Calgary jatkoi voittoputkeaan, Tampa Baylle maukas voitto Philadelphiasta

Calgary Flames jatkoi yön NHL kierroksella voittoputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi kotonaan Minnesotaa vastaan. Tampa Bay-Philadelphia-ottelussa nähtiin puolestaan hattutemppu, kun Tampan hyökkääjä Vaclav Prospal jatkoi hyviä esityksiään.

Colorado-Edmonton 2-5

Edmonton Oilers päätti seitsemän ottelun vieraskiertueensa voitolla oman divisioonansa paikallisvastustajasta Colorado Avalanchesta. Edmontonin sankareina esiintyivät uransa ensimmäisen NHL-ottelun pelannut maalivahti Mike Morrison, kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Chris Pronger sekä kaksi syöttöä antanut Ales Hemsky. Voitto oli Edmontonille henkisesti tärkeä, sillä voitolla joukkue sai raskaan vieraspeliputkensa positiiviseksi.

Oilers aloitti pelin tehokkaasti. Alle 11 minuutin kohdalla tilanne oli jo 0-2, kun Ryan Smyth ja Ethan Moreau olivat ohittaneet Colorado-maalivahdin David Aebischerin. Colorado kavensi aivan erän lopulla puolustaja Rob Blaken ylivoimamaalilla. Toisen erän puolivälissä Colorado tuli tasoihin Ian Laperrieren ylivoimamaalilla, mutta Chris Pronger iski toiseen päähän pian tämän jälkeen voitto-osuman. Kun kolmannessa erässä Oilersilta onnistuivat vielä Raffi Torres ja Marty Reasoner, Oilers vei tärkeät vieraspisteet.

Edmonton pelaa seuraavista kahdeksasta ottelustaan kuusi ottelua kotona. Colorado lähtee puolestaan keskiviikkona kolmen ottelun vieraspelikiertueelle, jossa vastaan tulevat Phoenix, Anaheim ja Los Angeles.

Pittsburgh taisteli, mutta taipui rangaistuslaukauksilla

Pittsburgh-NY Islanders 2-3 rl

New York Islandersin Jason Blake nousi ennätyspitkän rangaistuslaukauskilpailun sankariksi Pittsburghissa. Blaken voittomaali syntyi vasta yhdeksännellä kierroksella. Blaken lisäksi ottelun sankareita olivat uransa 300 NHL-maalin tehnyt Alexei Yashin ja maalivahti Rick DiPietro, joka torjui varsinaisella peliajalla 26 laukausta ja rangaistuslaukauskilpailussakin kuusi yritystä. Pittsburghin parhaat olivat tulokashyökkääjä Erik Christensen ja 35 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti Jocelyn Thibault.

Maalittoman avauserän jälkeen Islanders avasi ottelun maalihanat toisen erän 10 minuutilla Yashinin 300 NHL-maalilla. Yashinin maalin syöttäjinä toimivat puolustajat Brad Lukowich ja Janne Niinimaa. Vieraat lisäsivät johtoaan erän 17. minuutilla Shawn Batesin toimesta. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kolmannessa erässä taistelemaan itsensä jatkoajalle tulokashyökkääjien Sidney Crosbyn ja Erik Christensenin osumilla. Christensenin maali syntyi vain puolitoista minuuttia ennen pelin loppua. Crosbyn osuma oli puolestaan nuorukaisen viides viimeiseen seitsemään otteluun.

Suomalaispelaajia ottelussa nähtiin kaksi. New York Islandersien puolustajalla Janne Niinimaalla oli hyvä ilta. Hän pelasi vähän päälle 21 minuuttia ja antoi yhden syötön, sai tehotilastoon merkinnän +1 ja laukoi kaksi kertaa kohti Jocelyn Thibaultia. Pittsburghin Lasse Pirjetä jäi sen sijaan pisteittä. Peliaikaa suomalaishyökkääjä sai noin 12 minuuttia.

Tampa Bayn Vaclac Prospalille kypärätemppu Philadelphiaa vastaan

Tampa Bay-Philadelphia 5-2

Tampa Bay Lightningin tsekkihyökkääjä Vaclav Prospal oli jälleen huippuiskussa, kun hallitseva mestarijoukkue kaatoi kotijäällään viime aikoina erittäin vahvasti pelanneen Philadelphian. Prospal iski Philadelphian maalivahdin Robert Eschen taakse kolme kiekkoa ja antoi tämän lisäksi vielä yhden syötön. Kaikissa kolmessa Prospalin maalissa syöttäjänä toimi Vincent Lecavalier. Philadelphian molemmat maalit teki ruotsalaishyökkääjä Peter Forsberg. Flyersin suomalaispuolustaja Joni Pitkänen antoi ottelussa kaksi syöttöä.

Vierasjoukkue Philadelphia aloitti ottelun maalinteon ensimmäisen erän 18. minuutilla Forsbergin ylivoimamaalilla, jonka syötti Pitkänen. Tampa vastasi tähän kuitenkin vain 17 sekunnin kuluttua Prospalin toimesta. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Tampa meni johtoon puolustaja Dan Boylen ylivoimamaalilla, mutta Forsberg tasoitti ylivoimamaalillaan puntit vain kolmen minuutin kuluttua tästä. Erän 16. minuutilla vuorossa oli kuitenkin jälleen Prospal ottelun toisella osumallaan. Tampan Martin Cibak lisäsi kotijoukkueen johdon kolmannen erän 13. minuutilla jo lukemiin 4-2 ja ottelun sankari Prospal viimeisteli loppulukemat 5-2 tyhjään Flyers maaliin.

Suomalaispelaajista jäällä nähtiin ainoastaan Flyersin Pitkänen, jolle ottelu oli jälleen pisteellisesti hyvä. Pitkänen pelasi päälle 23 minuuttia ja antoi molempiin Flyersin maaleihin syötöt. Tehotilastoon suomalaispuolustaja merkkautti lukeman -2.

Calgaryn tehokas kolmas erä toi voiton Minnesotasta

Calgary-Minnesota 3-2

Calgaryn kapteeni Jarome Iginla oli jälleen hyvässä vireessä Minnesotaa vastaan. Iginla teki pelin voittomaalin noin minuutti ennen loppua ja antoi tämän lisäksi vielä kaksi syöttöä, kun Calgary jatkoi voittoputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Calgaryn maalilla Miikka Kiprusoffille merkittiin ottelussa 24 torjuntaa. Minnesotan maalilla pelannut Dwayne Roloson oli puolestaan kiekon tiellä 39 kertaa ja pelkästään kolmannessa erässä hän torjui 22 kiekkoa.

Minnesotan Mikko Koivu teki ottelussa ottelun avausmaalin ensimmäisen erän 14. minuutilla. Koivun uran toiseen NHL maaliin syötöt antoivat Pierre-Marc Bouchard ja joukkueen tappelija Derek Boogard. Vierasjoukkue lisäsi johtoaan toisessa erässä Randy Robitaillen ylivoimamaalilla, mutta kolmas erä oli täysin Calgaryn. Ensin tulokaspuolustaja Dion Phaneuf teki erän alussa ylivoimamaalin. Erän 15. minuutilla Calgaryn ykkösketjun keskushyökkääjä Daymond Langkow tasoitti pelin ja erän lopussa Jarome Iginlan ylivoimamaali sinetöi kotijoukkueen 3-2 voiton.

Suomalaisista kentällä nähtiin kaksi. Minnesotan Koivu teki maalin, pelasi joukkueensa hyökkäyksen toisiksi eniten, noin 19 minuuttia, sai tehotilastoon lukeman +1 ja laukoi vielä kolme kertaa kohti Kiprusoffia. Calgaryn maalilla 24 torjuntaa ottanut Miikka Kiprusoff jatkoi hyviä otteitaan.