Damphousse ulkona - Kuka korvaa?

NHL / Uutinen
Vincent Damphousse on yksi suuri syy Sharksien menestykseen. Viime kaudella joukkueeseen Montrealista tullut Vinnie on nostanut Owen Nolanin pelin uusiin ulottuvuuksiin, Vinnien nappisyötöistä Nolan ja ketjun vasen laita Jeff Friesen ovat takoneet muhkeat pistemäärät. Ketju onkin ollut koko NHL:n parhaita ensi luistimen potkuista lähtien.

Alkukaudesta tahti on ollut samanlaista, Damphousse tekee peliä ja Nolan ja Friesen tekevät maalit. Detroitia vastaan kärsitty olkavamma pitää Damphoussen sivussa lähes koko loppukauden ajan, pudotuspeleihin häntä voidaan jo odotella takaisin. Vincentin loukkaantumisen jälkeen Sharks on pelannut viisi ottelua ilman voittoa. Samalla jäi haaveeksi Damphousselle edustus All-Stars otteluun johon hänet oltiin valittu, korvaajaksi otteluun valittiin Simon Gagne Philadelphiasta.

Ykkössentterin paikalle povataan Patrick Marleauta mutta nuoren Marleaun peli ei ole päävalmentaja Sutterin mielestä ykkössentterin tasoista. Kakkosketjun laidalla viilettänyt Marco Sturm pääsee pelaamaan omaa paikkaansa, keskushyökkääjää, puolustaja Shawn Heins on nostettu hyökkääjäksi ja Smith jälleen neloskentän sentteriksi farmista. Ricci johtaa kakkoskenttää.

Kauppahuhut käyvät kovina San Josessa. Ilman kunnollista sentteriä saattaa playoffsien kotietu jäädä saamatta ja taas kerran vastaan tulisi ensimmäisellä kierroksella joku idän jäteistä, Detroit, Colorado, Blues tai Dallas. Kuumimmat huhut käyvät Buffalon kanssa sopimusriitoja potevan Mike Pecan ympärillä. Peca olisi mille tahansa joukkueelle vahvistus, mutta Sharkseilla on jo Selke-tason sentteri, Mike Ricci. Peca ei ole suoranaisesti pelintekijä, joten tuota roolia varten tuskin Pecaa Sharkseihin hommataan. Toinen vaihtoehto olisi Eric Lindros, mutta Ericin viime aikojen lausunnot, "Toronto tai ei mitään" ei varmasti saa ketään GM:ää uhraamaan pelaajia ja hommammalla epämotivoituneen Lindrosin, jonka ura on vaakalaudalla jos yksikin aivotärähdys vielä tulee.

Muutama sitkeä huhu olisi tuomassa Washingtonista Adam Oatesia Sharkeihin. Kauppa olisi erittäin järkeenkäypä. Oates on yksi NHL:n parhaita pelintekijöitä, erittäin samantyylinen pelaaja Vinnien kanssa. Oatesin ikä ja sopimustilanne mahdollistaisi kohtalaisen halvan kaupan San Joselta, Sharkseilla on tunnetusti erittäin laaja mutta nuori materiaali farmissa joten vastakauppatavaraa riittää. Suurimmat lähtijäehdokkaat ovat niukasti peliaikaa saava Korolyuk ja alisuorittaja Sturm.

Muuta: Doug Weightiä muutama viikko sitten taklannut Bryan Marchment joutui tappeluun joukkueiden uudelleenkohtaamisessa. Oilersien poliisi Georges Laraque oli valmis ottamaan matsia "Mushin" kanssa, mutta Mush yllätti kaikki ja itse haastoi Laraquen tappeluun ensi erässä. "Tiesin että tappelu tulee, joten päätin itse aloittaa sen ja hoitaa homma pois alta" totesi Marhcment ottelun jälkeen. Laraque yllättyi Mushin asenteesta ja arvosti tekoa erittäin suuresti.

» Lähetä palautetta toimitukselle