Chlubna ja Vostrak jatkavat JYPissä

LIIGA / Uutinen
JYPin viime kauden runkohyökkääjien Tomas Chlubnan ja Pavel Vostrakin jatko Jyväskylässä julkistettiin tänään. Chlubna kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen, Vostrak jatkaa kaksi seuraavaa kautta hurrikaanipaidassa.

Petr Tonin hypättyä Oulun junaan JYPille tuli akuutti tarve ykköshyökkääjälle, mutta jyväskyläläisten onneksi Tomas Chlubna saatiin jäämään ensi talveksikin Keski-Suomeen. Chlubnan viime kausi oli tyrmäävän tehokas: vasta elokuussa ja sattumalta JYPin haaviin tarttunut tshekkihyökkääjä jakoi maalikuninkuuden Vesa Viitakosken kanssa ja oli liigan paras ylivoimamaalien ja avausmaalien tekijä. Maaleja kertyi kokonaisuudessaan 34, joista 17 syntyi vastustajan pelatessa vajaalla ja kahdeksan oli voittomaaleja.

Maalien ohella Chlubna kunnostautui myös hiukan esatikkasmaisessa roolissa - vastustajille tulivat kauden aikana tutuksi virnistykset ja tshekinkielinen höpötys, josta tuskin kukaan sai selvää. Chlubna kuuluu siihen kovin harvalukuiseksi käyneeseen liigapelaajakaartiin, jotka osaavat myös yleisön viihdyttämisen taidon. Ensi kaudella Chlubnalle on odotettavissa entistä suurempi rooli varsinkin ylivoimapelissä Petr Tonin lähdön myötä.

Pavel Vostrak saapui Jyväskylään tammikuussa ja pääsi vähitellen mukaan liigarytmiin. Viimeisissä liigapeleissä Vostrak osoitti jo sellaisia pelimiehen elkeitä, että kaksivuotinen jatkosopimus uskallettiin miehen kanssa tehdä. Vostrak on kokenut ja taitava hyökkääjä, jolla on erityisen kova ja tarkka laukaus. Viime kevään 19 SM-liigapelissä Vostrak teki viisi maalia ja antoi neljä maalisyöttöä.

JYPin ensi kauden sopimuspelaajat:

Maalivahdit

Tero Leinonen

Juha Pitkämäki

Tommi Tervo


Puolustajat

Miika Huczkowski

Jari Korhonen

Tuomo Kortelainen

Jani-Matti Loikala

Jyri Marttinen

Mikko Mäenpää

Angel Nikolov

Pekka Poikolainen

Petri Virolainen


Hyökkääjät

Tomas Chlubna

Janne Hauhtonen

Jarkko Immonen

Tuomo Jääskeläinen

Jouni Kulonen

Pekka Kärkkäinen

Tuukka Liimatainen

Tuomas Mikkonen

Tomi Mustonen

Tuomas Pihlman

Harri Sillgren

Jaakko Viljanen

Antti Virtanen

Pavel Vostrak

» Lähetä palautetta toimitukselle