Dave Lewis on Detroitin uusi päävalmentaja

NHL / Uutinen
Detroit Red Wingsin uusi päävalmentaja on The Detroit News -lehden mukaan entinen pitkäaikainen apuvalmentaja Dave Lewis. Lewis on toiminut peräti 14 vuotta Red Wingsin kakkosvalmentajana kolmen eri päävalmentajan - Bryan Murrayn, Jacques Demers'n ja Scotty Bowmanin - alaisuudessa. Lewisin aisapariksi valmennustiimiin tulee luultavasti Barry Smith, myös entinen Detroit-apuvalmentaja.

Lewisin lojaalius seuralle palkitaan nyt vuosien jälkeen ylennyksellä päävalmentajaksi. Hyppäys puolustavien mestarien ruoriin ei ole helppo, mutta Lewisillä on koko Red Wings -organisaation vankkumaton tuki takanaan.

- Pelaajat tekevät taatusti kaikkensa Daven eteen. Kenelle tahansa muulle olisi vaikeaa voittaa pelaajien luottamus, mutta ei Davelle, häntä pelaajat kunnioittavat ja hänestä he pitävät, kommentoi valmentajanvaihdosta ESPN:n NHL-analyytikko Al Morganti The Detroit Newsille.

Detroitin runkopelaajista mm. Chris Chelios, Steve Yzerman, Brett Hull ja Nicklas Lidström asettuivat tukemaan Dave Lewisin ja Barry Smithin valintaa uudeksi valmennustiimiksi.

- Tällaisen joukkueen olisi hankala sopeutua ulkopuolelta tulevaan valmentajaan. Lewis ja Smith ovat olleet kuvioissa yhdeksän vuotta, mielestäni he ansaitsevat mahdollisuuden, Chelios pohti.

Entinen päävalmentaja Scotty Bowman luonnehti Dave Lewisia valmentajaksi, joka kommunikoi paljon pelaajien kanssa ja osaa suhtautua heihin oikein. Joidenkin asiantuntijoiden mielestä roolinvaihdos voi kuitenkin olla liian suuri. Lewis oli Bowmanin aikana valmennustiimin ns. hyvä jätkä, se valmentaja jonka puoleen pelaajat kääntyivät, kun asiat eivät menneet nappiin. Nyt päävalmentajana Lewisin täytyy muuttaa rooliaan pelaajiin nähden autoritäärisemmäksi, ja pelaajien reaktio tähän jää nähtäväksi ensi kauden mittaan.

Lähde: USA Today / The Detroit News

» Lähetä palautetta toimitukselle