Canucks ja Senators voittoihin

Vancouver Canucks ja Ottawa Senators olivat NHL:n pudotuspelikierroksen voittajia. Nucks kaatoi jatkoajalla kovaa taistelleen Minnesotan ja Senators piti Philadelphia Flyersin kurissa.

Vancouverissa kotijoukkue oli aina kolmannen erän loppuun asti alakynnessä. Sergei Zholtok vei ensimmäisessä erässä ylivoimalla Minnesotan johtoon, mutta kotijoukkueen Ed Jovanovski tasoitti heti toisen erän alussa Brendan Morrisonin ja Jarkko Ruutun syötöistä.

Wes Walz iski kolmannen erän alussa kaksi kertaa kuudessa minuutissa ja Minnesota näytti ottavan jälleen yhden yllätysvoiton. Nucks taisteli kuitenkin loppuun asti ja se palkittiin. Markus Näslund kavensi kun peliä oli jäljellä vähän yli 8 minuuttia, minkä jälkeen alkoi hurja kotijoukkueen painostus. Peliaikaa oli lopulta jäljellä enää 1.2 sekuntia kun Näslund syötti kiekon maalin eteen, josta Matt Cooke runnoi sen ohi Manny Fernandezin ja tasoitti pelin.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain vähän alle 4 minuuttia, kun tasoitusmaalissakin mukana ollut Trent Klatt ohjasi Daniel Sedinin laukauksen maaliin ylivoimalla ja Vancouverin 4-3 jatkoaikavoittoon.

Sensille helpottava avausvoitto

Flyers ja Senators kohtasivat viime kaudella myös pudotuspeleissä ja silloin Philadelphia onnistui viidessä pelissä vain kaksi kertaa maalinteossa. Tällä kertaa tuo määrä oli täynnä jo reilun 10 minuutin pelin jälkeen, mutta se ei vierasjoukkueelle riittänyt.

Ottelua oli pelattu vain vähän yli minuutti kun Tony Amonte yllätti Patrick Lalimen rannelaukauksellaan. Sami Kapanen iski 9 minuuttia myöhemmin pudotuspelien kolmannella maalillaan ja vei vierasjoukkueen 0-2 johtoon.

Toisessa erässä Senators iski kymmeneen minuuttiin kolme maalia Martin Havlatin, Marian Hossan ja Daniel Alfredssonin toimesta ja siirtyi johtoon.

Flyers ei pystynyt enää ohittamaan 23 torjuntaa tehnyttä Lalimea ja Zdeno Chara teki kolmannen erän puolivälissä kotijoukkueen neljännen ja ottelun viimeiseksi jääneen maalin.

Ottelusarjojen seuraavat ottelut pelataan sunnuntaina.