C-junioreiden ottelu kärjistyi Lappeenrannassa joukkotappeluksi - joukkueilla eriävät näkemykset tilanteesta

Muut Sarjat / Uutinen
Tuomarit jakoivat ottelussa rutkasti jäähyminuutteja. Kuva ei liity tapaukseen.
Kuva © Antti Varonen
SaiPan ja Diskoksen C-junioreiden välinen ottelu päättyi lauantaina ikävällä tavalla. Ottelun lopussa summerin soidessa nähtiin joukkotappelu, josta jaettiin runsaasti jäähyminuutteja. Jatkoaika haastatteli Diskoksen joukkueenjohtajaa Mikko Savolaista.

SaiPan ja Diskoksen välisessä C-junioreiden Mestiksen karsintapelissä sattui ja tapahtui ottelun loppupuolella Lappeenrannassa. Kotijoukkue iski ottelun lopussa 6−1-johtomaalin 12 sekuntia ennen loppua. Summerin soidessa tilanne kärjistyi joukkotappeluksi, josta jaettiin runsaasti jäähyminuutteja.

Tilanteesta jaettiin pelirangaistukset pelaajille, jotka olivat jäällä tilanteen alkaessa, ja tappelun aloittajaksi koetulle pelaajalle ottelurangaistus.

SaiPan valmentaja Jouni Leinonen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa tilanteesta näin:

− Vastustajan pinna paloi, ja siitä alkoi kahakka. Myös vaihtoaitiosta lähti pelaajia jäälle. Emme siinä rytäkässä ehtineet pidätellä heitä.

Tilanne kärjistyi jo ennen summeria

Diskoksen joukkueenjohtaja Mikko Savolainen kertoo, että tilanteesta on annettu yksipuolinen näkemys, eikä allekirjoita sitä kuvaa, jonka mukaan Diskoksen pelaaja oli tilanteessa aloittavana osapuolena.

− Kun tilanne alkoi, olin kolmen metrin päässä katsomassa sitä pleksin takana. Jo pari minuuttia ennen loppua oli sellaisia merkkejä ilmassa, että oletin tilanteen saattaavan vielä kiehahtaa molemmin puolin. Siinä haettiin aika kovia kontakteja puolin ja toisin, ei kuitenkaan mitään ylilyöntejä.

− Heidän maalin jälkeen viimeinen tilanne oli meidän hyökkäys. Kun summeri soi, vastapuolen puolustaja otti meidän kaveriin fyysisen kontaktin. Hän oli se, joka otti ensimmäisen tuuppauksen siinä tilanteessa. Meidän pelaaja, jolla oli kiekko, tönäisi takaisin. Ottivat pienen kontaktin siinä, ja siitä se sitten lähti, Savolainen toteaa.

Ilta-Sanomien haastattelussa SaiPan valmentaja Leinonen kertoi, että vaihtoaitiosta liittyi pelaajia jäälle. Savolaisen mukaan tilanne eteni näin.

− Tappelun alkaessa meiltä ei tullut pelaajia vaihtopenkiltä jäälle, mutta totta on kuitenkin se, että loppujen lopuksi molemmat joukkueet olivat kokonaisuudessaan jäällä. Meillä oli selvä alivoima painin suhteen, mutta sitten kauempaa tulivat meidän kaverit apuun, mikä tasoitti tilannetta.

− Korostan, että en hyväksy tappeluita, mutta itseään saa puolustaa ja joukkuekaveria ei jätetä.

Asia käsitelty joukkeiden sisällä

SaiPan päävalmentaja Esko Purolahti totesi Ilta-Sanomille että tilanne on joukkueen kesken käsitelty ottelun jälkeen. Näin on myös Diskoksen kohdalla.

− Me emme hyväksy tällaista tietenkään joukkueen johdossa, tätä käsiteltiin pitkään ja käytiin tapahtumat kattavasti läpi. Pelaajat pitivät aiheesta myös keskenään oman istunnon kentän laidalla, Savolainen toteaa.

Tappelusta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Uutista muokattu kello 14.54. Pelaajien saamia rangaistuksia tarkennettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle