Calgary koulutti Anaheimia Arrowhead Pondilla (päivitetty)

Yön kierroksella pelattiin neljä kiihkeää pudotuspelikamppailua. Edmonton kaatoi jatkoajalla Detroitin, Anaheim otti selvin numeroin turpaansa Calgarylta ja Ottawa latoi Tampassa peräti kahdeksan maalia. San Jose siirtyi 2-1-johtoon sarjassa Nashvillea vastaan.

San Jose – Nashville 4-1
(Otteluvoitot 2-1)

San Josen vahva puolustus ja ”kakkosmiesten” vahvat esitykset nostivat joukkueen selkeään 4-1 voittoon Nashvillesta. Joe Thornton oli jälleen erikoisvartioinnissa, mutta Patrick Marleaun johtama kakkosketju piti huolta maalienteosta. Vesa Toskala sai maalillaan olla varsin rauhassa, ja vain Kimmo Timonen ohitti kuuman Ilves-kasvatin.

Timonen teki alivoimalla ottelun avausmaalin. San Jose törttöili ylivoimallaan ja päästi Nashvillen 3-1 ylivoimahyökkäykseen. Cheechoo päästi kiekon ohitseen laidassa ja alivoimaspesialisti Greg Johnson alusti Timosen avausosuman. Jerred Smithson ajoi maalille ja toisesta aallosta tullut Timonen sai lyödä kiekon häkkiin. Toisen erän puolivälissä Marleau upotti raudanlujan rannelaukauksen vasemmalta laidalta ohi Chris Masonin. Toisen erän lopulla tulokaslaituri Steve Bernier teki ylivoimalla voittomaaliksi jääneen osuman. Christian Ehrhoffin laukaus muutti suuntaa ja Bernier oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Vain hetkeä aiemmin Toskala teki illan komeimman torjunnan torjumalla Nashvillen Scott Walkerin laukaukseen päättyneen 2-1 hyökkäyksen. Toskala venytti patjansa vasempaan alakulmaan Walkerin suoraan syötöstä lähteneen laukauksen eteen.

Kolmannessa erässä Sharks varmisti voiton iskemällä kiekon vielä kahdesti Masonin selän taakse. Jonathan Cheechoon kaukolaukaus livahti helponoloisesti Masinon alta, mutta Marleaun illan toinen osuma olikin taidonnäytös. Marleau kahvitti kaksi puolustajaa ja lopuksi veivasi Masonin jäihin ja laittoi kiekon neljännen kerran maaliin.

Vesa Toskala ei joutunut laukausten määrän valossa tekemään paljoakaan töitä, mutta venyi tarvittaessa muutamaan otteeseen avaintorjuntaan. Chris Masonin otteissa näkyi hieman kokemattomuus ja ainakin Cheechoon kolmas maali olisi ollut kenties torjuttavissa parempana päivänä. Pistepörssin ykkönen Joe Thornton jäi ilman tehopisteitä. Ville Nieminen jäi ilman tehopisteitä, mutta miehen työnteko palkittiin ottelussa kolmostähden arvoisella suorituksella. San Josen puolustaja Christian Ehrhoff saalisti tehot 0+3.

Kimmo Timonen, Nsh: 1+0, +/- 0, 2pim, jääaika 22:34

Ville Nieminen, SJ: 0+0, +1, 2pim, jääaika 14:14

Vesa Toskala, SJ: 16/17, 94,1%

Tampassa meni hulinaksi

Tampa Bay - Ottawa 4-8
(Otteluvoitot 1-2)

Ottawa näytti miksi se oli runkosarjassa niin hyvin menestynyt joukkue. Senators iski peräti kahdeksan maalia, ja osoitti myös pystyvänsä fyysiseen peliin. Ottelussa jaettiin 129 minuuttia jäähyä, kun turhautumiset nostivat päätään.

ottawa on liittymisestään asti ollut mielenkiintoinen tapaus. Aluksi joukkue oli täysi heittopussi, nyt se on joukkue, jota monet kadehtivat. Joukkue on rakentanut rauhassa organisaatiota ja muutamana viime keväänä joukkue onkin ollut iskussa. Mutta ei tarpeeksi, joukkue ei ole päässyt ikinä toista kierrosta pitemmälle. Onko nyt sen aika?

Kun toisessa ottelussa Tampa ottikin voiton, puhuttiin pudotuspelipettymyksestä. Nyt ei tarvitse, joukkue näytti mitä se osaa.

- Puhuimme asiasta, että meidän täytyy pelata kovaa ja tapella joka tuumasta jäällä, muotoili asian Ottawan puolustaja Zdeno Chara.

Ray Emery maalilla tuurasi loukkaantunutta Dominik Hasekia. Emery torjui 35 kertaa ja näytti taas miksi Ottawa voi mennä pitkälle tänä keväänä. Ottawa aloittikin kovaa alussa. Kahdentoista minuutin jälkeen peli oli jo 0-3 Ottawalle. Martin Havlat aloitti maalinteon, Wade Redden iski ylivoimalla lisätahtia ja Patrick Eaves löi lisätahtia. Kotijoukkueelle lohtua toi Martin St.Louis ylivoimamaalillaan erän loppupuolella.

Martin Havlat iski neljännen playoff-osumansa erän alkuun ja Antoine Vermette teki ensimmäisen näissä pudotuspeleissä.

- Pelasimme hieman hermostuneena ja teimme virheitä, jotka tappoivat meidät, sanaili Tampan hyökkääjä Brad Richards.

Kotijoukkueelle toivoa toi Paul Ranger uransa kahdella ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan, joista toinen tuli ylivoimalla. Tosin niitten välissä Dany Heatley sekä Zdeno Chara tekivät ylivoimalla lisää maaleja. Tampan Pavel Kubina sekä Ottawan Vermette tekivät vielä maalit, joten yleisö näki peräti 12 maalia pudotuspeliottelussa.

Joukkueet saivat aikaan kunnon tapahtuman jäällä, kun Vaclav Varada taklasi Ruslan Fedetenkoa laitaa vasten. Ottelussa jaettiin viisi rangaistusta tappelusta sekä seitsemän käytösrangaistusta.

- Olimme hyvin passiivisia ensimmäisessä kahdessa ottelussa. Me ikäänkuin vetäännyimme ja annoimme heidän hyökätä taitavien hyökkääjiensä johdolla. Luulen, että tänä iltana olimme nopeampia ja yritimme haastaa heitä enemmän, analysoi Ottawan valmentaja
Bryan Murray.

Sarja jatkuu Tampa Bayssa torstaina.

Calgary vierasvoittoon Anaheimissa

Anaheim - Calgary 2-5

Arrowhead Pondilla Anaheim yritti pitää kiinni edellisessä ottelussa saalistamastaan kotiedusta. Avauserä mentiin tasatahtiin, kun molemmat joukkueet heiluttivat verkkoa kertaalleen. Vieraiden osumasta vastasi hyökkääjä Daymond Langkow, ja isäntien tasoitusmaalista kauden yllättäjä Francois Beauchemin.

Toisessa erässä Kristian Huselius siirsi Flamesin 1-2-johtoon, tämänkin osuman Anaheim onnistui vielä kuittaamaan, asialla jälleen Francois Beauchemin. Chuck Kobasew vei vieraat jälleen johtoon, ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 2-3.

Kolmatta erää hallitsi Anaheim, mutta maaleista vastasi Calgary. Vaikkei joukkue laukonut päätöserässä kuin viidesti, silti se onnistui kahdesti maalinteossa. Reilussa puolessa minuutissa sekä Darren McCarthy, että Robyn Regehr maalasivat, ja ankkojen selkäranka napsahti. Kolmen maalin takaa isännät eivät enää nousseet. Loppunumerot 2-5, otteluvoitot Calgarylle 2-1.

- Emme pelanneet koko iltana hyvin, kommentoi ankkahistoriaa tehnyt Francois Beauchemin. Miehestä tuli ensimmäinen Anaheim-tulokas, joka on tehnyt kaksi maalia pudotuspeliottelussa.