CHL sai ansaitsemansa huipennuksen - neljä suomalaismestaria

CHL / Uutinen
Kristian Näkyvä on yksi CHL:n suomalaismestareista.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
CHL:n finaali oli jännittävä ottelu, joka kääntyi täysin päälaelleen vielä päätöserässä. Frölunda hukkasi kahden maalin johtonsa, ja Luulaja voitti pelin lopulta lukemin 4-2.

Jääkiekon Mestareiden liigan historian ensimmäinen finaali pelattiin Pohjois-Ruotsin Luulajassa, jossa kotijoukkue oli alkuun pulassa. Artturi Lehkonen syötti ja vastustajan, Frölundan, kokenut Joel Lundqvist vei joukkueensa johtoon jo 18 sekunnin pelin jälkeen. Norjalaistaituri Mathis Olimb lisäsi johdon kahteen maaliin vielä avauserässä. Göteborgilaiset olivat muutenkin niskan päällä, eikä Luulaja saanut konettaan käyntiin.

Maalittoman toisen erän jälkeen voittopokaali näytti siirtyvän yhä vahvemmin Frölundan näppeihin. Joukkueella oli tolppalaukauksia ja nippu hyviä tilanteita lisätä johtoa, mutta alkuun haparoinut Luulaja-vahti Joel Lassinantti kesti.

Paikkansa oli myös Luulajalla, joka oli hakannut päätään seinään maalinteon kanssa jo pitkään lukuisista ylivoimatilaisuuksista huolimatta. Kristian Näkyvä teki lopulta joukkueensa tärkeän avausmaalin. Pian tämän jälkeen pimahti Frölundan Oscar Fantenbergin päässä, sillä hän taklasi rumasti ja sai palkaksi ulosajon. 

Luulaja ei tuhlannut aikaa seuranneella viiden minuutin ylivoimallaan, sillä tasoitus oli pian tehtynä. Suomalaiset Näkyvä ja Marcus Fagerudd syöttivät Peter Cehlarikin tekemän maalin, joka livahti sisään helponnäköisesti. Vielä saman ylivoiman aikana Luulaja meni ensi kertaa ottelussa johtoon, ja voittomaali merkittiin Johan Forsbergille. Myös Lennart Petrell oli lähietäisyydellä mukana hämmentämässä tilanteessa.

Järkytetty Frölunda ei saanut loppukiriään käyntiin missään vaiheessa, ja Dean Kukanin tyhjiin tekemä viimeinen maali oli pelkkää kosmetiikkaa. Hyvän maalipaikan 2-0-johdossa käyttämättä jättäneen Lehkosen kohtaloksi jäi olla häviämässä historian ensimmäistä CHL-finaalia, kun taas nimensä voittajien kirjoihin saivat suomalaisista Petrell, Näkyvä, Fagerudd ja Niklas Fogström.

SHL:ssä keskikastin joukkueisiin kuuluva Luulaja oli CHL:n loppuvaiheessa kova, sillä se pudotti mestarisuosikki-Skellefteån välierissä ja osoitti finaalin päätöerässä henkistä kanttia viime hetken nousullaan.

CHL jatkuu jälleen ensi kaudella.

Käyttäjän vpaatalo kuva

Kommentti: Vilja Päätalo

Peli kestää kolme erää, ja joskus niistä yhden dominointi riittää. Luulaja pääsi juhlimaan voittoa ansaitusti, mutta Frölunda teki sen aivan itse. Maalivahtipeli petti väärällä hetkellä, eivätkä lukuisat jäähyt ainakaan auttaneet asiaa. 

Frölundan joukkue on todella nuori, ja kokemuksen puute näkyi ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan. Luulaja kiitti, kuittasi ja juhlii nyt maajoukkuetauon ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle