Canadiensien pitkä tappioputki poikki

Montreal Canadiens voitti vihdoin Washington Capitalsin Molson Centrellä. Launtai-illan pelissä Capitals kaatui 4-2 Saku Koivun tehtaillessa tehot 1+1.

Edellisestä kerrasta kun Canadiens oli voittanut Capitalsin kotonaan oli kulunut lähes viisi vuotta. Kotivoittojen "kuiva kausi" alkoi kun joukkue siirtyi vuonna 1996 vanhasta Forumista uuteen halliin, Molson Centreen. Molson Centressä Montreal oli hävinnyt kahdeksan kertaa Capitalsille ja pelannut kerran tasan ennen lauantai-illan peliä.

Saku Koivu aloitti pelin maalinteon ensimmäisessä erässä siirtäessään Montrealin ylivoimalla 1-0 johtoon. Maalin lisäksi Koivu syötti Chad Kilgerin 4-2 maalin. Myös Juha Lind oli pelaavassa kokoonpanossa. "Lintu" jäi ilman tehopisteitä ja hänen teholukemansa oli -1.

Canadiensin voitto ratkesi kahdessa minuutissa kolmannessa erässä. Voittomaalin teki Sheldon Souray vain puoli minuuttia Capitalsin Steve Konowalchukin 2-2-tasoitusmaalin jälkeen. Sourayn maalista kului vain 1½ minuuttia ja Chad Kilger teki varmistavan 4-2 maalin Koivun syötöstä.