Daniel Alfredsson palasi tehokkaana

Ottawa Senatorsin ruotsalaishyökkääjä Daniel Alfredsson oli yön NHL-kierroksen suurin onnistuja. Neljä edellistä ottelua kylkivamman vuoksi huilannut laituri juhlisti paluutaan tekemällä kaksi ja syöttämällä kaksi maalia.

Boston-San Jose 2-6

Joe Thorntonin paluu Bostoniin kesti vain muutaman minuutin. Tähtisentteri lensi ulos pelistä taklattuaan sääntöjenvastaisesti puolustaja Hal Gilliä. San Jose kuitenkin kuritti Thorntonin entistä seuraa ilman ykköstähteäänkin. Avaimeksi voittoon osoittautui San Josen ylivoima, joka värkkäsi kolme maalia.

Josh Langfed vei San Josen johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Hyökkääjä haistoi Andrew Raycroftin antaman paluukiekon ja iski sen sisään. Pari minuuttia tämän jälkeen nähtiin illan kohutapaus. Thornton taklasi Gilliä, joka jäi jään pintaan minuuteiksi. Tuomaristo lähetti Thorntonin suihkuun, vaikka San Josen puolelta ratkaisua protestoitiinkin. Gill loukkasi olkapäänsä.

San Jose meni kahden maalin johtoon alivoimalla vielä avauserässä. Alyn McCauley riisti kiekon ja lähti nousuun Langfeldin kanssa. Langfeld upotti illan toisen osumansa hyökkäyksestä. Boston kuitenkin vastasi ylivoimalla hetken kuluttua. Jättipakki Milan Jurcina ampui kavennuksen.

Toisen erän alussa San Jose kuitenkin vastasi omalla ylivoimallaan. Scott Hannan nousi viivalta maalille ja ohjasi Patrick Marleaun vedon sisään. Erän puolivälissä Marleau maalasi itse ylivoimalla. Nils Ekmanin syöttö maalin takaa avasi tilaisuuden.

Jonathan Cheechoo oli asialla vielä samassa erässä. Maalitykin osuman jälkeen Raycroft sai väistyä ja Tim Thomas luisteli maalille. Thomasin nollapelin rikkoi Nils Ekman. Loppuluvut ampui kolmannen erän alussa Jurcina, joka on kolmessa pelissä ampunut kaikkien yllätykseksi neljä maalia.

- Olen peruspositiivinen ihminen, mutta en näe tässä esityksessä mitään positiivista, Bostonin valmentaja Mike Sullivan sanoi.

- Olen ylpeä joukkueestamme. Puimme otteluun seitsemän puolustajaa, joten heti alussa jouduimme pelaamaan kymmenellä hyökkääjällä, mutta pelasimme silti ehkä kauden parhaan pelin, San Josen päävalmentaja Ron Wilson iloitsi.

Carolinan etumatka riitti loppuun asti

Carolina-Detroit 3-2

Carolina otti jo viidennen voittonsa putkeen. Uhrina oli tällä kertaa Detroit, joka kaatui maalivahti Martin Gerberin 36 torjunnalla. Detroitin peli oli käytännössä pelattu avauserän jälkeen. Vieraat jäivät 0-3-tappiolle, eivätkä päässeet illan aikana kertaakaan rinnalle.

Matt Cullen vei Carolinan johtoon Detroitin pakkiparin sekoilun jälkeen. Chris Chelios ja Brad Lebda eivät saaneet Matt Cullenia kuriin, vaan tämä pääsi laukomaan kiekon ohi Manny Legacen tilanteessa, jossa oli syntynyt 2-1-hyökkäys Cheliosin pelattua itsensä ulos.

Ray Whitney vei kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon erän puolivälissä. Taituri iski sisään irtokiekon. Voittomaalin iski Eric Cole, joka otti kiekon omasta reboundistaan ja iski maaliin. Detroitin takaa-ajo alkoi vielä samassa erässä, kun Steve Yzerman iski ensimmäisen maalinsa sen jälkeen, kun hän palasi loukkaantumisen jälkeen kehiin.

Toisen erän alussa Detroit tuli maalin päähän, kun Henrik Zetterbergin syöttö osui Carolinan puolustajaan ja meni maaliin. Ottelun lopussa Frantisek Kaberle joutui jäähylle ja Detroit painosti hurjasti, mutta Gerber kesti.

- Sanotaan pelistä mitä tahansa, mutta fakta on se, että heidän maalivahtinsa ratkaisi pelin, Detroitin luotsi Mike Babcock sanoi.

- Avauserä oli kauden paras esityksemme. Haluaisimme pelata samalla tavalla aina, mutta vastustajallakin on sanansa sanottavana, Carolinan päävalmentaja Peter Laviolette mietti.

Chicagon piina päättyi

Washington-Chicago 3-4 ja.

Chicagon kymmenen ottelun tappioputki päättyi Washingtonissa, vaikka lujille se otti. Chicago menetti hankkimansa kolmen maalin johdon ja joutui jatkoajalle, jossa joukkue vihdoin hankki vapauttavan voittomaalin. Edellisestä kahden pisteen illasta oli kulunut lähes kuukausi. Chicagon sankariksi nousi maalivahti Adam Munro, joka torjui 34 kertaa. Washingtonille tappio oli viides peräkkäin. Kaikki häviöt ovat tulleet kotona.

Matt Barnaby vei avauserässä Chicagon johtoon. Liigan entinen ykkösärsyttäjä ohjasi Mikael Holmqvistin vedon verkkoon. Tuore hankinta Radim Vrbata vei vieraat kahden maalin karkumatkalle toisen erän alussa. Reilun minuutin kuluttua puolustaja Jaroslav Spacekin laukaus kimpoili Jamie Hewardista Washingtonin omaan maaliin, ja Chicago johti jo kolmella maalilla.

Washington kuitenkin nousi sillasta. Hieman ottelun puolivälin jälkeen kokenut puolustaja Brendan Witt laukoi ensimmäisen maalinsa sitten aprillipäivän 2004. Alexander Ovetshkin toi kotijoukkueen jo maalin päähän kauden 26. osumallaan vain parin minuutin kuluttua Wittin maalista. Ovetshkin oli arkkitehtinä myös tasoitusmaalissa. Hän syötti kiekon Bruan Sutherbylle, joka osui, kun Capitalsin ylivoima juuri päättyi.

Jatkoajalla Tyler Arnason johti hyökkäystä Olaf Kölzigin maalille. Arnason ampui kaarelta kiekon kohti maalia. Maalille oli matkalla myös Kyle Calder, joka ohjasi vedon maaliin ja lopetti Chicagon tappioputken.

- Olemme pelanneet hyvin useissa peleissä, jotka hävisimme. Tämä ei ollut paras pelimme, mutta se oli voittopeli, Chicagon valmentaja Trent Yawney huokasi.

Ward iski voittomaalin Rangersille

NY Rangers-Calgary 4-2

Rangers katkaisi Calgaryn kuuden ottelun pisteputken tiukan väännön jälkeen Madison Square Gardenissa. Yksi Rangersin avainpelaajista oli äskettäin Anaheimista tullut Petr Sykora, joka keräsi tehot 1+1. Entiset joukkuetoverit Miikka Kiprusoff ja Ville Nieminen kohtasivat kauden ainoan kerran.

Calgary avasi maalinteon avauserän puolivälin jälkeen. Tulokaspakki Dion Phaneuf päätti 3-2-hyökkäyksenä alkaneen tilanteen ampumalla kiekon verkkoon. Vain 38 sekuntia kului Phaneufin osumasta, kun Rhett Warrener maalasi vuorostaan. Rangers-pakki Fedor Tjutin ei saanut purettua kiekkoa alueeltaan, vaan Calgary pääsi väliin ja tilanne alkoi näyttää huonolta kotijoukkueen kannalta.

Toisessa erässä Rangers sai juonen päästä kiinni. Martin Straka kavensi ensin tilanteeksi 1-2. Sitten kotijoukkueella kävi hyvää tuuriakin. Petr Sykoran maalin takaa avaama kiekko osui Dion Phaneufin luistimeen ja kimposi ohi Miikka Kiprusoffin.

Kolmannen erän alussa Rangersin tuuri sai jatkoa. Ville Niemisen syöttö jäi yritykseksi, mutta kiekko ajautui kuitenkin Jason Wardille, joka ampui kiekon verkkoon. Calgary ei saanut takaa-ajovaihdetta päälle, vaan Dominic Moore ratkaisi pelin siirtämällä laatan tyhjään maaliin.

Ville Nieminen, NYR, 0+1, 11.06

Miikka Kiprusoff, CGY, 25/28

Pittsburghin esitys järkytti valmentajan

Pittsburgh-Edmonton 1-3

Shawn Horcoff maalasi kolmesti ja Jussi Markkanen torjui helpohkosti pisteet Edmontonille, joka kävi Pittsburghissa nöyryyttämässä paikallista Penguins-joukkuetta. Kotijoukkueen vaisu esitys sai päävalmentaja Michel Therrienin kiehumaan raivosta. Horcoff maalasi tasakentin, ylivoimalla ja alivoimalla tehdessään uransa ensimmäisen hattutempun.

Edmonton ei ollut voittanut Pittsburghissa kahdeksaan viime peliin, mutta nyt asiantilaan tuli muutos. Horcoff avasi maalinteon ensimmäisessä erässä alivoimalla. Syötön osumaan antoi Ryan Smyth. Toinen erä oli maaliton. Kolmas periodi alkoi Horcoffin illan toisella osumalla. Tämän osuman alustivat Smyth ja Ales Hemsky.

Ryan Malone rikkoi melko rauhaisaa iltaa viettäneen Markkasen nollan. Malone ohjasi Josef Melicharin vedon verkkoon. Pittsburghin toiveet tasoitukseen menivät viimeistään Maxim Ouellettin loppuhetkien jäähyyn, jonka tulokas otti mailasta kiinnipitämisestä. Oilers-ylivoima rankaisi ajassa 59:05. Horcoffin kolmannen osuman syöttivät Marty Reasoner ja Chris Pronger.

- Esitys oli surkea. Puoli joukkuetta ei edes välitä. He tekevät kaikkensa ollakseen liigan huonoiten puolustava joukkue, Therrien raivosi. Erityistä kritiikkiä sai tähtipakki Sergei Gontshar.

- Mikä on ratkaisu? Aion löytää ratkaisun, Therrien sanoi lopuksi.

Jani Rita, EDM, 7.12

Jussi Markkanen, EDM 17/18

Alfredsson palasi kurittamaan kojootteja

Ottawa-Phoenix 7-2

Neljä ottelua kylkivamman vuosi sivussa ollut Ottawan hyökkääjätähti teki loistokkaan paluun kaukaloon Senatorsin kurittaessa Phoenix Coyotesia kotijäällään. Ruotsalaislaituri teki kaksi maalia ja antoi kaksi maali syöttöä. Muina pistenikkareina kunnostautuivat tehot 1+1 tehneet Mike Fisher ja Zdeno Chara sekä kolme syöttöpistettä kerännyt Brian Smolinski.

- Hän toi peliimme aivan uuden ulottuvuuden, jota siinä ei viikko sitten ollut, kehui Senators-luotsi Bryan Murray Alfredssonia. Ruotsalaisen poissa ollessa Ottawa hävisi neljästä ottelustaan kolme.

Phoenix pysyi kotijoukkueen tahdissa ensimmäisen erän ajan, vaikka olikin alakynnessä alusta alkaen. Toisessa erässä Ottawa takoi nopeassa tahdissa kolme maalia ja karkasi 5-1 –johtoon. Alfredsson niittasi viimeiset naulat vieraiden arkkuun päätöserän kahdella maalillaan.

Runkosarjan puolivälin rajapyykin saavuttanut Senators siirtyi koko liigan kärkeen. Joukkue on kerännyt 41 ottelussa muhkeat 61 pistettä.

Työn sankarit Canucksin ratkaisijoina

Vancouver-Toronto 4-3

Vancouver Canucks on tottunut luottamaan ykkösketjuunsa ja -ylivoimaansa maalinteossa, mutta tiistain ottelussa Toronto Maple Leafsiä vastaan ratkaisijoiksi nousivat epätavallisemmat sankarit.

Kotijoukkue Canucks oli ensimmäisen erän jälkeen vielä tappiolla 1-2, mutta nousi toisessa erässä haalariosaston Matt Cooken ja tulokas Alexandre Burrowsin maaleilla johtoon. Burrows oli mukana myös Jarkko Ruudun tekemässä 1-1-tasoitusmaalissa.

- Yritin kynätä ohi puolustajasta, mutta kiekko jäi hiukan jumiin, Ruutu kertasi seuran kotisivuilla maalinsa syntyä.

- Yritin sitten pehmeätä syöttöä takatolpalle. Burrows antoi kiekon takaisin, eikä siinä tarvinnut muuta kuin laittaa se maalin kattoon.

Torontosta maalinteossa onnistuivat avauserässä Chad Kilger ja Aleksander Havanov. Kolmannessa erässä Anson Carter ohjasi ylivoimalla Canucksin kahden maalin johtoon, ja ruotsalaistulokas Alexander Steenin kavennusmaali oli Maple Leafsille laiha lohtu.

Yhden maalin voitto oli Canucksille jo kolmas perättäinen. Ennen voittoputkeaan Länsi-Kanadan ylpeys oli hävinnyt kymmenestä edellisestä ottelustaan kahdeksan.

Jarkko Ruutu, VAN, 1+0, 11.52

Sami Salo, VAN, -1, 22.23

Aki Berg, TOR, +1, 17.36

Sullivan kahdenkympin kerhoon

Nashville-NY Islanders 2-1

Keskushyökkääjä Steve Sullivan viimeisteli Nashville Predatorsin molemmat maalit, kun se nitisti New York Islandersin kotonaan maalein 2-1. Islandersin ainokaisesta vastasi Shawn Bates.

- Meidän täytyi voittaa tämä peli, että saimme palautettua kotietumme, sanaili Nashvillen päävalmentaja Barry Trotz ottelun jälkeen. Predators oli hävinnyt kaksi edellistä kotiotteluaan.

- Tällaisissa peleissä jonkun täytyy astua esiin ja Sullivan astui. Parhaat pelaajat tekevät niin.

Sullivan nosti kauden maalimääränsä jo 21:een. Kyseessä on jo seitsemäs kausi, kun sentteri onnistui rikkomaan 20 maalin rajapyykin.

Aiemmin tiistaina Isles kauppasi Janne Niinimaan Dallasiin. Vaihtokauppa sai laituri Mark Parrishin mietteliääksi.

- Kun joukkue on tällaisessa syöksykierteessä, johtoportaan on vaikea pysyä aloillaan tekemättä mitään, Parrish totesi.

Islanders on voittanut edellisistä kymmenestä ottelustaan vain kaksi. Sillä on matkaa itäisen konferenssin pudotuspeliviivaan jo seitsemän pistettä ja neljä sijaa.

Predators sen sijaan porskuttaa lännessä vahvasti. Se on keskisen divisioonan kakkosena, vain kaksi pistettä koko konferenssia johtavasta Detroit Red Wingsistä.