David Printz Hämeenlinnaan, Tatu Miettinen kokeelle

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho jatkaa aktiivisuuttaan pelaajamarkkinoilla ja tällä kertaa ritarinutun ylleen pukee AIK-puolustaja David Printz. Lupaavan ruotsalaisen sopimus on kaksivuotinen. Printzin sopimuksen lisäksi KalPan sentteri Tatu Miettinen hakee paikkaa hämeenlinnalaisyhdistelmästä.

21-vuotiaan Printzin vahvuudet ovat hänen fyysisessä ja kiekollisessa pelissään. Isokokoinen ja voimakas ruotsalaisnuorukainen jyrää lähes sadan kilon massallaan, mutta on myös taitava kiekon kanssa ja hänen laukauksensa on tulinen - joskin osumistarkkuudessa tosin on vielä toivomisen varaa. Hyvänä kahden suunnan pakkina Printz on myös pelannut juniorivuosinaan hyökkääjänä, mutta puolustajan tontin on nähty sopivan miehelle paremmin.

"Printz on selvästi HPK:n linjan mukainen hankinta. Nuori, kehittyvä pelaaja, jonka suhteen meidän odotusarvomme ovat korkealla. Hänessä on paljon potentiaalia ja meillä on vakaa usko, että hän tulee auttamaan meitä paljonkin", kommentoi HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela Printzin liittymistä Pallokerhon ryhmään.

Viime kaudella Philadelphian Flyersin seitsemännellä kierroksella varaama Printz ei ainakaan kokonsa puolesta kovin monelle liigamiehelle tule häviämään. Lähes satakiloinen ja päälle 190-senttinen tukholmalainen taitaa fyysisen pelin ja täydentää Kerhon fyysisen osaston. Hyökkäyskalustoa hämeenlinnalaiset ovat aiemmin vahvistaneet Jyrki Louhella ja Hannes Hyvösellä, joilta vääntömomenttia löytyy eikä Kerho tulevalla kaudella ainakaan kovuudessa tule kalpenemaan Printzin hankinnan myötä.

Amerikan visiitti herätti Philadelphian

Pari kautta sitten Printz teki vuoden mittaisen visiitin AWHL:aan (America West Hockey League) ja vakuutti paikalliset taidoistaan. Great Falls Americansin joukkueessa pelannut Printz valittiin kauden päätteeksi liigan all-star viisikkoon. Hyvä kausi juniorisarjassa sai myös Flyersien kykyjenetsijät hereille. Printz varattiinkin viime kesänä seitsemännellä kierroksella Philadelphiaan varausnumerolla 225. Menneellä kaudella Printzin alunperin piti pelata Michiganin yliopiston joukkueessa NCAA-sarjaa, mutta nuorukainen palasi kuitenkin jo takaisin kotiin AIK:n riveihin. Pääosan kaudesta Printz vietti edustusjoukkueen matkassa, mutta pelasi myös muutaman ottelun A-junioreissa. Kauden päätteeksi AIK putosi Allsvenskaniin ja kolossipakki päätti lähteä haistelemaan uusia tuulia naapurimaahan.

HPK:n johdon luottamus uutta hankintaansa kohtaan on kovaa luokkaa, mutta siltikin hän joutuu vielä näyttämään ja todistamaan taitonsa valmennusjohdolle. "Hänen täytyy tietenkin se pelipaikka ja vastuun määrä ansaita näytöillään. Sama tilanne on tietysti kaikkien muidenkin kohdalla, ehkä Tuulolan kaltaisia veteraaneja lukuunottamatta. Teimme hänen kanssaan suoran kaksivuotisen sopimuksen ja tämäkin osoittaa uskoamme häneen. Tietysti eri asia on mitä esimerkiksi Philadelphia tekee ensi kesänä", kertoi Korpela Jatkoajalle.

Puolustaja yhä haussa?

HPK:lla on Printzin hankinnan jälkeen sopimukset ensi kaudesta kymmenen puolustajan kanssa. Lisääkin saattaa olla silti tulossa, sillä HPK:n johto liikkuu yhä siirtomarkkinoilla korvat höröllään. Yksi HPK:hon yhdistetyistä nimistä on Kerholle tuttu kaveri, Erik Kakko. HPK on tehnyt Kakolle sopimustarjouksen, mutta maajoukkuemies ei ole vielä tehnyt päätöstään Suomeen palaamisesta - saati sitten seurastaan. "Kaikki on vielä mahdollista. Kuulolla ollaan jatkuvasti. Mikäli oikea mies tulee eteen, niin jotain saattaa vielä tapahtua", suostui Korpela kertomaan jatkokuvioista pakiston suhteen.

Miettinen liigapaikkaa metsästämässä

Kerho on solminut myös try out-pestin lahjakkaan KalPa-sentteri Tatu Miettisen kanssa. Miettinen tunnetaan lähinnä hänen taitavasta mailankäsittelystä ja hyvästä luistelusta, jotka siivittivät miehen KalPan ykkössentteriksi sekä joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijoille.

Pelipaikan saamiseksi Miettisellä on edessään kuitenkin vaikeat ajat, sillä Kerholla on jo ennestään sopimukset neljäntoista hyökkääjän kanssa. Kuopiolaisen pesti kestää elokuun loppuun, johon mennessä hänellä on aikaa vakuuttaa joukkueenjohto kyvyistään.

» Lähetä palautetta toimitukselle