Chicago teki NHL -historiaa

Chicagossa juhlittiin voiton lisäksi myös uutta ennätystä.
Chicago Blackhawksin voitto San Jose Sharksista toi Chicagolle uuden NHL -ennätyksen. Pittsburghin kotivoittoa Florida Panthersista synkensi Jevgeni Malkinin loukkaantuminen.

Chicagon ja San Josen kamppailusta ei syntynyt maalijuhlaa. 2-1-voitto riitti kuitenkin Chicagolle uuteen NHL-ennätykseen, joka on pisin pisteputki kauden alusta. Blackhawks on ottanut vähintään pisteen jokaisesta tällä kaudella pelaamastaan 17 ottelusta ja on ainoa joukkue liigan historiassa, joka on pystynyt tähän.

Loistavasti kautensa aloittanut ja sittemmin tappioputkeen vaipunut Sharks ei ole helmikuussa voittanut ottelun kuin kerran. Chicagolle San Jose on hävinnyt tällä kaudella jo kolmesti.

Chicagon ja San Josen välinen mittelö lähti käyntiin molempien joukkueiden vauhdikkaalla hyökkäyspelillä. Kumpikin pyrki välittömiin vastahyökkäyksiin, joten peli eteni ensimmäiset viisi minuuttia nopeatempoisesti kaukalon päästä päähän. Muutamista tekopaikoista huolimatta ensimmäinen erän tilastomerkinnät jäivät vähäisiksi. Ainuttakaan rangaistusta ei aloituserässä jaettu ja maaliin saakka kiekko toimitettiin kerran.

Ottelun ensimmäinen osuma syntyi Sharksille erän viimeisillä sekunneilla. Joe Thorntonin laukaus kimposi Chicagon maalia vartioineesta Ray Emerystä Patrick Marleaulle, joka sutaisi kiekon verkkoon.

Toisessa erässä jaettiin kaksi rangaistusta molemmille joukkueille, mutta kummankaan ylivoimat eivät saaneet aikaan maalia. Chicagon tasoitusosuma syntyi tasakentällisin, kun toista erää oli jäljellä 3:60. Tasoituksen toimitti Antti Niemen taakse Viktor Stalberg, jonka laukaus maalin kulmalle pomppasi Niemen jalasta verkkoon.

Ottelun voittomaaliksi jäi kolmannen erän alussa Brandon Saadin alivoimaosuma Brent Seabrookin istuessa kampitusjäähyä. Tämän jälkeen ei enää maaleja tehty ja lopputulokseksi taululle jäi 2-1 Chicagolle.

Ottelun viimeisillä sekunneilla syntyi vielä pientä hämminkiä Chicagon Andrew Shawin taklattua Joe Pavelskia takaapäin laitaan, josta Ryane Clowe syöksyi puolustamaan taklattua joukkuetoveriaan. Tilanteesta jaettiin rangaistukset Shawille laitataklauksesta ja Clowelle väkivaltaisuudesta sekä käytöksestä.

Maalivahdit näyttelivät isoa osaa ottelun pienessä maalimäärässä. San Josen verkolla Antti Niemi torjui entistä joukkuettaan vastaan 32/34, kun puolestaan Chicagon maalissa Emeryn torjunnat olivat 26/27.

Penguinsille voitto ja huonoa onnea, Nashville taipui Luongon nollapelillä

Pittsburghissa kotijoukkue otti 3-1-voiton vierailulla olleesta Florida Panthersista. Ilman menetyksiä ei voitto kuitenkaan tullut. Varhain kolmannessa erässä Jevgeni Malkin kaatui kontaktitilanteessa Erik Gudbransonin kanssa ja liukui kovalla vauhdilla laitaan, eikä palannut enää kentälle. Malkinin vamman laadusta tai vakavuudesta ei ole vielä tietoa.

Nashville Predatorsin ja Vancouver Canucksin kohtaamisessa kotijoukkue joutui puolestaan taipumaan vierailijalle Canucksin ottaessa niukan 0-1-voiton. Ottelun ratkaisijaksi nousi kolmannen erän puolessa välissä Dale Weise, joka pääsi sutaisemaan maalin kulmalta sisään Maxim Lapierren laukauksesta tulleen pomppukiekon.

Nashvillen maalilla Pekka Rinne torjui 23 kertaa ja taipui kerran. Vancouverin verkolla tällä kaudella kukoistukseen noussut Roberto Luongo pelasi nollapelin torjuen kaikki kohti tulleista 23 laukauksesta.

PITTSBURGH - FLORIDA 3-1
NASHVILLE – VANCOUVER 0-1
CHICAGO – SAN JOSE 2-1