Canadiens myyty!

NHL / Uutinen
Legendaarinen Montreal Canadiens ja sen kotihalli Molson Centre on myyty. Ostaja on 62-vuotias amerikkalainen George Gillett Jr. joka on omistanut aikaisemminkin urheilujoukkueita, mm. Miami Dolphins-nimisen amerikkalaisen jalkapallojoukkueen.

Montreal Canadiens pistettiin myyntiin viime heinäkuussa Molsonin perheen toimesta. Molsonin kaljapanimon omistava perhe päätti myydä Canadiensin ja suurimman tappiontuottajan, Molson Centren, suurien tappioiden vuoksi. Osa Molsonin perheestä omisti seuran jo vuonna 1957, mutta myivät seuran Peter ja Edward Bronfmanille vuonna 1971. Heiltä Molsonit ostivat seuran itselleen takaisin vuonna 1978.

Gillett osti seurasta noin 80 prosenttia, josta hän maksoi 183 miljoonaa dollaria. Loput 20 prosenttia jäi Molsoneille. Samalla ilmoitettiin, että Canadiens jää ehdottomasti Montrealiin eikä sitä olla siirtämässä muualle.

Molson ilmoitti myös, että yksikään kanadalainen yhtiö tai yksityinen henkilö ei esittänyt minkäänlaista kiinnostusta Canadiensin ostoon, huolimatta julkisuudessa liikkuneista huhuista.

Gillett ilmoitti tekevänsä parhaansa, jotta Canadiens saadaan totuttuun loistoon. Hän painotti kuitenkin, että panostaa ennen kaikkea laatuun ja ei keksi mitään parempaa paikkaa laadukkaan kiekkojoukkueen rakentamiseen kuin Montreal.

Hän on erittäin tyytyväinen nykyiseen joukkueenjohtoon sekä valmennusryhmäänn eikä aio tehdä muutoksia sille puolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle