Calounin sopimus purettu

LIIGA / Uutinen
HIFK:n toimitusjohtaja Pentti Matikainen ilmoittaa joukkueen omilla verkkosivuilla Jan Calounin kolmivuotisen sopimuksen purkamisesta tänä päivänä. Yhteyttä ottanut ja sopimuksen purkamista ehdottanut taho oli Calounin agentti Jiri Chra. Caloun on jo jonkin aikaa harjoitellut omissa oloissaan Tshekissä.

Viime syksynä alkanut Episodi Caloun päättyi siis vihdoin HIFK:n ja Calounin teiden lopulliseen eroamiseen. Caloun palasi toiselta NHL-yritykseltään Columbuksesta ja teki rahakkaan sopimuksen IFK:n kanssa marraskuun lopulla. Sopimus syntyi ennen kaikkea fanien toivomuksesta.

Jälkiviisaasti voidaan todeta, että fanit tekivät virhearvioinnin painostaessaan Matikaista Calounin hankkimiseen, ja että Matikainen teki virhearvioinnin kuunnellessaan faneja ja tekemällä Calounin kanssa aivan liian suurihintaisen ja pitkäaikaisen sopimuksen. Oli Calounin rooli IFK:n permanentin sekoamisessa sitten suuri tai pieni, hänen tulonsa ei ainakaan ollut vaikuttamatta joukkueen peliin negatiivisesti. Calounin ja hänen joukkuetovereidensa suhteista liikkui kaikenlaisia huhuja, ja lopulta Caloun lomautettiin yhdessä Aki Uusikartanon kanssa. Nyt päätetty sopimuksen purkaminen oli siis luonnollinen päätös aina näihin päiviin saakka jatkuneelle sekaannukseen.

Calounin lähtö aiheuttaa useamman kymmenen tehopisteen poistumiseen HIFK:n ensi kauden joukkueen tehoista. Matikaisen ja valmentaja Heikki Mälkiän uusi suunta on kuitenkin juniori- ja puolustuspainotteinen, mikä tarkoittaa sitä, että Caloun ei välttämättä sopinut mukaan suunnitelmiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle