Canucks teki ratkaisun Bob Essensan suhteen

NHL / Uutinen
Bob Essensa, 36, ei jatka Vancouver Canuckseissa ensi kaudella.

Vancouverin presidentti ja toimitusjohtaja Brian Burke sanoi, ettei joukkue aio käyttää vuoden optiotaan (600.000 USD) Essensaan, vaan päästää maalivahdin heinäkuun 1. päivä alkaville vapaiden agenttien markkinoille.

Canucksin faneja tämä ratkaisu ei varmasti tyydytä, sillä Essensa nousi viime kauden hienoilla esityksillään Canucks fanien suosikiksi.
Manageri Burke on kuitenkin tyypilliseen tapaansa suorapuheinen mies; "En odota, että tämä olisi suosittu ratkaisu, mutta en olekaan pyrkimässä mihinkään virkaan. Ainoa, mistä välitän on otteluiden voittaminen, siksi tein ratkaisun."

Viime kaudella Essensa pelasi Canuckseissa 39 ottelua, voittaen niistä 18 ja häviten 12 kertaa. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 2.68. Hän pelasi kolmessa ensimmäisessä playoff ottelussa Colorado Avalanchea vastaan hyvin, vaikkakin Canucks hävisi ne kaikki.
Ehkä Essensan kovin temppu viime kaudella oli kuitenkin ennen kauden alkua selvänä ykkösmaalivahtina pidetyn Felix Potvinin syrjäyttäminen ja ykkösmaalivahdiksi nouseminen.

Vaikka Essensa pelasikin viime kaudella hyvin, suurin huolenaihe ensi kautta silmällä pitäen kohdistui Canucksien osalta hänen ikäänsä ja epätasaisiin esityksiin jo viime kaudella.
Niinpä Canucksien maalivahtivalmentajan Andy Moogin mielestä Essensa ei olisi ollut vastaus joukkueen maalivahtiongelmaan.

Canucks etsii Essensan tilalle korvaajaa. Korvaajan tulisi pystyä pelaamaan noin 40 ottelua, (eli vuorotella joukkueen nykyisen ykkösmaalivahdin Dan Cloutierin kanssa) uuden maalivahdin kanssa tehtävä sopimus ei saisi olla kovinkaan paljon päälle miljoona dollaria ja lisäksi uuden maalivahdin pitäisi olla "sopivan ikäinen", mikä Canucksin mittapuulla tarkoittaa noin 25-30 vuotiasta.

Ainoa ongelma on, että vapaiden agenttien markkinoilta tälläista maalivahtia on tänä vuonna vaikea löytää.
Kyseeseen saattaisivat tulla entiset Canucks maalivahdit Kirk McLean ja Garth Snow, mutta todennäköisintä on kuitenkin, että Canucks tekee kesällä jonkinlaisen vaihtokaupan, jossa se hankkii uuden maalivahdin.

Keane tulossa Canucksiin?

Laitahyökkääjä Mike Keanen nimi yhdistetään yhä useammin Canucksiin. Keane olisi varmasti yksi mahdollisuus laitahyökkääjän tontille, sillä hän pystyisi kokeneena pelaajana antamaan Canucksien nuorelle joukkueelle esimerkkiä ja olemaan tiukoissa paikoissa tukena. Lisäksi Keanen "hintalappu" olisi todennäköisesti myös Canuckseille sopiva.

» Lähetä palautetta toimitukselle