Desharnais upotti Devilsin

Canadiens ei antanut Devilsin yllättää itseään.
Montreal Canadiens piti pintansa, kun se kukisti New Jersey Devilsin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3. Canadiensin ratkaisijaksi nousi David Desharnais, joka venytti ottelun jatkoajalle vain 37 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua

Ensimmäistä erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Cam Janssen ja Brandon Prust pudottivat hanskat. Tappelun seurauksena molemmat lähtivät istumaan viisiminuuttista. Canadiens siirtyi ottelussa johtoon erän puolivälissä, kun Brian Gionta ohjasi Daniel Brieren komean poikittaissyötön ohi Cory Schneiderin

Maalittoman toisen erän jälkeen Devils tasoitti, kun kolmas erä oli ehtinyt vanheta neljä minuuttia, Andrei Loktionovin rannelaukaus upposi ohi Peter Budaj'n. Viisi minuuttia myöhemmin Michael Ryder ampui ranteella Devilsin 2-1-maalin NHL-uransa avauspisteen saalistaneen Reid Boucherin syötöstä. Lars Eller kuitenkin laukoi rystyltä tasoituksen neljä minuuttia ennen loppua.

Devils meni uudestaan johtoon minuutti ennen loppua, kun Patrik Elias niittasi ranteella isäntien 3-2-johtomaalin. Riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä David Desharnais iski Canadiensin 3-3-tasoituksen, kun pelikellossa oli jäljellä 37 sekuntia.

Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, ja kun jatkoaikakin oli maaliton haettiin ratkaisua voittomaalikilpailusta. Lopulta Desharnais ratkaisi 4-3-voiton Canadiensille toisessa parissa. Myös Eller onnistui ohittamaan Schneiderin. Devilsin ainoa onnistuja oli Boucher.

Philadelphia Flyersin Kimmo Timonen saalisti syöttöpisteen, kun Flyers kukisti vieraissa Detroit Red Wingsin 6-3. Vieraiden hahmo oli kaksi maalia iskenyt Sean Couturier. Sentteri saalisti maalien lisäksi myös kaksi syöttöpistettä. Kolmen tehopisteen iltaa viettivät tehot 1+2 saalistaneet Matt Read ja Scott Hartnell.  Steve Downie ja Claude Giroux keräsivät tehot 1+1. Red Wingsin maaleista vastasivat kahdesti osunut Tomas Tatar sekä Johan Franzen

Calgary Flamesin Karri Rämö torjui 29 laukausta, kun Flames kukisti kotonaan Phoenix Coyotesin 4-1. Isäntien maalintekijöinä kunnostautuivat T.J. Brodie, Mikael Backlund, Mark Giordano ja Lee Stempniak. Coyotesin ainokaisen teki Keith Yandle.

NEW JERSEY - MONTREAL 3-4 vl.
DETROIT - PHILADELPIHIA 3-6
CALGARY - PHOENIX 4-1