Canucks ja Predators ottivat pakkovoitot

Yksikin Ryan Miller riitti tänään Canucksille.
Vancouver Canucks ja Nashville Predators eivät olleet vielä valmiita kesälomille, vaan kaksikko otti pakkovoitot ja sarjat venyvät kuudensiin peleihin.

Kevään ensimmäisen pudotuspelinsä maalilla aloittanut Ryan Miller torjui Vancouver Canucksin maalilla voiton Calgary Flamesista. Pakkovoiton edessä olleen Canucksin Miller torjui voitto-ottelussa 20 kertaa, kun Canucks otti voiton lukemin 2-1.

Flames sai ottelulle vahvan alun, kun kolmannella peliminuutilla Miller sai kaivaa kiekon selkänsä takaa. Flames karvasi vahvasti ja lopulta David Jones laukoi kiekon häkkiin. Ottelun puolenvälin jälkeen kotijoukkue tasoitti, kun Nick Bonino paukutti pudotuspelien ensimmäisen maalinsa. Voittomaalista vastasi Daniel Sedin, joka onnistui kolmannen erän alussa.

Runkosarjan lopulla polvivammasta kärsinyt Miller aloitti ottelun edellisen kerran runkosarjan päätöskierroksella ja sitä edellisen kerran hänet nähtiin maalilla helmikuussa. Miller vaihdettiin sisään kesken edellisen Canucksin ja Flamesin kohtaamisen torjuen tällöin kaikki 15 yritystä. Tässä viidessä ottelussa vastapuoli Flamesin Jonas Hiller venyi kiekon tielle 41 kertaa, mutta se ei riittänyt.

Forsbergille hattutemppu

Ilman paikkaa vuoden tulokas -palkinnon kärkikolmikosta jäänyt Filip Forsberg johdatti Nashville Predatorsin pakkovoittoon Chicago Blackhawksin isäntänä, kun Forsberg iski kiekon kolmesti reppuun 5-2-lukemiin päättyneessä ottelussa. Forsberg teki joukkueensa ensimmäisen, neljännen ja viidennen maalin.

Blackhawks aloitti maalinteon Brad Richardsin toimesta avauserässä, mutta Forsberg tasoitti nopeasti. Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen erän alkuun Predators iski kolmesti alle kolmeen minuuttiin, kun James Neal, Colin Wilson ja Forsberg onnistuivat. Kris Versteeg kavensi vielä lopussa, mutta lopulliset lukemat sinetöi Forsberg tyhjään maaliin.

Pekka Rinne torjui pudotuspelien toisessa voitossaan 28 kertaa. Edellisissä peleissä loistanut Scott Darling torjui nyt vain 24 kertaa. Rinteen ohella ottelussa pelasi suomalaisista Kimmo Timonen, joka pelasi kuitenkin alle yhdeksän minuuttia.

Capitalsille iso voitto Islandersista

New York Islanders jäi viidennessä ottelussa pahasti Washington Capitalsin jalkoihin, kun Capitals voitti ottelun maalein 5-1. Capitalsin voitto-ottelun ykköstähtenä hääri venäläinen Jevgeni Kuznetsov, joka iski kiekon kahdesti maaliin ja syötti päälle yhden osuman.

Ottelun avausmaalista vastasi Islandersin Josh Bailey, mutta siihen se jäikin joukkueensa osalta. Capitalsin ensimmäisestä vastasi Kuznetsov, toisesta Karl Alzner ja kolmannesta Brooks Laich. Kun Kuznetsov iski kolmannessa erässä toisen maalinsa, ottelu ratkesi lopullisesti. Jason Chimera vastasi viimeisestä eli Capitalsin viidenenstä maalista.

Islandersin Jaroslav Halak torjui ottelussa 30 kertaa, kunnes hänet otettiin vaihtoon viidennen maalin jälkeen. Michal Neuvirth torjui loput 11 minuuttia ja torjui kuudesti. Voittajajoukkue Capitalsin maalivahti Braden Holtby sai tililleen 22 torjuntaa.

Johnson ratkaisi jatkoerässä

Detroit Red Wings ja Tampa Bay Lightning pelasivat muista poiketen vasta neljännen ottelunsa. Sarja on ottelun jälkeen tasan, kun Lightningin Tyler Johnson ratkaisi voiton joukkueelleen ensimmäisessä jatkoerässä. Johnson oli kaikissa kolmessa joukkueensa maalissa mukana ja iski tehot 2+1.

Red Wings vastasi ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista Gustav Nyquistin ja Joakim Anderssonin toimesta. Kuitenkin, viisi minuuttia ennen loppua Johnson kavensi ja minuutin päästä Ondrej Palat tasoitti. Jatkoerän kolmannella minuutilla Johnson ratkaisi ottelun.

Maalein 3-2 päättyneen ottelun voittajajoukkue Lightningin Ben Bishop torjui 22 kertaa ja hävinneen Petr Mrazek ehti kiekon tielle 26 kertaa.

DETROIT - TAMPA BAY 3-2 je. (voitot 2-2)
WASHINGTON - NY ISLANDERS 5-1 (voitot 3-2)
NASHVILLE - CHICAGO 5-2 (voitot 2-3)
VANCOUVER - CALGARY 2-1 (voitot 2-3)