Burström HPK:n haaviin

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho julkisti tänään uuden ruotsalaisvahvistuksensa Anders Burströmin yksivuotisen sopimuksen. Samalla seura ilmoitti tehneensä kaksivuotiset jatkosopimukset Jyrki Louhen ja Tuukka Mäkelän kanssa.

Yksivuotisen sopimuksen hämeenlinnalaisseuran kanssa solminut Anders Burström on Luulajan kasvatti ja pelannut seurassa koko ikänsä. 27-vuotias Burström on ollut Luulajan vakiokalustoa kuuden kauden ajan, joista neljän viimeisen kauden pistesaaliit ovat asettuneen kahden- ja neljäkymmenen välille.

– Burström on taitava, sinnikäs, periksiantamaton hyökkääjä. Hän pystyy pelaamaan joko keskushyökkääjän tai laiturin paikalla ja se mahdollistaa valmennukselle erilaisia variaatioita. Ehkä enemmän kuitenkin hankittiin sentteriksi, mutta se jää sitten valmennuksen päätettäväksi, paljasti HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela Luulajasta saapuneen kokeneen hyökkääjän avuista.

– Hän itse osoitti kiinnostusta HPK:ta kohtaan. Burström on huippu-urheilija ja sen tyyppinen pelaaja, että varmasti sopeutuu hyvin SM-liigaan.

Jatkopaperit tehneet Jyrki Louhi ja Tuukka Mäkelä edustavat Kerhon miehistössä fyysisempää kalustoa. Louhi paransi otteitaan kauden edettyä ja varsinkin pudotuspeleissä nurmolainen oli mies paikallaan.

Mäkelällä tulee kova taisto peliajasta HPK-pakistossa, joten saattaa olla että hyvällä menestyksellä neloskentän laidassa kuluneella kaudella käynyttä Mäkelää peluutetaankin enemmän hyökkääjänä kuin puolustajana.

– Molemmat ovat menneet selvästi eteenpäin, hieno juttu, että saatiin heidät pidettyä meillä. Molemmat palaavat ensi kaudelle vahvempina. Louhi pelasi varsinkin erinomaiset pudotuspelit, joissa hän pelaajistamme oli paras omaan tasoonsa nähden, Korpela kertoi jatkosopimuksista.

Samassa yhteydessä Korpela kommentoi myös Jatkoajan jo aiemmin uutisoimaa Jukka Voutilaisen siirtymistä Pallokerhon riveihin. Voutilainen pelaa HPK:ssa seuraavat kaksi kautta.

– Voutilaiselta erittäin hyvä tulokaskausi. Pelaaja itse osoitti kiinnostusta meitä kohtaan, joka on tietysti hieno juttu. Se kertoo motivaatiosta, kun pelaaja haluaa päästä joukkueeseen. Me tietysti olimme innoissamme, kun meillä oli mahdollisuus saada hänet riveihimme.

– Pelitapa ja -tyyli viehättää, ja se on meidän seuralle hyvä asia. Voutilainen on alustavasti vahvemmin suunniteltu keskushyökkääjän kuin laiturin paikalle.

Huhupuheissa esillä olleista Tomi Mäestä ja Janne Laukkasesta HPK:n toimitusjohtaja oli melko lyhytsanainen. Mäestä HPK ei ole kiinnostunut, eikä hänen kanssaan ole neuvoteltu, vaikka kyseessä Korpelan mukaan hyvä pelaaja onkin.

– En tiedä, mitkä Laukkasen suunnitelmat paluun suhteen ovat. Meillä on kuitenkin erittäin läheiset suhteet Janneen, varsinkin Savolaisen Hanskilla, ja korniltahan se kuulostaisi, jos emme hänen perässään olisi, mikäli Laukkanen Eurooppaan päättäisi palata, Korpela suostui kommentoimaan Tampa Bayn puolustajan tilannetta.

– Ollaan pyritty olemaan kaukaa viisaita. Ei siellä heinäkuun puolivälissä kovin ihmeellisiä pelaajia enää ole saatavilla. Olemme yrittäneet kasata iskukykyisen ryhmän ja viimeisiä silauksia vaille se alkaakin olla valmis, HPK-pomo suostui spekuloimaan mahdollisten NHL-lähtijöiden vaikutuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle