Chicago teki sopimuksen puolustajansa kanssa

NHL / Uutinen
Chicago Blackhawks tiedotti tänään tehneensä jatkosopimuksen puolustavan puolustajan Steve Poapstin kanssa. Poapst löi itsensä läpi NHL:ssä viime kaudella varsin myöhäisellä iällä.

Poapst 32, sai vakiopaikan Chicagon puolustuksessa kesken viime kauden tultuaan Norfolkista paikkaamaan loukkaantuneita. Mies pelasi käytännössä loppukauden ylhäällä ja rekisteröi itselleen 36 ottelua keräten tehopisteet 2+3. Rangaistusminuutteja tämä hyvin omassa päässä pelaava puolustaja keräsi yhteensä 12. Joukkueen sisäisessä +/- tilastossa hänen sijoituksensa oli jaettu neljäs teholukemalla +3. Farmijoukkue Admiralsissa hän pelasi 37 ottelua rekisteröiden pisteet 1+8 ja 14 rangaistusminuuttia. "Jäämiesten" +/- tilastossa Poapst merkkautti +16.

Steve Poapst on pelannut ammattilaisena jo kymmenen kautta. Chicagoon hän tuli viime kesänä tehtyään sopimuksen rekisteröitymättömänä vapaana agenttina. Yhteensä hän on pelannut nyt 61 peliä NHL:ssä ja tehnyt niissä tehot 3+3, samassa hän on kerännyt 20 minuuttia rangaistuksia. Blackhawksiin hän saapui Washington Capitalsin organisaatiosta.

Miestä pidetään NHL-piireissä erittäin hyvänä stay-at-home puolustajana. Mies on kokenut pelaaja eikä yritä kaukalossa mitään riskialtista vaan pelaa oman paikkansa varmasti. Kiekollisessa pelissä ja liikkumisessa on joitakin puutteita, mutta ne hän korvaa älyllä ja sijoittumisella riittävän hyvin. Ihme ettei Poapstia noteerattu suuremmin ennen hänen saapumistaan Chicagoon. Joukkueen entinen valmentaja Alpo Suhonen kuvaili Poapstia älykkääksi ja hyväksi puolustajaksi. Jokainen joukkue tarvitsee alakertaansa myös tasaisesti illasta toiseen suorittavia peruspuolustajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle