Capitals ja Blues vaihtokaupoilla – T.J. Oshie muuttaa pääkaupunkiin

NHL / Uutinen
Kuvassa vielä Blackhawks-paidassa pelaava Troy Brouwer (#22) ja T.J. Oshie (#74) vaihtavat joukkueita päikseen.
Kuva © Getty Images
Yhdysvaltalaishyökkääjä T.J. Oshie siirtyy vaihtokaupassa St. Louis Bluesista Washington Capitalsiin.

Washington Capitals on hankkinut vaihtokaupassa St. Louis Bluesista hyökkääjä T.J. Oshien. 28-vuotias amerikkalainen on Bluesin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Hän on tehnyt seitsemän kautta kestäneellä NHL-urallaan tehot 109+200 yhteensä 443 runkosarjaottelussa.

Vaihdossa St. Louisiin siirtyvät hyökkääjä Troy Brouwer, maalivahtilupaus Pheonix Copley sekä kolmannen kierroksen varausvuoro ensi kesälle.

Brouwer on 29-vuotias voimahyökkääjä, joka pelasi Capitalsissa yhteensä neljä kautta. Oshien tavoin Brouwer on kuulunut NHL:n vakiokalustoon seitsemän kauden ajan. Hän on takonut tauluun tehot 132+123 pelaamissaan 531 ottelussa.

Kommentti: Miika Arponen

Capitalsille tämä kauppa on loistava. Brouwer ei ole kohtalaisista teholukemistaan huolimatta pystynyt tuomaan Nicklas Bäckströmille ja Aleksandr Ovetškinille sellaista tulitukea, mitä häneltä on odotettu. Oshie on yhtä luokkaa Brouweria parempi pelaaja erityisesti hyökkäyspeliä ajatellen. Kaiken lisäksi Oshiella on sopimusta jäljellä vielä kaksi vuotta Brouwerin vain yhtä vastaan.

Blues tekee kaupalla lisätilaa palkkakaton alle Vladimir Tarasenkon tulevaa isoa jatkosopimusta ajatellen. Toisaalta Brouwerin ja Oshien välinen palkkaero on vain noin puoli miljoonaa dollaria, joten hyöty ei ole kovin suuri.

» Lähetä palautetta toimitukselle