Dany Heatley juhli syntymäpäiviään

New York Islanders - New York Rangers 0 - 5 Buffalo Sabres - Pittsburght Penguins 0 - 0 Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 1 - 3 Atlanta Thrashers - St. Louis Blues 8 - 4 Nashville Predators - Vancouver Canucks 3 - 2

Matthew Barnaby upotti saarelaiset

Tappelijana ja ärsyttäjänä paremmin tunnettu Matthew Barnaby sytytti joukkueensa tällä kertaa kahdella maalillaan, kun Rangers kävi juottamassa hapanta kalkkia Islandersille. Barnaby iski kovalla lyöntilaukauksella 1-0 puolittaisesta läpiajosta ja 3-0 syntyi buremaisen irtioton jälkeen längistä uittamalla Chris Osgoodin taakse. Jo ennen ottelua alkulämmittelyssä Barnaby oli mukana nokkapokassa mm. Eric Cairnsin kanssa, mutta tunteet pysyivät psyykkauksesta huolimatta kurissa. Muita Rangers-onnistujia olivat Eric Lindros 0+3, Boris Mironov 1+1 ja maalivahti Mike Dunham, joka torjui kaikki 31 laukausta. Voitollaan Manhattanin ylpeys nousi jo kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta, mutta joukkue on pelannut 2-3 ottelua pahimpia kiistakumppaneitaan enemmän.

Buffalot ja Pingviinit nyhjäsivät maalittoman tasurin

Buffalo Sabres ja Pittsburgh Penguins jakoivat sopuisasti pisteet 0 - 0 -tasapeliin päättyneen ottelun lopuksi. Miehet maskeissa nousivat parrasvaloihin, etenkin 34 laukausta torjunut Penguins-vahti, Sebastien Caron. Vastapuolen Martin Biron selvitti kaikki 23 vetoa kohti maalia. Nollapeli oli Caronille kauden toinen, Bironille kolmas. Pittsburgh pelasi edelleen ilman nivusvammasta kärsivää Mario Lemieuxia. Buffalon kokoonpanosta puuttuivat aivotärähdyksestä kärsivät Maxim Afinogenov ja Jochen Hecht. Ville Nieminen pelasi ottelussa reilut 16 minuuttia.

Toronton kotitaika murtui

Uransa ensimmäisen NHL-ottelun pelannut Toronton maalivahti Mikael Tellqvist ei pystynyt pysäyttämään Philadelphia Flyersia, vaan joutui antautumaan kolmesti 1 - 3 päättyneessä ottelussa. Kotitappio oli vaahteralehdille ensimmäinen sitten marraskuun 16. päivän, jolloin Detroit haki täyden pistepotin Air Canada Centeristä. Maalinteon aloitti Flyersin Michael Handzus ensimmäisessä erässä. Maalittoman toisen erän jälkeen Aleksander Mogilny tasoitti kolmannen avausminuutilla, mutta erän puolivälissä Jeremy Roenickin ja Mark Recchin 22 sekunnin sisällä tekemät maalit sammuttivat Toronton valot lopullisesti. Toronton Aki Berg pelasi hieman yli 16 minuuttia ja sai tilastoihinsa yhden miinusmerkinnän. Jyrki Lumme oli sivussa olkapäävamman takia.

Superkaksikko Heatley-Kovalchuk tekivät selvää Bluesista

Syntymäpäiväsankari Dany Heatley ja Ilja Kovalchuk iskivät tehot 2+1 mieheen Atlantan palatessa Bob Hartleyn alaisuudessa voittojen tielle. Pirteästi pelannut kotijoukkue teki viisi maalia ottelun avauserässä ja ottelu oli käytännössä ohi. Bluesin maalissa aloitti Fred Brathwaite, mutta päästettyään kuudesta ensimmäisestä laukauksesta kolme sisään, maalille luisteli Brent Johnson. Tämä ei onnistunut yhtään paremmin, vaan pääsi takaisin penkille päästettyään kaksi maalia kolmella laukauksella. Slava Kozlov pelasi myös tehokkaasti saalistaen kolme syöttöpistettä.

Jymy-yllätys kantrikaupungissa

Todd Bertuzzin kaksi maaliakaan eivät auttaneet läntisen konferenssin toisena majailevaa Vancouver Canucksia, sillä hännänhuippu Nashville Predators otti Scott Hartnellin (1+2) johdolla 3 - 2 voiton. Predators karkasi toisen erän alussa jo David Legwandin maalilla 3-0 -johtoon, vaikka Canucks hallitsi ottelua selvästi ja laukoi kohti Tomas Vokounin vartioimaa maalia yhteensä 33 kertaa. Vasta kolmannessa erässä Bertuzzin maalijyvä löytyi ja mies teki minuutissa kaksi kavennusmaalia. Kiri ei kuitenkaan riittänyt ja pisteet saalisti Nashville. Jarkko Ruutu ja Kimmo Timonen eivät pelanneet.