BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Chris Allen palaa Vaasan Sportiin (päivitetty)

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport kertoi torstaisessa tiedotustilaisuudessaan saaneensa riveihinsä viime kauden luottopuolustaja Chris Allenin. Lisäksi joukkueeseen liittyy koeajalle laitahyökkääjä Tommi Jäminki, joka tavoitteli viimeksi pelipaikkaa Rauman Lukosta.

Chris Allen solmi hyvin menneen Mestis-kauden jälkeen vuoden sopimuksen Tampereen Ilveksen kanssa. Ilveksen valmennusjohdon mielestä Allen ei kuitenkaan täyttänyt ulkomaalaisvahvistukselle asetettuja vaatimuksia ja paikka tamperelaisjoukkueen takalinjoilla jäi vakiinnuttamatta.

Edellisellä Mestis-kaudellaan kovaa laukova puolustaja merkkautti 41 ottelussa itselleen tehot 8+21 ollen puolustajien pistepörssissä 3. sijalla.

Tommi Jäminki puolestaan hakee koesopimuksella pelipaikkaa Sportin jo ennestään laajasta hyökkääjistöstä. Jäminki ei kyennyt vakuuttamaan Lukon valmennusjohtoa pelaamissaan viidessä ottelussa. Jäminki on tunnettu ensisijaisesti kiekottomasta pelaamisestaan. Ilveksessä kausilla 2002-05 reilut 150 ottelua tahkonnut laitahyökkääjä tehtaili 8 maalia.

- Olen erittäin tyytyväinen päästessäni takaisin Vaasaan. Pidän valmentajista täällä, joukkuekaverit, organisaatio ja fanit ovat erinomaisia. Minulla oli tarjouksia Saksaan, Italiaan ja Tanskaan, mutta halusin tulla tänne. Olisin jopa saanut muualla enemmän rahaa, Allen kertoi paluustaan.

Juhani Tamminen kertoi Allenin hankkimisesta omat mielipiteensä. Erityisesti Sportin ylivoimapeli sai nuhtelua osakseen ja Tami näkeekin Allenin mieluusti viivalla ylivoimissa.

- Kun kuulin että Kari (Eloranta) ei Allenia oikein arvostanut, niin soitin heti hänen agentilleen ja sanoin, että me ollaan vaihtoehto jos Ilveksen ja Chrisin väliin tulee kipsiä. Vielä eilen illalla näytti ettei tästä tule mitään, mutta tänä aamuna kello kymmenen allekirjoitettiin täällä sopimus. Meidän markkinointitiimi sai kuusitoista yritystä mukaan Allenin hankkimiseksi, ja meidän alkuperäinen pelaajabudjetti ei sen vuoksi muutu minnekään. Kaikki olivat todella aktiivisesti mukana hankinnassa, koska tiedetään millainen mies me ollaan hankkimassa. Siinä on pöydällä Mestiksen All-Stars pakin pytty näytillä ja en ihmettele jos hänellä olisi sellainen tämänkin kauden jälkeen, Tami kertoi sopimuksen synnyn mutkista.

Allenin hankinnan takana on vahvasti myös fanit, sillä Fan Clubin viime keväänä järjestämän Kypärä Kiertää-kampanjan tuotto käytettiin Allenin hankintaan.

- Allenin pelipaidan selkään tulee Fan Clubin logo, mikä on kiitos faneille, kertoi markkinointipäällikkö Juha Saari.

Laitahyökkääjä Tommi Jäminki saapuu Sportiin viikon try-outille. Miehellä itsellään on selvät ajatukset tulevasta koitoksesta.

- Kyllä siinä pelata saa, aina rypäs on edessä kun pelataan neljä peliä. Olin tänään jäällä ja kovalla intensiteetillä siellä mentiin. Entuudestaan tuttuja kavereita ei täällä ollut, mutta nyt tuntee jo oikeastaan kaikki. Todella hyvä fiilis oli pukukopissa, uusin tuttavuus kertoi lehdistölle.

- Meillä viime kaudella Ilveksessä pelasi ykkösketju melkein puoli tuntia joka matsissa, niin ei siinä muille oikein peliaikaa tullut. Täällä pääsee pelaamaan ja näyttämään. Täytyy koittaa vaan pelata yksinkertaisesti eikä kikkailla liikoja, Jäminki jatkoi.

Jäminki pelaa viikonlopun ajan otteluruuhkan yli, ja jatkosta Sportin kanssa keskustellaan ensi viikon lopulla. Allen jatkaa Sportissa koko kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle