Centomo ja Mikkola HIFK:n testattavaksi

LIIGA / Uutinen
Pohjois-Amerikan farmisarjoja kiertänyt ja yhden NHL-ottelunkin pelannut maalivahti Sebastien Centomo liittyy HIFK:n joukkueen mukaan testijaksolle. Samoin helsinkiläisten riveistä pelipaikkaa hakee hyökkääjä Niko Mikkola.

24-vuotias Centomo pelasi viime kaudella ECHL:ää sekä Las Vegas Wranglersissa että Long Beach Ice Dogsissa. Sitä ennen hän edusti kaksi kautta Toronton NHL-seuran farmijoukkueessa St. John's Maple Leafsissa. Neljä kautta sitten Centomo pääsi kahden erän ajan torjumaan kiekkoja myös Toronton vaahteralehtipaidassa.

Centomo on entuudestaan tuttu HIFK-valmentaja Doug Sheddenille, joka on myös Toronton organisaation miehiä ja valmensi Centomoa St. John'sissa ja myös CHL-liigan Memphis Riverkingissä.

- Kokemuksesta tiedän hänet tunnolliseksi ja kovaksi harjoittelijaksi, ikänsäkin puolesta mahdollisuudet vielä vaikka mihin. Katsotaan nyt parin viikon aikana kuinka kaveri täällä menestyy, kaikkihan on hänestä kiinni, Shedden kertoi HIFK:n verkkosivuilla.

Maalivahdin hankinta muodostui helsinkiläisseuralle akuutiksi tarpeeksi, kun Ari Ahonen palasi NHL-jäille ja teki sopimuksen New Jerseyn kanssa. Tällä hetkellä ainoa IFK:n sopimusmaalivahti on Jan Lundell, lisäksi harjoitusringissä on mukana nuori Jani Nieminen. Centomolla on ensimmäiset näytönpaikkansa viikonlopun Sveitsin turnauksessa, johon helsinkiläiset osallistuvat.

Myös Niko Mikkola IFK:hon try-outille

Kokenut laitahyökkääjä Niko Mikkola liittyy HIFK:n harjoitusvahvuuteen. Viime kaudella Ruotsissa pelannut Mikkola on aluksi IFK:n testattavana Centomon tavoin.

Mikkola, 31, pelasi viime kaudella Elitserienissä Moran riveissä. Otteluita kertyi kuitenkin vain 12 pahan olkapäävamman takia. Mikkola on ehtinyt edustaa SM-liigassa Ässiä, Jokereita ja Turussa TPS:ää kahteenkin otteeseen.

Laiturin tehokkain hetki osui Ässiin ja kauteen 1999-2000, jolloin hän keräsi 40 pistettä 50 ottelussa. Mikkolan meriittilistalta löytyvät Suomen mestaruudet keväiltä 1995 TPS:stä ja 2002 Jokereista.

- Niko Mikkolasta ei minulla ennen tiistain harjoituksia ollut minkäänlaista käsitystä, mutta ihastuin heti tapaan, jolla hän hoitaa oman juttunsa tuoden myös muihin lisää kipinää. Miehellä on kunnon asenne tekemiseen. Muutenkin tässä on valmennusjohdolla nyt asiat toisella mallilla kuin viikko sitten, HIFK-luotsi Shedden jatkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle