Canadiens mukaan sopimuskarkeloihin (päivitetty)

NHL / Uutinen
Montreal Canadienskin lähti mukaan UFA-markkinoille tekemällä sopimuksen aloitusspesialisti Yanic Perreaultin kanssa. Samalla julkistettiin puolustaja Stéphane Robidasin jatkosopimus. Myös Craig Darby jatkaa joukkueessa.

Canadiensin GM André Savard päätti kannattajien piinan julkistamalla Torontossa viime kaudet pelanneen keskushyökkääjän sopimuksen. Perreault kuului pelaajiin, jotka ovat pelanneet yli kymmenen ammattilaiskautta (NHL, farmisarjat), mutta tienaavat alle liigan keskiarvon ja olivat näin rajoittamattomia vapaita agentteja. Perreaultin sopimus on kolmivuotinen ja arvoltaan yhteensä 8.4 miljoonaa dollaria.

Perreault, Toronton ehdokas Bill Masterton Trophyn saajaksi, tulee paikkaamaan Trevor Lindenin jättämän aukon Canadiensin parhaana aloittajana. Perreault teki viime kaudella 52 pistettä (24+28) 76 ottelussa ja sai 52 jäähyminuuttia. Hän olisi noilla pisteillä ollut Canadiensin paras pistemies ennen Saku Koivua. Perreault on pelannut urallaan 447 NHL-ottelua kahdessa eri joukkueessa (Maple Leafs, Kings). Noissa otteluissa hän on tehnyt 128 maalia ja kerännyt 146 syöttöpistettä.

Savard totesi lehdistötilaisuudessa, että Perreaultille on kaavailtu hyökkäävää roolia joukkueen kakkosketjussa. Ketjukavereiksi on alustavasti suunniteltu Martin Rucinsky ja Richard Zednik. Puolustava ketju tullaan näin ollen rakentamaan aiemmin hankittujen Joe Juneaun ja Andreas Dackellin ympärille.

Perreaultin sopimuksen julkistamisen varjoon oli jäädä uutinen Stéphane Robidasin jatkamisesta Montrealissa. Viime kaudella NHL:ssa debytoinut 24-vuotias puolustaja Robidas pelaa Canadiensissa kaksi seuraavaa kautta. Hän oli viime kaudella yksi joukkueen positiivisimmista yllättäjistä, ja kauden päätteeksi Canadiens nimesikin Robidasin ehdokkaakseen Bill Masterton Trophyn saajaksi.

Robidas pelasi menneellä kaudella 65 ottelua, joissa teki 6 maalia ja antoi yhtä monta maalisyöttöä. Robidas pääsi kokeilemaan siipiään myös isossa kaukalossa, kun hänet valittiin Kanadan maajoukkueeseen kevään MM-kisoihin.

Robidasin sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Myös Craig Darbyn jatkaminen Canadiensissa on varmistunut. 28-vuotias Darby allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen. Canadiensin jatkuvat loukkaantumiset toivat Darbylle enemmän peliaikaa, ja mies käytti tilaisuutensa hyväkseen tehden ennätykset pelien määrässä (77), maaleissa (12), syöttöpisteissä (16) ja kokonaistehopisteissä (28).

Darby liittyi Canadiensiin syksyllä 1999 vapaana agenttina. Hän on edustanut Canadiensin lisäksi myös New York Islandersia ja Philadelphia Flyersia. NHL-otteluita on kertynyt kaiken kaikkiaan 189, joissa Darby merkkauttanut 21 maalia ja 34 syöttöpistettä. Darby nähtiin kevään mm-kisoissa USA:n joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle