Canucks-kokoonpanoon viimeinen silaus − Horvatille kuuden vuoden jatkosopimus

NHL / Uutinen
Horvat on Canucksin oma varaus ja edustanut joukkuetta koko uransa.
Kuva © Getty Images
Vancouver Canucksin viime kauden paras pistemies Bo Horvat on tehnyt kuuden vuoden jatkosopimuksen, jonka keskimääräinen vuosiansio on 5,5 miljoonaa dollaria.

Kesän aikana runsaasti vahvistunut Vancouver Canucks sai puuttuvan palasen liimattua kokoonpanoonsa, kun 22-vuotias Bo Horvat teki joukkueen kanssa kuusivuotisen jatkosopimuksen. Canucksin viime kauden paras pistemies tienaa keskimäärin 5,5 miljoonaa dollaria kaudessa.

− Bo on jo johtava pelaaja ja keskeinen osa joukkuettamme. Olemme innoissamme, että hän on pitkään mukana joukkueen rakentamisessa. Sitoutumisellaan ja työmoraalillaan hän on onnistunut kehittymään kausi kaudelta, kommentoi Canucks-GM Jim Benning.

− On upea tunne saada jatkaa kuusi seuraavaa kautta Canucksissa. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Heti varauksen jälkeen fanit ovat ottaneet minut avosylin vastaan, ja olen ylpeä saadessani kutsua tätä kaupunkia kodikseni. Olen innoissani päästessäni auttamaan joukkuetta voittoon, muotoili Horvat omat ajatuksensa.

Viime kaudella Horvat rikkoi maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä kerättyään tehot 20+32. Nuori hyökkääjä pääsi mukaan myös viime kauden tähdistöotteluun. 

Canucks varasi kanadalaishyökkääjän varaustilaisuuden yhdeksäntenä pelaajana vuonna 2013. Pelaamissaan 231 ottelussa Horvat on kerännyt 117 tehopistettä.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Canucks on ollut kesän aikana aktiivinen pelaajamarkkinoilla, ja viime kauden parhaan pistemiehen kiinnittäminen monivuotisella sopimuksella oli paitsi tärkeä siirto joukkueen pärjäämisen kannalta myös merkittävä symbolinen ele.

Horvat on parantanut tehojaan kausi kaudelta ja on joukkueen tulevaisuuden kannalta keskeinen rakennuspalikka. Laadukkaan ja edelleen kehittyvän sentterin ympärille on helppo rakentaa menestyvää joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle