Canadiens ja Jets kaupoilla kauden kynnyksellä

NHL / Uutinen
Dustin Tokarski (vas.) ohitti Peter Budaj'n Canadiensin maalivahtihierarkiassa viime keväänä.
Kuva © Elsa
Montreal Canadiens ja Winnipeg Jets suorittivat pelaajakaupan, johon kuuluivat maalivahti Peter Budaj ja hyökkääjät Patrick Holland sekä Eric Tangradi.

Kanadalaisjoukkueet Montreal Canadiens ja Winnipeg Jets suorittivat sunnuntaina kolmen pelaajan kaupan. Canadiens sai näin ollen purettua kolmen maalivahdin rulettinsa, kun se kauppasi kokeneen kakkosmaalivahti Peter Budaj'n Jetsiin. Torjuntavastuun Montrealissa jakavat alkavalla kaudella Carey Price ja lupaava Dustin Tokarski.

Budaj'n lisäksi Winnipegiin matkaa laitahyökkääjä Patrick Holland. WHL:ssä yli 109 pistettä parhaalla kaudellaan iskenyt 22-vuotias hyökkääjä on pelannut viimeiset kaksi kautta AHL:ssä Hamilton Bulldogsissa. NHL-pelejä hänen tililleen on kertynyt viisi ilman tehopisteitä.

Winnipegistä Montrealiin muuttaa vasemman laitahyökkäjän tontilla normaalisti pelaava Eric Tangradi. Anaheim Ducksin varaama yhdysvaltalaiskiekkoilija pelasi ensimmäisen NHL-pelinsä Pittsburgh Penguinsin paidassa kaudella 2009-2010. Tangradi ei ole onnistunut vakiinnuttamaan selkeää NHL-roolia, ja niinpä viiden vuoden saldo on ainoastaan 136 NHL-runkosarjaottelun suuruinen. Pudotuspelitunnelmaa hän on haistellut kolmen pelin verran Penguins-paidassa keräten niissä yhden syöttöpisteen.

Käyttäjän mheinonen kuva

Kommentti: Miikka Heinonen

Jets pyrki parantamaan maalivahtiosastoaan kaupalla, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei Ondrej Pavelec - Peter Budaj -duokaan vielä vakuuta. Canadiensin kannalta oli sen sijaan erittäin tärkeää saada avattua kolmen maalivahdin solmu; seura luottaa nuoreen Tokarskiin, aivan kuten kuuluukin.

Patrick Hollandille ja Eric Tangradille maisemanvaihdos antaa lähinnä mahdollisuuden ammattilaisuran uudelle nosteelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle