Daniel Sedin selkäleikkauksessa

NHL / Uutinen
Toinen Vancouver Canucksin joukkueen tulevaisuuden kulmakivikaksosista, Daniel Sedin, leikattiin maanantaina. Seuran lääkärit totesivat tutkimuksissaan, että MM-kisojen aikana pahasti ärtynyt alaselkä vaati leikkauksen.

Daniel Sedin joutui jättämään Saksan MM-kisat kesken jo alkusarjan kolmen pelin jälkeen selän välilevyn aiheuttaman kivun takia. Selkä kuvattiin Saksassa ja Sedinin palattua Vancouveriin lääkärit päättivät tutkimusten perusteella, että selkä tarvitsee leikkausta heti. Leikkaus onnistui hyvin ja Sedinin ennustetaan pystyvän osallistumaan harjoitusleirille jo täysipainoisesti.

Kuluneella kaudella Daniel Sedin pelasi hienon rookie-kauden Vancouverissa tehden 75 pelissä 20 maalia ja antaen 14 syöttöä. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Sedin teki maalin ja kaksi syöttöä neljässä tappio-ottelussa Coloradoa vastaan. MM-kisoissa Daniel antoi kaksi syöttöä kolmessa alkusarjan ottelussa.

Canucksien manageri Brian Burke oli luonnollisesti pettynyt Sedinin loukkaantumisen johdosta; "Danielin loukkaantuminen oli erittäin ikävä takaisku. Hänen suurin ja tärkein tehtävänsä kesällä olisi ollut voiman hankinta ja se jää nyt leikkauksen vuoksi vähiin. Tärkeintä on nyt kunnollinen palautuminen ja vasta tämän jälkeen Daniel voi keskittyä kunnolla voiman hankintaan". Näin sanoi siis Burke, joka halusi ehdottomasti jokaisen Canucksin pelaajan osallistuvan MM-turnaukseen.

Canucksien toimistossa seuraavat kaksi viikkoa ovat kiireellistä aikaa. Manageri Burken seuraavat tehtävät ovat saada hyvää työtä tehnyt joukkueen "Senior-Vice President" Dave Nonis pitkän sopimuksen alle, samoinkuin joukkueen pelaajatarkkailusta vastaava Steve Tambellini. Myös valmentaja Marc Crawfordin sopimusta on tarkoitus pidentää tämän kesän aikana. Hänen sopimuksensa päättyy ensi kauden jälkeen ja silloin Canuckseilla saattaa olla erittäin vaikea saada myös hyvää työtä tehnyt valmentaja sopimukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle