JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Crosbylle muhkea jatkosopimus

NHL / Uutinen
NHL:n pelit ovat kesätauolla, mutta siirto- ja sopimusrintamalla on liikehdintää. Jatkoaika seuraa tapahtumia.

Pittsburgh Penguins ja kapteeni Sidney Crosby ovat sopineet 12-vuotisesta jatkopahvista, joka on arvoltaan 104 miljoonaa dollaria. Sopimus astuu voimaan kaudella 2013-14 ja se julkistetaan 1. heinäkuuta. Crosbyllä on nykyistä, viisivuotista ja 43,5 miljoonan dollarin arvoista sopimusta yksi vuosi jäljellä.

- Tämä on hieno päivä jääkiekolle ja Pittsburgh Penguinsin organisaatiolle. Olemme kiitollisia kaikesta, mitä Sidney Crosby on tämän organisaation eteen tehnyt sen jälkeen, kun tuli Pittsburghiin vuonna 2005. Odotamme innolla näkevämme hänet Penguinsin paidassa uransa loppuun saakka. Hän on loistava pelaaja ja vielä hienompi ihminen. Hän on myös hyvä lähettiläs sekä Pittsburghille että myös Penguinsille, seuran omistajat Mario Lemieux ja Ron Burkle totesivat yhteisessä tiedotteessa.

Crosby pelasi päättyneellä kaudella aivotärähdysoireiden vuoksi vain 22 ottelua, joissa hän teki pisteet 8+29=37.

Hitchcockille kaksi vuotta jatkoa

St. Louis Blues on jatkanut valmentaja Ken Hitchcockin sopimusta kahdella vuodella.

Hitchcock valmensi joukkueen päättyneellä kaudella yli 100 pisteeseen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2001. Hänet palkittiin kauden päätteeksi Jack Adams Awardilla liigan parhaana valmentajana.

Sopimus pitää Hitchcockin St. Louisissa vuoteen 2015 saakka.

Wideman kaupattiin Calgaryyn

Washington Capitals on kaupannut puolustaja Dennis Widemanin Calgary Flamesiin vaihdossa puolustaja Jordan Henryyn ja vuoden 2013 viidennen kierroksen varausvuoroon. Flames solmi heti Widemanin kanssa viisivuotisen sopimuksen, jonka arvo on 26,25 miljoonaa dollaria.

Wideman oli päättyneellä kaudella yksi liigan tehokkaimmista puolustajista tehtyään tehot 11+30=46.

Calgary ilmoitti samalla solmineensa myös yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Blake Comeaun kanssa. Sopimuksen arvo on 1,25 miljoonaa dollaria.

Marraskuussa waivers-listan kautta New York Islandersista Calgaryyn tullut Comeau summasi päättyneellä kaudella 58 ottelussa tehot 5+10=15.

Kruegerista Oilersin uusi käskijä

Edmonton Oilers on nimittänyt Ralph Kruegerin seuran uudeksi päävalmentajaksi.

Kaksi aiempaa kautta Oilersin apuvalmentajana toiminut Krueger valmensi Sveitsin maajoukkuetta vuosina 1997-2010. Hän on myös toiminut Carolina Hurricanesin kykyjenetsijänä.

Montreal ja White sopimukseen

Montreal Canadiens on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Ryan Whiten kanssa.

White pelasi viime kaudella vain 20 ottelua tyräleikkauksen vuoksi ja saalisti niissä kolme syöttöpistettä.

Sakic, Sundin, Oates ja Bure Hall Of Fameen

Vuonna 2012 Hockey Hall of Fameen pääsevät pelaajat on nimetty. Tänä vuonna kunnian saa yhteensä neljä pelaajaa, jotka olivat urallaan kaikki hyökkääjiä. Mukaan valittiin Joe Sakic, Adam Oates, Pavel Bure ja Mats Sundin.

– Hockey Hall of Fame on ylpeä toivottaessaan nämä neljä kiekkolegendaa kunniajäsenikseen, ylisti komitean puhemies Jim Gregory.

– Heidän tuotoksensa jääkiekolle ovat hyvin dokumentoituja ja heidän valintansa Hockey Hall of Fameen erittäin ansaittu, ylisti Gregory valittuja pelaajia.

Oatesista uusi Capitals-päävalmentaja

Washington Capitals on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen 49-vuotiaan Adam Oatesin. Asiasta kertoi tiistaina Capitalsin toimitusjohtaja George McPhee.

– Adam oli äärimmäisen älykäs pelaaja NHL:ssä 19 kauden ajan. Sittemmin hän on ollut apuvalmentajana konferessissamme kolmen viime kauden ajan, ja on valmis johtamaan joukkuettamme päävalmentajana.

Oatesista tulee järjestyksessään 16. Capitalsin päävalmentaja. Pelaajana liigassa vuosina 1985–2004 Oates ehti esiintyä 1335 runkosarjan ottelussa keräten yhteensä 1420 tehopistettä. Vain Wayne Gretzky, Bobby Orr ja Mario Lemieux keräsivät urallaan enemmän syöttöjä per peli kuin Oates.

Fayne kuukausia sivussa

New Jersey Devilsin puolustaja Mark Fayne on sivussa 3-4 kuukautta rannevamman vuoksi. Faynen ranne leikattiin perjantaina.

Fayne pelasi päättyneellä kaudella Devils-paidassa täyden runkosarjan ja teki pisteet 7+14=21. Pudotuspeleissä hänelle merkittiin tehot 0+3=3.

Veilleux jatkaa Minnesotassa

Minnesota Wild on solminut yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen hyökkääjä Stephane Veilleux'n kanssa.

Veilleux palasi takaisin Minnesotaan New Jerseystä siirtorajalla. Hän pelasi Wildissä aiemmin kuusi kautta urallaan.

Wilson jatkaa Coloradossa

Colorado Avalanche on tehnyt kolmevuotisen jatkosopimuksen puolustaja Ryan Wilsonin kanssa.

Wilson pelasi päättyneellä kaudella Avalanche-nutussa 59 ottelua, joissa hän teki pisteet 1+20=21.

Pavelec jatkaa Winnipegissä

Winnipeg Jets on solminut viisivuotisen jatkosopimuksen maalivahti Ondrej Pavelecin kanssa. Sopimus on arvoltaan 19,5 miljoonaa dollaria.

Runkosarjaan päättyneellä kaudella Pavelec esiintyi 68 ottelussa Jetsin verkonsuulla. Miehen torjuntaprosentti oli 90.6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.91.

Myös Schennin veljekset samaan joukkueeseen

Puolustaja Luke Schenn siirtyy veljensä Brayden Schennin joukkuetoveriksi Philadelphia Flyersiin. Vaihdossa isokokoiseen puolustajaan Toronto Maple Leafs saa laitahyökkääjä James van Riemsdykin.

van Riemsdyk on ollut siirtohuhujen kohteena koko loppukauden ja Flyers on kaivannut vahvistusta puolustuspäähän, joten kauppa oli odotettavissa. Luke Schenn pääsee pelaamaan veljensä kanssa Philadelphiaan ja van Riemsdyk saa Torontossa uuden alun loukkaantumisten rikkoman vaikean kauden jälkeen. Isokokoinen laitahyökkääjä pelasi vain 43 ottelua runkosarjassa.

Benoit Pouliot Lightningin riveihin, Ouellet Bruinsiin

Boston Bruins ja Tampa Bay Lightning hieroivat draftin aikana kauppaa. Bruins lähetti hyökkääjä Benoit Pouliot'n oikeudet Tampalle ja sai vaihdossa Michel Ouelleten sekä viidennen kierroksen varausoikeuden.

Illan tiimellyksessä Toronto vaihtoi Jonas Gustavssonin oikeudet Winnipeg Jetsin ensi vuoden seitsemännen kierroksen ehdolliseen varausoikeuteen.

Samaan aikaan Chicago Blackhawks vaihtoi neljännen kierroksen varausvuoronsa (109.) San Josen Sharksin seitsemännen kierroksen (191.) sekä ensi vuoden neljännen kierroksen vuoroon. New York Rangers sai puolestaan Nashville Predatorsin viidennen kierroksen varausvuoron (142.) ensi vuoden viidennen kierroksen varausoikeutta vastaan.

Penguins vaihtokaupoilla

Keskushyökkääjä Jordan Staal siirtyy veljensä Eric Staalin seuraksi Carolina Hurricanesiin varaustilaisuuden aikana tehdyn pelaajakaupan seurauksena. Kauppa oli jokseenkin odotettu, sillä seura ehti aiemmin uutisoida Staalin hylänneen Penguinsin tekemän kymmenvuotisen jatkosopimustarjouksen.

Pittsburgh Penguins saa korvaukseksi kaupasta Carolinan ensimmäisen kierroksen varausoikeuden (koko varaustilaisuuden 8.), sentteri Brandon Sutterin ja puolustajalupaus Brian Dumoulinin.

Päivä oli Staalille muutenkin merkittävä, sillä kanadalaissentteri ehti päivän aikana siirtyä myös ukkomiesten joukkoon menemällä naimisiin.

Pittsburgh teki illan aikana myös toisenkin kaupan. Puolustaja Zbynek Michalek matkaa takaisin Phoenix Coyotesiin, joka antoi vaihdossa puolustaja Harrison Ruoppin, maalivahti Marc Cheverien ja kolmannen kierroksen varausvuoron meneillään olevassa draftissa.

Phoenix on Michalekille tuttu seura, sillä hän vietti siellä viisi kautta ennen siirtymistään Pittsburghiin kesällä 2010. Michalek teki viime kaudella 62 ottelussa pisteet 2+11=13.

Ribeiro Capitalsiin

Dallas Stars ja Washington Capitals tekivät vaihtokaupan, jossa Mike Ribeiro suuntaa pääkaupunkiin. Vaihdossa Dallasiin matkaavat Cody Eakin, Washingtonin ykkösvaraus kolmen vuoden takaa sekä kakkoskierroksen varausvuoro tälle vuodelle.

Visnovsky Long Islandille

Anaheim Ducks on kaupannut puolustaja Lubomir Visnovskyn New York Islandersiin. Vaihdossa Ducks sai Islandersilta vuoden 2012 toisen kierroksen varausvuoron.

36-vuotiaalla Visnovskyllä on takanaan vaisu kausi Ducks-puolustuksessa. 68 ottelussa slovakkipuolustaja teki vain 27 tehopistettä.

Damien Brunner Detroitiin

Detroit Red Wings on päässyt sopuun sveitsiläishyökkääjä Damien Brunnerin kanssa.
Sopimuksen yksityiskohdat julkistetaan myöhemmin.

Newark ja Philadelphia tulevia draft-isäntiä

NHL ilmoitti juuri ennen tämän vuoden varaustilaisuutta tulevien tapahtumien pitopaikat.

Ensi vuonna varaustilaisuus pidetään New Jersey Devilsin kotiareenalla Prudential Centerissä. Vuotta myöhemmin tilaisuus palaa Pennsylvaniaan, sillä isäntäjoukkueena toimii silloin Philadelphia Flyers, paikkanaan Wells Fargo Center.

Kumpikaan kaupungeista ei ole aikaisemmin isännöinyt varaustilaisuutta.

Bobrovski Columbuksen maalille

Columbus Blue Jackets selkeytti maalivahtitilannettaan hankkimalla Sergei Bobrovskin Philadelphia Flyersista. Vaihdossa Flyers sai kolme varausvuoroa, joista kaksi tämän vuoden varaustilaisuuteen. Philadelphia saa varata tänä vuonna toisella ja neljännellä kierroksella, sekä ensi vuonna neljännellä kierroksella.

Viime kaudella Bobrovski torjui Flyersin maalilla 29 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 89,9. Ainoassa venäläisveskarin pelaamassa pudotuspeliottelussa torjuntaprosentti oli surullinen 72,2.

» Lähetä palautetta toimitukselle