Coyotesin seuraikonille ei jatkosopimusta

NHL / Uutinen
Shane Doanille ei tarjota jatkosopimusta.
Kuva © Getty Images
Arizona Coyotes ilmoitti, että joukkueen kapteeni Shane Doan ei tule jatkamaan seurassa ensi kaudella. Doan itse empii vielä tulevaisuuttaan.

Shane Doanin viimeisin sopimus päättyi tähän kauteen. Coyotes ei tule tarjoamaan jatkosopimusta, sillä joukkue haluaa keskittää paukkuja nuorempiin pelaajiin. 

− On tullut aika siirtyä eteenpäin ja keskittyä nuoriin ja lahjakkaisiin tulevaisuuden pelaajiimme. Tämä on vaikea ratkaisu, kun ajattelee sitä mitä hän on tehnyt organisaatiolle. Tämä on kuitenkin tarpeellinen ratkaisu tässä vaiheessa, Coyotesin omistaja Andrew Barroway selittää ratkaisua.

40-vuotias Doan varattiin NHL:ään kesällä 1995. Ura taalakaukaloissa käynnistyi jo seuraavalla kaudella hänet varanneessa Winnipeg Jetsissä, ja jatkui Phoenixissa seuran muuton jälkeen. Doan nousi Coyotesin kapteeniksi kaudeksi 2003-04, kun Teppo Numminen oli myyty Dallasiin.

Kaikkiaan Doan on pelannut NHL:ssä 1540 ottelua, mikä riittää kaikkien aikojen tilastossa jaettuun sijaan 14. Pisteitä on kertynyt 972. Doan on edustanut Kanadaa kerran olympialaisissa, kerran World Cupissa ja kuudesti MM-kisoissa. Hänellä on tilillään World Cupin voitto ja yksi maailmanmestaruus.

» Lähetä palautetta toimitukselle