Canadiens vahvempi kuin Ovetškin, Getzlaf ratkaisi viime sekunneilla

Budaj juhli voittoa.
Montreal Canadiensin vahva avauserän pyrähdys riitti kaatamaan Washington Capitalsin Aleksandr Ovetškin kahdesta maalista huolimatta.

Aleksandr Ovetškinin kaksi maalia eivät riittäneet Washington Capitalsin pääsemiseen pisteille ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Siitä pitivät huolen Canadiensin tehokas viisiminuuttinen avauserässä sekä Peter Budaj'n 25 torjuntaa.

Canadiens aloitti maalinteon ajassa 8.53 Travis Moenin osumalla. Luvut olivat jo 3-0 alle viisi minuuttia myöhemmin. Capitalsin venäläistähti kavensi ottelun aivan erän viimeisellä minuutilla ja toi joukkueensa maalin päähän kolmannessa erässä, mutta tasoihin kotijoukkue ei päässyt.

Kyseessä olivat Capitals-kapteenin kauden 18. ja 19. maali, jotka nostivat miehen yksinään maalipörssin kärkeen.

Pistepörssin kärjessä viilettää puolestaa Sidney Crosby, joka keräsi tehot 1+1 Pittsburgh Penguinsin kaataessa New York Islandersin luvuin 4-3. Chris Kunitz ampui kaksi maalia.

Anaheimissa voittoa odotettiin jatkoajan viimeisille sekunneille saakka. Ryan Getzlaf ratkaisi voiton kotijoukkueelle kahdeksan sekuntia ennen jatkoajan loppua ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Kyseessä oli ottelun ainoa maali. Nollapelin pelasi ankkojen maalilla sveitsiläisvahti Jonas Hiller.

WASHINGTON - MONTREAL 2-3
PITTSBURGH - NY ISLANDERS 4-3
CALGARY - FLORIDA 4-3 rl.
VANCOUVER - COLUMBUS 6-2
ANAHEIM - TAMPA BAY 1-0 ja.