Colby Armstrong siirtyy Ruotsiin

NHL, SHL / Uutinen
Colby Armstrong muuttaa Montrealista Ruotsin Växjöön.
Kuva © Miro Pesonen
476 NHL-ottelua pelannut hyökkääjä Colby Armstrong jatkaa uraansa Ruotsin pääsarjassa.

Viime kaudella Montreal Canadiensia edustanut Colby Armstrong on solminut yksivuotisen sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Växjö Lakersin kanssa.

- Tervehdys Ruotsille ja kaikille Växjöläisille. En malta odottaa, että pääsen tuomaan perheeni sinne ja hyppäämään jälleen kaukaloon. Tämä on todella jännittävää, puheli Armstrong Twitter-tilillään.

30-vuotias kanadalaislaituri pelasi viime kauden runkosarjassa 37 ottelua tehoin 2+3. Neljässä pelatussa pudotuspeliottelussa ei tehopisteitä hyökkääjälle kertynyt lainkaan.

- Colby on kaveri, joka on pelannut jo pitkään todella korkealla tasolla. Hän hallitsee sekä puolustavan että hyökkäävän pelaamisen ja pystyy tekemään hyvin pisteitä. Hänellä on mukavasti kokoa ja hän osaa pelata myös fyysisesti, kuvailee Lakersin urheilujohtaja Henrik Evertsson seuran kotisivuilla.

Koko urallaan Armstrong on pelannut 476 NHL-ottelua edustaen Canadiensin lisäksi myös Pittsburgh Penguinsia sekä Atlanta Thrashersia. Kanukin NHL-uran aikana pistetilille on kertynyt lukemat 89+120=209.

Armstrong on Pittsburgh Penguinsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2001.

Suomalaispelaajista Ville Varakas, Tomi Kallio ja Jani Lajunen edustavat ensi kaudella Lakersia.

» Lähetä palautetta toimitukselle