisi tappioputkensa Torontossa kurittamalla isäntiä oikein kunnolla. Sen sijaan Columbuksen ja Floridan tappioputket voivat edelleen hyvin. Columbuksella oli sentään yritystä Nashvillea vastaan, mutta Florida oli vastaantulija New Jerseyn isäntänä. Detroit palasi vahvasti jäille Jiri Fischerin kohtauksen jälkeen.

Detroit - Colorado 7-3

Detroit pelasi ensimmäisen ottelun sen jälkeen kun puolustaja Jiri Fischer sai sydänkohtauksen vaihtoaitiossa. Lääkärien mukaan Fischer saa aloittaa fyysisen harjoittelun 6-8 viikon kuluttua.
Itse ottelussa Detroit ei antanut Coloradolle juurikaan mahdollisuuksia. Maalinteon aloitti kuitenkin Coloradon Andrew Brunette ylivoimalla. Detroitin Mikael Samuelsson vastasi reilun minuutin päästä. Toisessa erässä Detroitilta verkkoa heiluttivat Robert Lang, Daniel Cleary sekä Brendan
Shanahan ylivoimalla. Coloradon ainokaisen toisessa erässä teki Ian Laperriere.

Ottelun tehomies oli Mikael Samuelsson, joka teki tehot 2+2. Detroitin valmentaja Mike Babcock yltyi kehumaan training campin kautta joukkueeseen tullutta 28-vuotiasta ruotsalaishyökkääjää.

- Joka päivä hän tulee paremmaksi. Hän ampuu kiekon maaliin ja pelaa hyvin ilman kiekkoakin, kehui Babcock.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen John-Micheal Liles kavensi ylivoimalla tilanteeksi 3-4. Detroit iski erän lopussa reilussa kolmessa minuutissa kolme maalia ja ero repesi neljään maaliin. Maalin saivat tililleen Jason Williams, Samuelsson toistamiseen sekä Johan Franzen alivoimalla tyhjään maaliin. Avalanchen Antti Laaksonen pelasi reilut 17 minuuttia, mutta ei saanut pisteitä tililleen ja oli -1. Myöskään Ossi Väänänen ei saanut tehopisteitä, ja pelasi vajaa 11 minuuttia.

Oilers haki voiton Wildilta

Minnesota - Edmonton 3-4

Edmonton pilasi Wildin Marian Gaborikin paluun ja otti voiton Ethan Moreaun viime hetken maalilla. Pelikellossa oli aikaa jäljellä 50 sekuntia, kun kiekko löytyi Minnesotan maalista.
Raffi Torres aloitti maalinteon vierasjoukkueelle parin minuutin pelaamisen jälkeen. Marian Gaborik sekä Pascal Dupuis iskivät ylivoimalla Wildin tasoihin ja ohi ennen erän puolta väliä. Ales Hemsky tasoitti ottelun muutamaa minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä vain Jarrett Stoll ohitti Minnesotan maalissa torjuneen Dwayne Rolosonin. Wildin Pascal Dupuis tasoitti kolmannen erän alkupuolella, mutta Ethan Moreaun maali antoi voiton Edmontonille.

Mikko Koivu pelasi Wildin paidassa vajaa 13 minuuttia, laukoi kerran kohti maalia ja oli kerran jäällä vastustajan tehdessä maalin.

Stars alisti Ankkoja jo kolmannen kerran kahden viikon sisään

Dallas - Anaheim 3-1

Anaheim hävisi yhdeksännen kerran viimeisistä kymmenestä ottelusta, ainoa voitto tuli tiistaina Phoenixista.

- Meidän täytyy saada enemmän pelaajia osallistumaan peliin ja pelata neljällä ketjulla. Meillä oli tilanteemme, mutta emme saaneet tehtyä työtämme, analysoi Ducksien valmentaja Randy Carlyle.

Teemu Selänne iski kauden 12. maalinsa ja pelasi reilut 19 minuuttia. Osuma syntyi ensimmäisen erän loppupuolella. Toisessa erässä Dallas tasoitti ottelun Brenden Morrowin ylivoimamaalilla. Kolmannessa erässä Dallas meni menojaan Jason Arnottin kahdella maalilla. Toinen syntyi ylivoimalla kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

Dallasin paidassa pelanneet suomalaiset eivät saaneet pisteitä merkkautettua tililleen. Jussi Jokinen pelasi reilut 11 minuuttia ja ampui kerran kohti maalia.
Antti Miettinen pelasi 10 ja puoli minuuttia ja ampui hänkin kerran kohti maalia. Jere Lehtinen pelasi 15 ja puoli minuuttia ampuen hänkin kerran kohti maalia.
Niko Kapanen kellotti eniten peliaikaa, karvan alle 20 minuuttia, mutta ei saanut merkintöjä.

Sharksille seitsemäs perättäinen tappio

Calgary - San Jose 3-2

Ottelun maalinteko alkoi toisessa erässä Roman Hamrlikin tehtyä maalin Jarome Iginlan sekä Steven Reinprechtin syötöistä. Kolmannessa erässä tehtiin loput ottelun maalit. Grant Stevenson tasoitti pelin Sharksille ylivoimalla aivan erän alussa. Robyn Regehr sekä Tony Amonte lisäsivät johdon kahteen maaliin erän toisella puoliskolla. Tom Preissingin tekemä kavennusmaali Sharksille kahdeksan sekuntia ennen ottelun päättymistä ei riittänyt.

Grant Stevenson teki NHL-debyyttinsä 24-vuotiaana iskien heti maalin.

- Se on todella hienoa. Päästä aloituskenttään ottelun alussa ja tehdä maali täällä, kun perheeni on paikalla katsomassa. Se tuntui hyvälle, kertoi iloinen Stevenson. Albertalaishyökkääjän isoisä on muuan maalivahti nimeltä Glenn Hall. Miikka Kiprusoff pelasi Calgaryn maalilla ja torjui 20 kertaa ottelussa.

Piristynyt Buffalo rankkareilla voittoon

NY Islanders- Buffalo 3-4 rl.

Buffalo pelasi toisen perättäisen rangaistuslaukauksiin päättyneen pelin newyorkilaisjoukkueita vastaan. Rangersia vastaan tuli tappio, mutta Martin Biron torjui kaksi pistettä Islandersia vastaan. Neljännen voittonsa kuudessa viime pelissä ottanut Buffalo tuli kotijoukkueen rinnalle varsinaisen peliajan lopussa. Islanders ei ollut menettänyt voittoa 61 otteluun, kun se oli johtanut kahden erän jälkeen peliä.

Islanders teki pelin avausmaalin. Mike York jatkoi Chris Campolin jakaman syötön verkkoon. Buffalo tasoitti parin minuutin kuluttua. Chris Drury iski ylivoimalla irtokiekon sisään ja lopetti Islandersin pitkään kestäneen täydellisen alivoiman.

Toisen erän alussa Islanders iski minuutissa kaksi maalia. Brent Sopelin ja Jason Blaken osumien jälkeen Jochen Hecht vastasi nopeasi ja toi Buffalon takaisin maalin päähän. Buffalo oli sen jälkeen niskan päällä, mutta lopullinen ratkaisu odotutti. Tasoituksen iski lopulta yksilösuorituksen jälkeen Ales Kotalik. Tehohyökkääjä nousi vasenta laitaa hyökkäykseen ja harhautti Brent Sopelin pahanpäiväisesti ulos tilanteesta. Kotalik jatkoi maalille ja upotti kiekon verkkoon rystylaukauksella.

Jatkoajalla Buffalo hallitsi peliä, mutta ei saanut maalia aikaiseksi. Rankkareissa Tim Connolly ja Kotalik onnistuivat ohittamaan Rick DiPietron. Biron torjui Alexei Jashinin ja Jason Blaken viritelmät. Suomalaispuolustajat keräsivät mukavat peliminuutit ottelussa. Vähiten ahkeroinut Teppo Numminen keräsi syöttöpisteen ja +1-merkinnän 21 minuutissa. Toni Lydman urakoi lähes 25 minuuttia ja Janne Niinimaakin yli 22.

Chris Mason Nashvillen viimeinen lukko

Columbus- Nashville 2-4

Nashville katkaisi tappiollisten vieraspelien sarjan Columbuksen kustannuksella. Kotijoukkueelle tappio oli kuudes perättäinen. Nashville hallitsi ottelun alkua ja karkasi voittoon. Columbus taisteli pelin lopussa vimmatusti, mutta Nashvillen maalilla pelannut varamaalivahti Chris Mason oli tarkkana. Masonille kertyi 35 torjuntaa.

Nashvillen Jeremy Stevenson aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä. Hän vastaanotti Marek Zidlickyn pitkän avauksen ja karkasi oikeaa laitaa pitkin. Stevenson viiletti ohi puolustaja Duvie Westcottin ja iski kiekon sisään Pascal Leclairen mailakäden puolelta. Toisen erän alussa Columbus painosti tiukasti. Mason torjui David Vybornyn ja Sergei Fedorovin yritykset, mutta Nikolai Zherdevillä oli edessään tyhjä maali. Tasoitus syntyi 25 sekunnin pelin jälkeen.

Nashville kuitenkin ratkaisi pelin hetken kuluttua kahdella pikamaalilla. Ensin Dan Hamhuis päätti maaliin Steve Sullivan hienon syötön. Heti perään Columbus hölmäili omassa päässään, ja David Legwand kuritti kotijoukkuetta tekemällä maalin. Columbus kavensi kolmannen erän puolivälissä, kun Manny Malhotra iski sisään Gilbert Brulen laukauksen irtokiekon. Loppuhetkillä Scott Hartnell karkasi läpiajoon ja yritti kaksi kertaa turhaan, kunnes kolmannella vedolla hautasi kiekon ohi Pascal Leclairen.

Kimmo Timonen pelasi Nashvillen paidassa 23 minuuttia ja keräsi kaksi plussaa tehotilastoon. Viiden ottelun pisteputki kuitenkin särkyi.

Tampa kiri takaa-ajosta voittoon

Washington- Tampa Bay 3-4- rl.

Tampa Baylla on ollut vaikeuksia kukistaa Washington tämän kotihallissa, eikä joukkue ole myöskään onnistunut voittamaan yhtään rankkarikisaa. Viime yönä alkoi uusi aikakausi hallitsevien mestareiden historiassa, kun rakas divisioonavihollinen kaatui rangaistuslaukauksilla sen jälkeen, kun Tampa Bay oli kirinyt ensin tasoihin kolmen maalin takaa. Capitals oli kurittanut Tampaa jo kahdesti rankkareilla.

Värikkään pelin maalinteon aloitti Andrew Cassels avauserässä ylivoimalla. Toisen erän alussa Washington teki kaksi osumaa lisää. Ensin Matt Pettinger karkasi läpiajoon, mutta Pavel Kubina koukki hänet kumoon. Pettinger kuitenkin upotti saamansa rangaistuslaukauksen sisään. Vain 13 sekunnin kuluttua osumasta Brian Sutherby iski uudestaan. Erää oli takana vajaa minuutti.

Tampa Bay kuitenkin hivuttautui pikku hiljaa lähemmäksi. Ensin Dan Boyle rikkoi kuparisen. Toisessa erässä nähtiin vielä Rob DiMaion kauden avausmaali, jolla Tampa tuli jo maalin päähän. Washingtonin maalivahdin Olaf Közigin mielestä DiMaion osumaa ei olisi pitänyt hyväksyä, sillä kiekko oli saksalaisvahdin mukaan hänen hallussaan.

Kolmannessa erässä Washington laukoi vain kolmesti kohti John Grahamen maalia. Tampa kuitenkin sai ylivoimastaan huolimatta vain Dan Boylen tasoituksen. Washingtonilla oli myös tilanteensa, ja Kölzigin mukaan tuomari vihelsi pelin poikki liian aikaisin, kun Capsilla oli maalinedustilanteessa mahdollisuus tehdä maali.

Jatkoajalla Matt Pettinger kolisutteli ylärimaa, mutta lopulta mentiin rankkareihin. John Grahame päästi Alexander Ovetshkinin vedon sisään, mutta torjui neljä seuraavaa yritystä. Ratkaisijaksi nousi Vaclav Prospal, joka ohitti Közigin. Aiemmin samassa puuhassa oli onnistunut Brad Richards.

Floridan alamäki jatkuu

Florida- New Jersey 1-5

Floridan peli oli aivan sekaisin, kun se otti tililleen jo 12 perättäisen tappion. New Jersey iski avauserässä alle kahdessa minuutissa kolme maalia ja ratkaisi pelin käytännössä silloin. Toisessa erässä vieraat tekivät pari osumaa lisää, jolloin Roberto Luongo sai väistyä maalilta. Jamie McLennan sai urakoida kolmannessa erässä, sillä häntä kohti ammuttiin 16 laukausta.

Colin White oli ensimmäinen maalintekijä. Hän laukoi avausosuman tolpan kautta, kun avauserää oli takana vajaat 17 minuuttia. Vain 26 sekuntia myöhemmin Grant Marshall upotti irtokiekon Roberto Luongon selän taakse. Vajaan minuutin kuluttua tästä asialla oli Brian Gionta, joka teki kauden 14. maalinsa.

Toisessa erässä Alex Mogilny ja Scott Gomez tekivät maalin mieheen. Sean Hill kavensi kauden avausmaalillaan loppuluvuiksi 1-5. Kolmannessa erässä tuomari Don Van Massenhoven sai kiekon kasvoihinsa. Hän joutui jättämään pelin kesken.

New Jerseyn Tuomas Pihlman pelasi reilut 11 minuuttia, laukoi kolmesti ja jäi kaksi maalia plussan puolelle. Olli Jokinen urakoi reilut 16 minuuttia ja Niklas Hagman yli 12. Molemmat jäivät kaksi maalia pakkaselle.

Leafs buuattiin jäältä

Toronto- Boston 1-5

Torontossa ei jäänyt mitään epäselvyyttä siitä, kumpi halusi tämän pelin hoitaa. Kuusi edellistä peliä hävinnyt Boston oli saanut haukut omistajaltaan Jeremy M. Jacobsilta, ja vastasi kritiikkiin viemällä peliä miten tahtoi. Boston voitti laukaukset 37-20 ja Toronto buuattiin pois jäältä.

Boston vei avauserän laukaukset 18-4. Glen Murray iski erässä kaksi ylivoimamaalia. Toisessa erässä Eddie Belfour lähti maaliltaan yrittämään purkaa kiekkoa ulos alueelta. Belfourin veto osui kuitenkin suoraan Bostonin pelaajaan. Kiekko ajautui Patrice Bergeronille, joka päätti tilanteen maaliin. Hetken kuluttua Shawn McEachern teki 2-1-hyökkäyksestä jo neljännen maalin.

Darcy Tucker kavensi kolmannessa erässä, mutta Sergei Samsonov päätti jälleen yhden 2-1-hyökkäyksen maaliin.