Capsille ja Habsille kotivoitot, Skudra nollasi Kojootit

Washington Capitals voitti NY Rangersin murskaavan ylivoimapelinsä avulla. Myös Montreal Canadiens pyöritti ylivoimaa hienosti, vaikka tekikin vain yhden maalin Chicago Blackhawksin ollessa vajaalla. Vancouverissa ottelua seuranneet saivat nähdä yhden maalin ottelun.

Capitalsin eurooppalaispelurit Sergei Gonchar, Robert Lang sekä Jaromir Jagr olivat vauhdissa Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washingtonissa. Trio kokosi yhteensä tehot 4+5 ottelussa Rangersia vastaan – Gonchar 1+3, Lang 2+0 ja Jagr 1+2.

Washington pääsi kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta yhdeksän kertaa jäähyrikkaan ottelun aikana ja viidesti joukkue käytti tilaisuuden hyödykseen.

Ensimmäisen erän jälkeen Capitals johti 2-0 ja heti toisen erän alkuun Kip Miller lisäsi johdon kolmeen maaliin. Rangersin nuori hyökkääjä Jamie Lundmark kavensi vielä samassa erässä, mutta viimeiseen erään mentiin Capsin 3-1-johdossa. Päätöserän kotijoukkue voitti maalein 4-1 ja koko ottelun siis 7-2. Molemmat Rangers-maalit iski Lundmark.

Ottelussa jaettiin jäähyjä yhteensä 115 minuutin verran.

Canadiens voittoon kahden maalin takaa

Montreal Canadiens hallitsi ottelua paikoitellen melko selvästikin Chicago Blackhawksia vastaan.

Siitä huolimatta kotijoukkue oli avauserän jälkeen 2-0-tappioasemassa, kun ensin Habs-pakki Patrice Brisebois päästi ’Hawksin Chris Simonin helposti maalintekoon. Tämän jälkeen vierasjoukkueen kapteeni Alexei Zhamnov rankaisi Habsia ylivoimalla.

Canadiens kuitenkin vastasi pelaamalla huikean toisen erän. Kun erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia, Canadiensissa toista otteluaan pelannut ruotsalaishyökkääjä Niklas Sundström kavensi tilanteen vähintäänkin ansaitusti. Viisi minuuttia myöhemmin puolustaja Andrei Markov tasoitti ja hetkeä myöhemmin Richard Zednik vei kotijoukkueen johtoon Saku koivun syötöstä kauniisti pyörineen ylivoiman päätteeksi.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen tulokas Tyler Arnason tasoitti Canadiens-puolustuksen lepsuillessa, mutta ennen erän puoliväliä Canadiens siirtyi jälleen maalin johtoon. Doug Gilmour syötti maalin takaa kiekon Jan Bulisille, joka nosti kiekon hienosti ohi jäissä olleen maalivahti Jocelyn Thibault’n.

Canadiensille siis 4-3-voitto. Tarkemman selvityksen Canadiens-Blackhawks-ottelusta voit lukea Jatkoajan otteluraportista.

Coyotes jäi maaleitta Vancouverissa

Ennen illan ottelua Vancouver Canucksia vastaan, Phoenix Coyotes oli voittanut kolme peliä peräkkäin. Coyotes oli voittanut nämä ottelut maalierolla 15-3.

Maalivahdin huonouteen ei ottelu Canucksia vastaan ratkennut, vaan maalipaikkojen tuhlailuun ja huonoon viimeistelyyn. Coyotesilla oli useita hyviä paikkoja avata maalitili, mutta Canucksin maalilla pelannut Peter Skudra torjui hyvin.

Toisessa päädyssä kojoottivahti Zac Bierk joutui antautumaan vain kerran. Vancouverin paras maalintekijä Markus Näslund laukoi kauden 34. maalinsa hieman ennen ottelun puoliväliä ja se riitti tlällä kertaa voittoon. Samalla Näslund otti NHL:n maalipörssin kärkipaikan kokonaan haltuunsa. Ottawan Marian Hossalla, joka on toisena, on maali Näslundia vähemmän.