TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Daniel Tkaczuk ja Topi Lehtonen Lukkoon

LIIGA / Uutinen
Rauman Lukko vahvistaa hyökkäystään 24-vuotiaalla kanadalaishyökkääjä Daniel Tkaczukilla. Vuoden 1997 ykköskierroksen varaus liittyy Lukon ryhmään kuukauden try-out-sopimuksella. Myös Topi Lehtonen palaa Norjasta Raumalle.

Calgary Flames odotti Daniel Tkaczukista tulevaa kapteeniaan ja varasi hänet koko varaustilaisuuden kuudentena pelaajana kesällä 1997. Tkaczuk pelasi neljä kautta OHL:n Barrie Coltsissa keräten parhaalla kaudellaan 58 ottelussa tehot 43+62.

Tkaczukin NHL-ura on toistaiseksi jäänyt 19 ottelun mittaiseksi. Hän keräsi Calgaryn riveissä kaudella 2000-01 tehopisteet 4+7. Tuon kauden jälkeen Tkaczukin oikeudet siirtyivät St. Louis Bluesille Roman Turek -kaupan yhteydessä. St. Louis odotti miehestä kakkossentteriä Doug Weightin taakse, mutta Tkaczukin kehitys ei jatkunut odotusten mukaisesti.

Sittemmin ura on jatkunut AHL-liigassa, jossa joukkueina ovat olleet Worcester Ice Cats ja Bridgeport Sound Tigers.

Tkatczukia kuvaillaan hyväksi puolustavaksi keskushyökkääjäksi, jonka parhaita avuja ovat pelintekotaidot ja johtajuus kaukalon ulkopuolella. Puutteita kerrotaan olevan luistelutaidossa ja fysiikassa.

Tkaczuk saapuu Raumalle maanantaina, ja hän saattaa esiintyä Lukon kokoonpanossa jo tiistaina HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa.

Lukko ilmoitti myös, että alkukauden Norjassa Stavanger Oilersissa pelannut puolustaja Topi Lehtonen kuuluu jatkossa jälleen Lukon liigajoukkueen vahvuuteen. Lehtonen lähti Norjaan hakemaan peliaikaa, mutta nyt Jukka Rautakorven tultua Lukon peräsimeen myös Lehtonen palaa Raumalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle