Buffalo teki jatkosopimuksia

NHL / Uutinen
Heinäkuun alku merkitsee sopimusmarkkinoiden avautumista. Jatkoaika seuraa tapahtumia.

Buffalon kanssa jatkosopimukset tekivät Matt Ellis ja Andrej Sekera.

Sekera, 25, esiintyi viime kaudella Buffalon paidassa 76 ottelussa tehden uransa ennätyspisteet. Puolustaja kokosi kasaan yhteensä 29 pistettä, joista peräti 26 oli syöttöjä.

Ellis, 29, pelasi pääsääntöisesti viime kaudella AHL:ssa Portland Piratesin paidassa. Hyökkääjä toimi joukkueensa kapteenina.

Molempien sopimukset ovat monivuotisia.

Crabb pysyy Torontossa

Lähinnä alempien kenttien työmyyränä tunnettu Joey Crabb ja Toronto Maple Leafs ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 28-vuotias Crabb puki viime kaudella 48 NHL-otteluun ja summasi pisteet 3+12=15.

Coglianolle kolmen vuoden sopimus

Anaheim Ducks solmi kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Andrew Coglianon kanssa. Paperin kokonaisarvo on 7,17 miljoonaa dollaria.

Anaheim hankki hiljattain Coglianon neuvotteluoikeudet Edmonton Oilersilta. 24-vuotias keskushyökkääjä pelasi viime kaudella Oilersin paidassa kaikki 82 ottelua, joissa hän teki tehot 11+24. Neljän kauden aikana kaikki Edmontonin 328 ottelua pelanneelle sentterille pistemäärä oli uran pienin.

Wheeler ja Jets sopimukseen

Winnipeg Jets ja hyökkääjä Blake Wheelerin pääsivät yhteisymmärrykseen jatkosta ennen välimieskäsittelyä. Osapuolet solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen.

24-vuotias Wheeler siirtyi viime kaudella Bostonissa Atlantaan. Talven 81 ottelussa mies takoi Bruinsin ja Thrashersin paidassa yhteispisteet 18+26=44.

Jatkosopimuksia Edmontonissa

Edmonton Oilers julkaisi kaksi vuoden jatkosopimusta, joilla seura kiinnitti hyökkääjä Ryan O´Marran ja puolustaja Taylor Chorneyn.

24-vuotias O`Marra pääsi viime kaudella haistelemaan NHL-tuulia 21 ottelussa ja teki pisteet 1+4=5. Saman ikäinen Chorney puki puolestaan 12 otteluun ja summasi lukemat 1+3=4.

Morrison pysyy Calgaryssa

Calgary Flames on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Brendan Morrisonin kanssa. Sopimuksen arvo on 1,25 miljoonaa dollaria.

Veteraani-ikäinen sentteri pelasi viime kaudella ensimmäisen vuotensa Flames-nutussa. Vyölle kertyi 66 ottelua ja 43 (9+34) pistettä.

Boulton Devilsiin

New Jersey Devils jatkoi joukkueensa fyysisen osaston vahvistamistyötä, kun seura kertoi tehneensä sopimuksen Eric Boultonin kanssa. Sopimus on kaksivuotinen ja yksisuuntainen.

Kohta 35-vuotias hyökkääjä vietti kuusi edellistä kautta Atlanta Thrashersin paidassa. Viime kauden 69 ottelua toivat miehen tilille tehot 6+4. Jäähypenkillä Boulton vietti kaudestaan 87 minuuttia.

Frolik ja Chicago jatkosopimukseen

Chicago Blackhawks teki kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen hyökkääjä Michael Frolikin kanssa. Sopimuksen arvo on seitsemän miljoonaa dollaria.

Frolik aloitti viime kauden Florida Panthersissa. Hän ehti pelata siellä 52 ottelua ennen siirtymistään Blackhawksiin, jonka paidassa hän tahkosi 28 peliä. Kauden päätyttyä Frolikin pisteiksi kirjattiin 11+27.

Alzner jatkaa Capitalsissa

Washington Capitals ja puolustaja Karl Alzner pääsivät yhteisymmärrykseen ja solmivat kaksivuotisen jatkosopimuksen. 22-vuotias pakki on kiekkoillut Capitalsin organisaatiossa kolmen vuoden ajan. Viime talvena mies tahkosi täydet 82 peliä ja summasi pisteet 2+10=12.

Janssen palaa Devilsiin

New Jersey Devils hankki hyökkäykseensä tutun kasvon, kun Cam Janssen allekirjoitti seuran kanssa vuoden sopimuksen. Janssen kiekkoili Devilsin organisaatiossa vielä kaudella 2007-2008, kunnes hänet myytiin St. Louis Bluesiin.

Bluesia 27-vuotias Janssen ehti edustaa reilun kolmen kauden ajan. Viime talven 54 ottelussa hänen saldokseen merkittiin pisteet 1+3=4 ja 131 jäähyminuuttia.

Boyce jatkaa Rangersissa

New York Rangers ja hyökkääjä Brian Boyle pääsivät yhteisymmärrykseen ja solmivat kolmivuotisen jatkosopimuksen. Päättynyt kausi oli 26-vuotiaalle sentterille toinen kokonainen NHL-sesonki. Mies latoi talven aikana ennätyslukemansa, kun 82 ottelussa tilille merkittiin lukemat 21+14=35.

Boycelle vuoden jatko

Toronto Maple Leafs ja hyökkääjä Darryl Boyce ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. 27-vuotias Boyce pelasi viime kauden puoliksi AHL:ssä ja puoliksi NHL:ssä. 46 ylhäällä tahkoamassaan ottelussa mies kirjautti pisteet 5+8=13.

Letourneau-Leblond Flamesiiin

Hyökkääjä Pierre-Luc Letourneau-Leblond siirtyy ensi kaudeksi New Jersey Devilsin riveistä Calgary Flamesiin. Siirron myötä Devils sai vähennettyä palkkakulujaan, sillä hyökkääjän sopimus muuttuu ensi kaudella yksisuuntaiseksi. New Jersey sai vastineeksi viidennen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

Letourneau-Leblond pelasi viime kaudella Devilsin paidassa vain kaksi ottelua. 64 AHL-peliä toivat miehen tilille pisteet 8+5.

Smaby Anaheimiin

26-vuotias Matt Smaby on tehnyt vuoden sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Jykevä puolustaja pelasi päättyneellä kaudella vain 32 peliä Tampa Bay Lightningissa. Tehoja hän ei merkkauttanut lainkaan ja jäähypenkillä minuutteja kertyi 17 kappaletta.

Smaby on Lightningin toisen kierroksen varaus vuodelta 2003, mutta ura ei ole auennut kunnolla Tampassa.

O´Brien Kalliovuorille

Puolustaja Shane O'Brien on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Colorado Avalanchen kanssa. Viime kaudella puolustaja pelasi Nashville Predatorsin riveissä 80 peliä tehoin 2+7.

O'Brien on pelannut yhteensä 379 NHL-peliä neljässä eri seurassa. Hän on Anaheimin kahdeksannen kierroksen varaus vuoden 2003 varaustilaisuudesta.

Sutter ja Carolina jatkavat yhteistä taivaltaan

Carolina Hurricanes on tehnyt kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Brandon Sutterin kanssa. Sopimuksen arvo on 6,2 miljoonaa dollaria.

22-vuotias sentteri pelasi viime kaudella Hurricanes-paidassa täyden runkosarjan, jonka aikana hän kasasi tehot 14+15. Kaikkiaan kolme kautta NHL:ssä pelannut Sutter iski ennätystehonsa sesongilla 2009-10. Silloin hän teki 72 pelissä 40 (21+19) pistettä.

Perreault jatkaa Washingtonissa

Keskushyökkääjä Mathieu Perreault on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Washington Capitalsin kanssa. 23-vuotias sentteri pelasi viime kaudella 35 ottelua, joissa hän summasi tehot 7+7.

Perreault on kahden viime kauden aikana tahkonnut Capitalsin paidassa kaikkiaan 56 NHL-kamppailua. Washington varasi keskushyökkääjän kesän 2006 varaustilaisuuden kuudennella kierroksella.

MacIntyre Pittsburghiin

Pittsburgh Penguins hankki kovuutta riveihinsä, kun seura kiinnitti Steve MacIntyren yksivuotisella ja kaksisuuntaisella sopimuksella.

Lähinnä nyrkkien heiluttelustaan tunnettu MacIntyre on NHL:ssä edustanut Edmonton Oilersia sekä Florida Panthersia. Yleensä 30-vuotiaalla kovanaamalla on kuitenkin ollut vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon, ja viime talvenakin otteluita kertyi vain 34 kappaletta. Niissä mies saalisti yhden syöttöpisteen sekä 93 jäähyminuuttia.

Richardson ja Kings pääsivät sopuun

Los Angeles Kings ja hyökkääjä Brad Richardson välttivät välimieskäsittelyn, kun osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen kaksivuotisesta ja kokonaisarvoltaan 2,35 miljoonan dollarin sopimuksesti. Paperista uutisoi ESPN.

26-vuotias hyökkääjä tahkosi Kingsissä viime talvena 68 ottelua pistein 7+12=19.

Parit sopimukset Kalliovuorilla

Colorado Avalanche ja hyökkääjä T.J. Galiardi sorvasivat vuoden mittaisen jatkosopimuksen. 23-vuotias Galiardi kärsi viime kaudella parista loukkaantumisesta ja kykeni pelaamaan vain 35 ottelua. Tehoikseen mies kirjautti lukemat 7+8=15.

Samalla Avalanche ilmoitti kiinnittäneensä Patrick Rissmillerin niin ikään vuoden sopimuksella. 32-vuotias hyökkääjä kiekkoili viime kaudella viidessä eri joukkueessa ja pääsi myös NHL-tunnelmaan kymmenen ottelun ajaksi edustaen Atlantaa ja Floridaa. 10 pelissä miehen tilille merkittiin yksi syöttöpiste.

Dallasille uusi nyrkkisankari

Dallas Stars lisäsi fyysisyyttä hyökkäykseensä, kun kovaotteinen laitahyökkääjä Eric Godard teki kahden vuoden sopimuksen Starsin kanssa. Sopimuksen jälkimmäinen kausi on yksisuuntainen, mutta ensi kaudella AHL-komennus tietäisi Godardille huomattavaa epämukavuutta lompakkoon.

Godard pelasi viime kaudella Pittsburghissa 19 ottelua. Niissä hän kasasi kolme syöttöpistettä ja 105 jäähyminuuttia. 31-vuotias hyökkääjä on pelannut kaikkiaan 335 NHL-peliä, joissa hän on kuluttanut jäähypenkkiä 833 minuuttia.

Deslauriers Ducksiin

Anaheim Ducks täydensi maalivahtiosastoaan, kun Jeff Deslauriers liittyi joukkueeseen kahden vuoden sopimuksella. Sopimuksen ensimmäinen vuosi on kaksisuuntainen ja toinen yksisuuntainen.

27-vuotias veskari pelasi kaudella 2009-10 48 ottelua Edmonton Oilersin paidassa. Viime kausi ei kuitenkaan tuottanut toivottua urakehitystä, sillä Deslauriers ei saanut tililleen yhtään NHL-taistoa.

Gerber suuntaa Ruotsiin

Sveitsiläismaalivahti Martin Gerber jatkaa uraansa Elitserienissä. 36-vuotias vahti solmi vuoden sopimuksen Växjö Lakersin kanssa.

Gerber palasi viime kaudeksi Pohjois-Amerikkaan vuoden kestäneeltä Venäjän reissultaan. Talvi sujui kuitenkin pääasiassa AHL:n puolella ja NHL-otteluita Edmonton Oilersin riveissä kertyi vain kolme kappaletta.

Oilers kauppasi Coglianon

Anaheim Ducks hankki Edmonton Oilersista hyökkääjä Andrew Coglianon kesän 2013 toisen kierroksen varausvuoroa vastaan. Koko NHL-uransa Oilersia edustanut 24-vuotias Cogliano tahkosi viime kaudella täydet 82 ottelua pistein 11+24=35.

Sexton jatkaa Anaheimissa

Anaheim Ducks ja laitahyökkääjä Dan Sexton ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Pienikokoinen sentteri mahtui viime talvena NHL-kokoonpanoon 47 ottelussa ja summasi pisteet 4+9=13.

Detroit kiinnitti MacDonaldin

Detroit Red Wingsin kolmosvahti Joey MacDonald solmi seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. 31-vuotias vahti pääsi tositoimiin NHL:ssä viime kaudella 15 ottelussa. Torjuntaprosentikseen hän kirjautti 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvokseen 2,58.

Ståhlberg vältti välimieskäsittelyn

Välimieskäsittelyyn ilmottautunut ruotsalaishyökkääjä Viktor Ståhlberg pääsi Chicago Blackhawksin kanssa sopuun ennen ulkopuolisten tuomiota, ja allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa.

25-vuotias hyökkääjä siirtyi Chicagoon viime kesänä Torontosta pelaajakaupan yhteydessä. Talven 77 ottelussa mies latoi tehot 12+12=24.

Vahvistusta Wildin takalinjoille

Minnesota Wild vahvisti puolustustaan, kun 26-vuotias Mike Lundin siirtyy seuraan vuoden mittaisella sopimuksella. Minnesotan osavaltiosta kotoisin oleva Lundin on kiekkoillut neljä edellistä kautta Tampa Bay Lightningin organisaatiossa. Viime talven 69 ottelussa pakki teki pisteet 1+11=12.

Pari jatkosopimusta Coloradossa

Colorado Avalanche on solminut vuoden jatkosopimukset puolustaja Ryan Wilsonin ja hyökkääjä Kevin Porterin kanssa. Kummankin sopimusneuvottelut olivat ajautumassa välimieskäsittelyyn kuun lopulla, mutta osapuolet saivat sopimuksen aikaiseksi ennakkoon. Viime kaudella Porter iski tehopisteet 14+11=25, kun Wilsonille niitä kertyi 3+16=19.

Florida kaupitteli pelaajiaan

Florida Panthers ilmoitti tehneensä kolme eri pelaajakauppaa liittyen enimmäkseen AHL-pelaajiin. Taannoinen 1. kierroksen varaus vuodelta 2005, hyökkääjä Kenndal McArdle kaupattiin Winnipegiin vaihdossa 22-vuotiaaseen hyökkääjään Angelo Espositoon. Esposito puolestaan on Pittsburgh Penguinsin 1. kierroksen varaus vuodelta 2007.

Lisäksi Panthers vaihtoi hyökkääjä Mike Ducon Vancouveriin, josta vaihdossa saapui laitahyökkääjä Sergei Shikorov. Kolmantena uutena pelaajana Panthersiin liittyi puolustaja Keith Seabrook Calgarystä, jonne Florida lähetti vastineena oikeudet puolustaja Jordan Henryyn.

Samalla seura ilmoitti tehneensä vuoden jatkopestin hyökkääjä Ryan Carterin kanssa. Carter saapui Floridaan helmikuussa siirtojen takarajalla Carolina Hurricanesista.

Desjardins ja Brophey Avalancheen

Colorado Avalanche ilmoitti hankkineensa 25-vuotiaan maalivahdin Cedric Desjardinsin vuoden sopimuksella riveihinsä. Viime kaudella NHL-debyyttinsä Tampa Bayssa tehnyt Desjardins on viettänyt neljä vuotta AHL:ssa ensin Hamilton Bulldogsissa ja viime kaudella Norfolk Admiralsissa.

Samalla Colorado ilmoitti hankkineensa hyökkääjä Evan Bropheyn niin ikään vuoden sopimuksella. Desjardinsin tapaan viime kaudella NHL:ssa debytoinut 24-vuotias Brophey pääsi Chicago Blackhawksissa pelaamaan yhden ottelun, joissa ei pisteitä syntynyt. Viimeiset neljä vuotta Brophey on viettänyt Chicagon AHL-kumppani Rockford IceHogsin mukana.

Fehr jatkaa uraansa Winnipegissä

Washington Capitals ja Winnipeg Jets ovat sopineet pelaajakaupasta, jossa Capitalsin monivuotinen laitahyökkääjä Eric Fehr siirtyy Jetsiin. Vaihdossa Jets antaa Capitalsille 4. kierroksen varausoikeuden kesälle 2012 ja laitahyökkääjä Danick Paquetten.

25-vuotias Fehr on Capitalsin oma varaus kesältä 2003 ja tähänastinen ura on kulunut vain Washingtonin paidassa.

Paquette puolestaan on Atlanta Thrashersin aikainen varaus vuodelta 2008. Ura kohti NHL:aa ei tähän mennessä ole ottanut tuulta alleen ja 20-vuotias Paquette pelasi viime kaudella junioriuransa päätteeksi ECHL-kiekkoa Gwinnett Gladiatorsin riveissä.

Martinez jatkaa Losissa

Los Angeles Kings on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen puolustaja Alec Martinezin kanssa. Sopimuksen arvo on 1,475 miljoona dollaria. Martinez pelasi viime kaudella Kings-paidassa 60 ottelua ja teki niissä 16 pistettä (5 maalia, 11 syöttöä). Kyseessä oli pian 24 vuotta täyttävän yhdysvaltalaisen tulokaskausi NHL:ssä.

Joslin pysyy Carolinassa

Puolustaja Derek Joslin jatkaa seuraavat kaksi kautta Carolina Hurricanesin väreissä. Ensimmäinen sopimusvuosi tuo Joslinin tilille 650 000 dollaria ja toinen 100 000 dollaria enemmän.

24-vuotias pakki pelasi viime kaudella 34 NHL-ottelua San Jose Sharksin ja Hurricanesin riveissä. Carolinan paidassa Joslin pelasi 17 ottelua, joissa hän tekaisi tehot 1+4.

Anisimov jatkossakin Ranger

Keskushyökkääjä Artjom Anisimov ja New York Rangers sopivat yhteistyön jatkosta seuraavan kahden kauden ajan. Uusi sopimus takaa sentterille hieman vajaan kahden miljoonan dollarin vuosiansiot.

23-vuotias Anisimov on Rangersin toisen kierroksen varaus kesän 2006 varaustilaisuudesta. Viime kaudella mies pelasi 82 ottelua tehden niissä 44 (18+26) pistettä.

Kostitsyn jatkossakin Predatorsin mies

Nashville Predators on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen hyökkääjä Sergei Kostitsynin kanssa. Sopimuksen arvo on 2,5 miljoonaa dollaria.

Aiemmin kolme kautta Montrealin riveissä viilettänyt laitahyökkääjä pelasi viime sesongilla ensimmäisen kautensa Nashvillen nutussa. Tuloksena olikin tehoissa mitattuna hänen ennätyskautensa, sillä 77 ottelussa Kostitsyn kokosi tehot 23+27.

Simmonds sopimukseen Flyersin kanssa

Philadelphia Flyers tiedotti päässeensä yhteisymmärrykseen sopimuksesta laitahyökkääjä Wayne Simmondsin kanssa. Sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 3,5 miljoonaa dollaria.

Flyers hankki Simmondsin oikeudet itselleen Los Angelesilta Mike Richards -kaupan yhteydessä. Hyökkääjä summasi viime kaudella Kingsin paidassa 80 ottelussa tehot 14+16. 22-vuotias Simmonds on ehtinyt tahkota kaikkiaan 240 NHL-ottelua.

Philippe Dupuis Leafsiin

Lähinnä fyysisestä pelistään tunnettu Philippe Dupuis rymistelee jatkossa Toronto Maple Leafsin riveissä. 26-vuotias hyökkääjä solmi kanadalaisseuran kanssa yhden vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen.

Viime talvi oli Dupuisille ensimmäinen kokonainen NHL-sesonki. Mies edusti Coloradoa 74 ottelussa tehoin 6+11=17.

Pyatt Tampaan

Keskushyökkääjä Tom Pyatt kiekkoilee jatkossa Tampa Bayssa. Mies solmi Lightningin kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen.

Pyatt kiekkoili viime kaudella Montrealissa. 24-vuotias hyökkääjä teki 61 ottelussa pisteet 2+5=7.

Santorelli jatkaa Panthersissa

Florida Panthers on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen keskushyökkääjänsä Mike Santorellin kanssa. Santorelli murtautui viime kaudella lopullisesti NHL-tasolle, kun 25-vuotias hyökkääjä latoi 82 ottelussa tehot 20+21.

Tambellini Sveitsiin

27-vuotias laitahyökkääjä Jeff Tambellini jättää toistaiseksi NHL-kaukalot taakseen, sillä hän on sopinut pelaavansa jatkossa Zürich Lionsin riveissä Sveitsissä.

242 ottelua NHL:ssä pelannut Tambellini tahkosi viime kaudella 62 ottelua Vancouver Canucksin riveissä. Niissä hän onnistui tekemään tehot 9+8.

Blues hankki rutkasti kokemusta

St. Louis Bluesin hyökkäyskalusto sai kosolti kokemusta, kun Jamie Langenbrunner ja Jason Arnott kirjoittivat seuran kanssa vuoden mittaiset sopimukset.

35-vuotias Langenbrunner on jo yli tuhannen NHL-ottelun mies. Viime kaudella hän pelasi New Jerseyn ja Dallasin riveissä yhteensä 72 ottelua tehden niissä 32 pistettä.

36-vuotias Arnott aloitti viime kauden Langenbrunnerin tavoin New Jerseyssä. Sieltä hän siirtyi loppukaudeksi Washingtoniin. Viime sesongin 73 ottelua toivat veteraanille 31 pistettä.

Gillies jatkaa Minnesotassa

Minnesota Wild ja hyökkääjä Colton Gillies ovat sorvanneet kaksivuotisen jatkosopimuksen. 22-vuotias Gillies jäi viime kaudella pieneen rooliin, eikä mahtunut NHL-kokoonpanoon kuin seitsemässä ottelussa, joissa hän teki yhden maalin.

Martinek Blue Jacketsiin

Columbus Blue Jacketsin puolustus vahvistuu 34-vuotiaalla Radek Martinekilla. Pakin sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 2,2 miljoonaa dollaria.

Tshekkipakki on edustanut koko NHL-uransa ajan New York Islandersia. Viime talven 64 ottelussa tilille merkittiin lukemat 3+13=16.

Syvyyttä Ducksin hyökkäykseen

Anaheim Ducks levensi hyökkäyskalustoaan, kun seura kiinnitti Jean-Francois Jacquesin vuoden sopimuksella. 26-vuotias vasen laituri edusti viime kaudella Edmontonia 51 ottelussa ja teki pisteet 4+1=5.

Brouwerille parivuotinen paperi

Washington Capitals on solminut rajoitettuna vapaana agenttina olleen Troy Brouwerin kanssa kaksivuotisen ja kokonaisarvoltaan 4,7 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Capitals hankki Brouwerin kesän varaustilaisuudessa vaihdossa ensimmäisen kierroksen varausoikeuteen. 25-vuotias Brouwer on aiemmin pelannut NHL:ää vain Chicagon riveissä. Viime talvi oli miehelle uran tähän asti paras, kun 79 ottelussa tilille rapsahti lukemat 17+19=36.

Kaksi jatkosopimusta Torontossa

Toronto Maple Leafs on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Clarke MacArthurin kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo on 6,5 miljoonaa dollaria.

Kaudella 2006-07 NHL-kaukaloihin murtautuneelle MacArthurille viime kausi oli selkeästi hänen uransa paras. 82 pelissä hän nakutti mukavat 62 (21+41) pistettä.

Myös keskushyökkääjä Tyler Bozak jatkaa Torontossa kahden vuoden sopimuksella. Sopimuksen kokonaisarvo on 1,95 miljoonaa dollaria. Viime kausi oli 25-vuotiaalle Bozakille ensimmäinen kokonainen NHL:ssä. Hän pelasi täydet 82 peliä tehoin 15+17.

Methotille nelivuotinen jatko

Columbus Blue Jackets ja 26-vuotias puolustaja Marc Methot ovat solmineet nelivuotisen jatkosopimuksen. Methot on pelannut koko NHL-uransa ajan Columbuksessa. Viime talven 74 ottelussaan mies keräsi 15 syöttöä, mutta maaleja ei pakille merkitty.

Kaberle Carolinaan, Corvo Bostoniin

Tshekkipuolustaja Tomas Kaberle on tehnyt kolmen vuoden ja 12,75 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa.

Pitkään Torontossa pelannut puolustaja siirtyi viime kaudella siirtorajan kynnyksellä Stanley Cup -voittaja Boston Bruinsin riveihin. Kaberle pelasi Bostonin paidassa 24 runkosarjapeliä tehoin 1+8. 25 pudotuspelissä hän sai tililleen 11 syöttöpistettä.

Samalla Carolina ilmoitti kaupanneensa puolustaja Joe Corvon Boston Bruinsiin neljännen kierroksen varausoikeutta vastaan. Corvo pelasi viime kaudella Hurricanesissa täyden runkosarjan tehoin 11+29.

Yandle jatkaa Phoenixissa

Phoenix Coyotes kiinnitti tärkeän palasen puolustukseensa, kun Keith Yandle raapusti nimensä sopimuspaperiin, joka pitää miehen kojooteissa seuraavat viisi vuotta. Sopimuksen arvo on 26,5 miljoonaa dollaria.

Kohta 25 vuotta täyttävä Yandle on edustanut Phoenixia koko NHL-uransa ajan. Ensimmäiset pelinsä Coyotesissa kaudella 2006-07 pelannut Yandle kahlasi viime kaudella läpi täyden runkosarjan tehden 82 pelissä tehot 11+48.

Stortini Nashvilleen

Nashville Predators on tehnyt vuoden mittaisen kahden suunnan sopimuksen hyökkääjä Zach Stortinin kanssa. Stortinin palkka NHL:ssä pelatessaan on 550 000 dollaria.

Edmontonissa koko NHL-uransa pelanneen Stortinin viime kausi sujui puoliksi Oilersissa ja puoliksi farmijoukkue Oklahoma City Baronsissa. NHL-pelejä kertyi 32, joissa Stortini keräsi neljä syöttöpistettä.

Samalla Predators teki kahden vuoden sopimuksen viime kaudella Columbusta edustaneen Kyle Wilsonin kanssa. Hyökkääjän sopimus on ensimmäisellä kaudella kaksisuuntainen, mutta toisella kaudella yksisuuntainen.

Ebbett Canucksiin

Vancouverin sentteriosasto vahvistuu, kun pienikokoinen Andrew Ebbett liittyy joukkueeseen vuoden sopimuksella. 28-vuotias hyökkääjä kiekkoili viime kaudella Phoenixissa 33 ottelua tehoin 2+3=5.

Powe Wildin vahvuuteen

Darroll Powe on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Minnesota Wildin kanssa. Wild hankki neuvotteluoikeudet voimahyökkääjään kesäkuun lopulla Philadelphia Flyersilta. Powe ansaitsee uuden sopimuksensa ansiosta noin miljoona dollaria kaudessa.

204 NHL-peliä pelannut Powe esiintyi viime kaudella Flyersin paidassa 81 kertaa tehoin 7+10. 11 pudotuspeliä kartuttivat hänen tiliään yhdellä syöttöpisteellä.

Ladd sopimukseen Jetsin kanssa

Winnipeg Jets ja Andrew Ladd ovat solmineet viiden vuoden sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 22 miljoonaa dollaria. Aiemmin Carolinassa ja Chicagossa yhteensä kuusi vuotta pelannut Ladd siirtyi viime kaudeksi Atlantaan, joten hyökkääjä jatkaa siis tutussa organisaatiossa, mutta uusissa maisemissa.

Ladd summasi viime kaudella NHL-uransa ennätyspisteet, kun 81 ottelussa hän teki tehot 29+30.

Kovanaama Konopka Ottawaan

Ottawa Senatorsin hyökkäys sai lisää kovuutta, kun Zenon Konopka liittyy joukkueeseen yhden vuoden ja 700 000 dollarin sopimuksella.

Konopka tunnetaan lähinnä tappelijana, sillä mies oli viime kaudella koko liigan toiseksi ahkerin nyrkkien heiluttaja ja keräsi peräti 307 rangaistusminuuttia New York Islandersin riveissä. Mies on tappelutaitojensa lisäksi myös erinomainen aloittaja, mutta pisteitä hän ei pahemmin tee, sillä 82 ottelussa tilille rapsahti lukemat 2+7=9.

Kokemusta Bluesin sentteriosastolle

St. Louis Blues hankki hyökkäykseensä kokemusta, kun seura kiinnitti Scott Nicholin yksivuotisella paperilla. 36-vuotias sentteri on kiekkoillut kaksi edellistä kautta San Josessa. Hyvänä aloittajana tunnettu Nichol tahkosi viime talvena 56 ottelua pistein 3+4=7.

Samalla Blues ilmoitti tehneensä vuoden mittaisen jatkosopimuksen maalivahti Ben Bishopin kanssa.

Babtshuk tykittää jatkossakin Flamesin riveissä

Calgary Flames kiinnitti kirjaimellisesti ison palasen puolustukseensa, kun seura ilmoitti tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen venäläiskolossi Anton Babtshukin kanssa. Sopimus takaa pelaajalle 2,5 miljoonan dollarin vuosiansiot. 27-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella Flamesin paidassa 65 peliä tehoin 8+19.

Chicago Blackhawks varasi Babtshukin vuoden 2002 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella numerolla 21. Suurimman osan 250 NHL-ottelustaan pakki on kuitenkin pelannut Carolina Hurricanesissa. Kaudet 2007-08 ja 2009-10 Babtshuk edusti kotimaansa Avangard Omskia.

Weber jatkaa Buffalon takalinjoilla

Puolustaja Mike Weber on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen seuransa Buffalo Sabresin kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo on 1,9 miljoonaa dollaria.

23-vuotias puolustaja teki viime kaudella läpimurtonsa NHL-tasolla pelaten Buffalossa 58 peliä tehoilla 4+13. Seitsemässä pudotuspeliottelussa tilille napsahti yksi syöttöpiste.

McElhinney kirittämään Coyotesin maalivahteja

Phoenix Coyotes täydensi maalivahtiosastoaan, kun Curtis McElhinney liittyi joukkueen riveihin. Kaksisuuntainen on sopimus on kestoltaan vuoden mittainen. Kojoottien muut maalivahdit ovat Jason LaBarbera ja Mike Smith.

Calgaryssa NHL-uransa aloittanut veskari siirtyi kaudella 2009-10 Anaheimiin kaupassa, jossa toiseen suuntaan liikkui Vesa Toskala. Anaheimissa McElhinney pelasi kahden kauden aikana 31 ottelua. Kesken viime kauden 28-vuotias maalivahti jatkoi matkaansa Ottawaan.

Peckham jatkaa Edmontonissa

Puolustaja Theo Peckham ja Edmonton Oilers pääsivät yhteisymmärrykseen jatkosta ja solmivat vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 1,075 miljoonaa dollaria. 23-vuotias Peckham edusti Oilersia viime kaudella 71 ottelussa ja teki pisteet 3+10=13.

Green Oilersiin

Edmonton Oilers teki yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen hyökkääjä Josh Greenin kanssa.

33-vuotias Green pelasi viime kaudella 12 ottelua Anaheim Ducksin paidassa.

Edmonton on Greenille jo entuudestaan tuttu paikka, sillä hän pelasi Oilers-paidassa kaksi kautta vuosina 2001-2003.

Green on pelannut urallaan 334 NHL-ottelua seuroinaan Edmonton, Anaheim, NY Rangers, Los Angeles, Vancouver, NY Islanders ja Calgary.

Heatley Minnesotaan, Havlat San Joseen

NHL:ssa nähtiin suuren luokan siirto, kun Minnesota Wildia edustanut Martin Havlat luopui siirron estävästä pykälästään ja hänet myytiin San Jose Sharksiin. Toiseen suuntaan kohti Minnesota lähti hyökkääjä Dany Heatley .

Molemmat pelaajat tunnetaan kovan luokan hyökkääjinä, mutta eivät ole pystyneet auttamaan joukkuettaan kunnolla parina viime vuotena.

Bergfors Nashvilleen

Nashville Predators hankki täydennystä hyökkäyskalustoonsa, kun seura värväsi riveihinsä vuoden mittaisella sopimuksella ruotsalaishyökkääjä Niclas Bergforsin. Sopimuksen arvo on 575 000 dollaria.

24-vuotias Bergfors kaupattiin kesken viime kauden Atlantasta Floridaan. Mies pelasi viime sesongin aikana 72 peliä tehoin 12+22. Nashville on Bergforsin NHL-uran neljäs pysäkki, sillä ennen Floridaa ja Atlantaa hän pelasi kolmella kaudella New Jerseyn paidassa.

Toronto ja Nashville kaupoilla

Toronto Maple Leafs ja Nashville Predators ovat tehneet yhteensä neljää pelaajaa koskevan kaupan. Predatorsista matkaa Torontoon laitahyökkääjä Matthew Lombardi sekä puolustaja Cody Franson. Toiseen suuntaan siirtyvät puolestaan puolustaja Brett Lebda sekä hyökkääjä Robert Slaney. Lisäksi Toronto antaa vaihtoehtoisen neljännen kierroksen varausvuoron vuoden 2013 Entry-drafriin.

Franson, 23, pelasi vahvan kauden Predatorsissa. Yhteensä 80 ottelua pelannut pakki merkkautti tehot 8+21. Lombardi puolestaan missasi kahta ottelua vaille koko viime kauden aivotärähdyksen takia.

Stanley Cup-voittaja Lebda epäonnistui todella pahasti viime kaudella Maple Leafsissa. Hän pelasi vain 41 ottelua tehoin 1+3. Slaney on puolestaan tyylipuhdas farmipelaaja.

Huskins matkaa St. Lousiin

St. Louis Blues jykevöitti peräpäätään tekemällä vuoden mittaisen miljoonan dollarin sopimuksen puolustaja Kent Huskinsin kanssa. 32-vuotias puolustaja on kiekkoillut kaksi edellistä kautta San Jose Sharksin väreissä.

Keväällä 2007 Anaheimin paidassa Stanley Cupin voittoa juhlinut puolustaja merkkautti viime kaudella 50 pelissä tehot 2+8. Bluesilla on vielä mahdollisuus mellastaa markkinoilla Huskinsin hankinnan jälkeenkin, sillä joukkueella on matkaa palkkakattoon yli 16 miljoonaa dollaria.

Stewart Carolinaan

Carolina Hurricanes vahvistuu Anthony Stewartilla, joka solmi seuran kanssa kaksivuotisen ja kokonaisarvoltaan 1,8 miljoonan arvoisen paperin.

Viime kausi oli 26-vuotiaalle hyökkääjälle uran paras. 80 ottelussa Atlantan riveissä Stewart summasi tililleen lukemat 14+25=39.

Jetsille kaksi uutta pelaajaa

Winnipeg Jets tilkitsi rivejään, kun seura yksivuotiset sopimukset hyökkääjä Rick Rypienin ja puolustaja Randy Jonesin kanssa. Rypienin paperin arvo on 700 000 ja Jonesin 1,15 miljoonaa dollaria.

29-vuotias Jones kiekkoili viime kaudella Tampassa 61 ottelua tehoin 1+12=13. Rypien pelasi puolestaan viime talvena vain yhdeksän NHL-ottelua, joissa tilille napsahti yksi syöttöpiste.

White Detroitin vahvuuteen

Detroit Red Wings vahvisti puolustustaan kiinnittämällä Ian Whiten kaksivuotisella ja 5,75 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Sopimus tuo Whitelle 2,875 miljoonan dollarin vuositulot.

Detroitista tulee Whiten viides seura viimeisen kahden vuoden sisällä. Hänet kaupattiin Torontosta Calgaryyn tammikuussa 2010, minkä jälkeen hän siirtyi vielä Carolinaan ja San Joseen, ennenkuin hänestä tuli rajoittamaton vapaa agentti kesällä 2011.

27-vuotias puolustaja pelasi kolmen eri joukkueen paidassa viime kaudella yhteensä 77 ottelua, joista hän kokosi pisteet 4+22=26.

Richards Manhattanille

Kesän tavoitelluin vapaa-agentti Brad Richards valitsi New York Rangersin. Tuore sopimus on yhdeksän vuoden mittainen ja vie Rangersin palkkakatosta noin 6.7 miljoonaa dollaria per vuosi.

Tampa Bay Lightningin paidassa Stanley Cupin keväällä 2004 voittanut 31-vuotias Richards edusti viimeiset kolme kautta Dallas Starsia. Lightning kauppasi sentterin Dallasiin keväällä 2008. Richards iski yli pisteen per peli Starsille kahdella viimeisellä kaudellaan.

Richards on pelannut kaikkiaan 772 NHL-peliä ja tehnyt näissä 220 maalia ja 716 pistettä.

Gagnen kiito jatkuu Kaliforniassa

31-vuoden ikään ennättänyt Simon Gagne liitää jatkossa Los Angeles Kingsin riveissä. Liukasliikkeinen laituri solmi Kingsin kanssa kahden vuoden ja kokonaisarvoltaan seitsemän miljoonan dollarin sopimuksen.

Gagne kiekkoili pitkään Philadelphiassa, mutta hänet myytiin viime kesänä Tampaan. Lightningissa mies iski 63 ottelussa pisteet 17+23=40. LA:ssa hän pääsee tutun sentterin vierelle, sillä Kings hankki vain hetki sitten Philadelphiasta Gagnen vanhan sentterin Mike Richardsin.

Vokoun löysi osoitteensa

Kesän kovimpana vapaana maalivahtina pidetty Tomas Vokoun löysi lopulta ratkaisun, ja suuntasi Washingtoniin yhden vuoden ja 1,5 miljoonan sopimuksella.

35-vuotias tshekkivahti on torjunut neljä edellistä kautta Floridin veräjällä. Viime talvena mies kirjautti torjuntaprosentikseen 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,55.

Connolly paikkaamaan Toronton sentterivajetta

Toronto Maple Leafs löysi etsimänsä, kun seura kiinnitti keskushyökkääjän tontille Tim Connollyn. Sentteri solmi Leafsin kanssa kaksivuotisen ja kokonaisarvoltaan 9,5 miljoonan dollarin sopimuksen.

Connolly on edustanut koko tähänastisen NHL-uransa ajan Buffalo Sabresia. 30-vuotias sentteri on kärsinyt uransa aikana monista eri vammoista. Viime kaudella hän puki Sabres-paidan ylleen 68 ottelussa ja summasit tehot 13+29=42.

Matt Gilroy Tampaan

Puolustaja Matt Gilroy pukee ensi kaudella päälleen Tampa Bay Lightningin pelipaidan. Oikealta laukova 26-vuotias puolustaja pelasi kaksi edellistä ja samalla ensimmäistä NHL-kauttaan New York Rangersissa.

Gilroy teki viime kaudella 11 pistettä 58 ottelussa.

Handzus siirtyi San Joseen

Slovakkihyökkääjä Michal Handzus jatkaa Kaliforniassa, mutta siirtyy Los Angeles Kingistä San Jose Sharksin riveihin. Sopimus on kaksivuotinen ja tuo miehelle 2,5 miljoonan dollarin vuosiansiot.

34-vuotias keskushyökkääjän tontilla viihtyvä Handzus teki Kingsin paidassa päättyneellä kaudella 30 tehopistettä 82 ottelussa.

Giguere Avalancheen

Colorado Avalanche kiinnitti toiseksi maalivahdikseen Jean-Sebastien Gigueren. Kanadalaisveskari torjui viime kaudella Toronto Maple Leafsin riveissä 33 ottelua torjuntaprosentilla 90,0. Gigueren sopimus on kestoltaan kaksivuotinen ja arvoltaan 2,5 miljoonaa dollaria.

Aiemmin perjantaina denveriläisseura hankki Semjon Varlamovin Washington Capitalsista.

Fedotenko jatkaa Manhattanilla

Ukrainalaishyökkääjä Ruslan Fedotenko ja New York Rangers solmivat vuoden mittaisesta jatkosta. 32-vuotias Fedotenko saa tulevasta kaudesta 1,4 miljonaa dollaria.

Fedotenko siirtyi Rangersiin viime kesänä ja nakutti päättyneellä kaudella 66 ottelussa tehopisteet 10+15.

Elliott Coloradosta St.Louisiin

Maalivahti Brian Elliott siirtyi St.Louisiin vuoden sopimuksella. Elliott on alunperin Ottawa Senatorsin vuoden 2003 yhdeksännen kierroksen varaus. Senators kauppasi 26-vuotiaan kanadalaisen Colodaroon viime keväänä.

Elliot pelasi viime kaudella 55 peliä vaatimattomin tilastoin. Kaudella 2009-10 hän pelasi itsensä Senatorsin ykkösvahdiksi torjuen 55 pelissä 29 voittoa.

Hedberg jatkaa New Jerseyn riveissä

New Jersey Devils jatkaa tutulla maalivahtikokoonpanolla, kun seura solmi jatkosopimuksen ruotsalaisveskari Johan Hedbergin kanssa. Pitkään Atlantassa torjunut 38-vuotias veskari pelasi viime kaudella ensimmäisen vuotensa New Jerseyn paidassa. Pelejä konkarille kertyi 34, torjuntaprosentin ollessa 91,2.

Kobasew Coloradon miehistöön

Colorado Avalanche vahvisti laitahyökkääjäosastoaan, kun Chuck Kobasew liittyi joukkueen vahvuuteen. Sopimuksen kesto on kaksi vuotta ja arvo 2,5 miljoonaa dollaria.

Kobasew on kiekkoillut viimeiset kaksi kautta Minnesota Wildin riveissä. Viime kaudella 29-vuotias laituri nakutti 63 ottelussa tehot 9+7.

Belanger Edmontoniin

Edmonton Oilers hankki täydennystä sentteriosastolleen, kun Eric Belanger siirtyy Kanadaan kolmen vuoden sopimuksella. Viime kaudella Phoenixissa tehot 13+27 kirjauttanut Belanger tienaa uudella sopimuksella 1,75 miljoonaa dollaria kaudessa.

33-vuotias rouhija on edustanut urallaan myös Los Angelesia, Carolinaa, Atlantaa, Minnesotaa ja Washingtonia.

Ryder ja Souray Dallasin paitaan

Dallas Stars vahvisti rivejään tuoreella Stanley Cup -voittaja Michael Ryderilla. Sopimus on kestoltaan kaksi vuotta ja arvoltaan seitsemän miljoonaa dollaria. Viime kaudella Ryder pelasi runkosarjassa 79 ottelua tehoin 18+23. 25 pudotuspeliottelussa tilille kertyi 17 (8+9) pistettä.

Puolustukseensa Dallas hankki kokeneen Sheldon Sourayn. Kohta 35 vuotta täyttävä pakkijärkäle vietti viime kauden AHL:n Hershey Bearsissa, jossa hän pelasi 40 ottelua tehoilla 4+15. Kauden päätyttyä Edmonton Oilers osti miehen jäljellä olleen sopimuksen ulos ja päästi Sourayn vapaille markkinoille.

Florida yhä aktiivisena

Myllerrys Floridassa ei osoita hyytymisen merkkejä. Uusin tulija on sentteri Tomas Fleischmann, joka tulee seuraan neljän vuoden ja 18 miljoonan sopimuksella.

Tshekki siirtyi kesken viime kauden Washingtonista Coloradoon, missä mies latoi liki piste per peli tahdilla. Kausi loppui kuitenkin kesken, kun hänellä todettiin keuhkoveritulppa. Vaiva vaati totaalista lepoa ja lääkitystä, joten miehen terveydentila ensi kautta ajatellen on pieni kysymysmerkki.

San Josen pakistoon kovuutta

San Jose Sharks tilkitsi alakertaansa palkkaamalla Jim Vandermeerin vuoden sopimuksella. 31-vuotias fyysisestä pelistään tunnettu pakki tahkosi viime kaudella Edmontonissa 62 ottelua pistein 2+12=14.

Ducks ja Oilers vaihtoivat pakkeja

Kaupassa Anaheimista Edmontoniin siirtyi puolustaja Andy Sutton. 624 NHL-ottelun veteraani pelasi viime kaudella Anaheim-paidassa 39 ottelua summaten neljä syöttöpistettä.

Anaheim puolestaan sai kaupassa puolustaja Kurtis Fosterin. Hän pelasi viime kaudella 74 peliä tehoilla 8+14.

Sturm Vancouveriin

Viime keväänä Bostonista Los Angelesin kautta Washingtoniin siirtynyt Marco Sturm teki vuoden sopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. Uunituore sopimus on arvoltaan 2.5 miljoonaa dollaria.

Polvivammat haittasivat Sturmin viime kautta ja pelejä kertyi lopulta vain 35. Näissä Sturm teki 5 maalia ja 16 pistettä. Sturmin tehokkain kausi toistaiseksi oli 2005-06, jolloin saksalainen iski 29 maalia ja 59 pistettä.

Flyers ja Panthers kaupoilla

Florida Panthers jatkoi aktiivista toimintaa pelaajamarkkinoilla, kun seura hankki Kris Versteegin Philadelphiasta. Vastineeksi Flyers sai joko kesän 2012 tai 2013 toisen kierroksen varausvuoron sekä ensi kesän kolmannen kierroksen varauksen.

Versteeg siirtyi viime kesänä Chicagosta Torontoon, mutta matka jatkui kesken kauden Philadelphiaan. Yhteensä 25-vuotias hyökkääjä tahkosi kauden aikana 80 ottelua ja teki pisteet 21+25=46.

Ponikarovskin matka jatkuu Carolinaan

Carolina Hurricanes hankki hyökkäykseensä kokoa, kun 31-vuotias ukrainalainen Aleksandr Ponikarovski liittyy joukkueeseen.Tuore paperi on yksivuotinen ja arvoltaan 1,5 miljoonaa dollaria.

Ponikarovski kiekkoili viime kaudella Los Anglesissa. 61 ottelussa tilille merkittiin pisteet 5+10=15.

Pouliot Bruinsiin

Stanley Cupin voittanut Boston Bruins vahvisti rivejään, kun laitahyökkääjä Benoit Pouliot liittyy joukkueeseen vuoden sopimuksella. Pouliot kuittaa ensi kaudesta 1,1 miljoonaa dollaria.

Pouliot on pelannut kaksi viime kautta Montrealissa. Viime kaudella hän esiintyi 79 ottelussa summaten niissä tehot 13+17.

Islanders hankki Reasonerin

New York Islanders ilmoitti tehneensä kahden vuoden sopimuksen 34-vuotiaan sentterin Marty Reasonerin kanssa. Sopimuksen arvo on 2,7 miljoonaa dollaria. Islanders on kokeneelle kiekkoilijalle jo kuudes NHL-seura.

Viime kaudella Reasoner edusti Floridaa pelaten siellä täyden runkosarjan tehoilla 14+18.

Auld Ottawaan

Ottawa Senators täydensi maalivahtiosastoaan tekemällä vuoden mittaisen miljoonan dollarin sopimuksen Alex Auldin kanssa. Auld menee tuttuun organisaatioon, sillä hän pelasi Ottawassa kaudella 2008-09. Viime kauden Auld vietti Montrealissa pelaten siellä 16 ottelua torjuntaprosentilla 91,4.

Hamrlik ja Ward Washingtoniin

Washington Capitals jatkoi aktiivisena ja julkisti sopimukset puolustaja Roman Hamrlikin ja hyökkääjä Joel Wardin kanssa.

Hamrlikin sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja tuo 37-vuotiaalle tsekille yhteensä 7 miljoonaa dollaria. Hamrlikin viime kausi oli erittäin hyvä Montrealissa ja loukkaantumisista johtuen mies urakoi isoja minuutteja läpi kauden. Hän teki 79 pelissä 7 maalia ja 34 pistettä.

Joel Wardin arvo nousi kohisemalla tänä keväänä hänen ollessa yksi Nashville Predatorsin vaarallisin syömähammas pudotuspeleissä. Ward viimeisteli playoffseissa 7 maalia ja teki 13 pistettä 12 ottelussa. Tuore sopimus on nelivuotinen ja arvoltaan yhteensä 12 miljoonaa dollaria.

Barker ja Hordichuk Edmontoniin

Edmonton Oilers vahvisti puolustuspäätään kiinnittämällä Cam Barkerin yksivuotisella ja 2,25 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Lisäksi Oilers teki vuoden mittaisen ja 825 000 dollarin arvoisen sopimuksen hyökkääjä Darcy Hordichukin kanssa.

25-vuotias Barker pelasi viime kauden Minnesota Wildin paidassa. 52 ottelussa hänelle merkittiin tehot 1+4=5. Parhaalla kaudellaan hän teki 40 tehopistettä Chicagon paidassa.

30-vuotias Hordichuk siirtyy Oilersiin Florida Panthersista, jossa hän pelasi viime kaudella 64 ottelua tehoin 1+4=5.

Cole Montrealiin

Pitkä spekulointi Carolina Hurricanesin tähtilaituri Erik Colen tulevaisuudesta sai päätöksen, kun Cole sopi neljävuotisen, 4,5 miljoonan taalaa vuodessa tuovan sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa.

Colen odotetaan kiekkohulluun kaupunkiin kasan maaleja ja paljon kokoa hyökkäysmaalin eteen. Viime kaudella Cole merkkautti pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Carolinan riveissä 26 maalia ja 26 maalisyöttöä.

Cole voitti Stanley Cupin 2006 Carolinassa.

Sullivan Penguinsin haaviin

Pittsburgh Penguins naarasi vapaiden agenttien listalta roimasti kokemusta laitahyökkääjäosastolleen, kun seura hankki 36-vuotiaan Steve Sullivanin.

Nashvillessa viimeiset viisi kautta pelannut Sullivan iski tehot 10+12 viimeisellä sesongillaan. Pienikokoisen Sullivanin sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 1,5 miljoonaa dollaria.

Commodore Detroitiin

Detroit Red Wings vahvisti puolustustaan nappaamalla Columbuksesta ulosostetun Mike Commodoren yksivuotisella ja miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.

New Jerseyn vuonna 1999 varaama Commodore pelasi viime kaudella Blue Jackets-paidassa 20 ottelua, joissa teki pisteet 2+4=6. Hän voitti Stanley Cupin Carolinan paidassa vuonna 2006.

Boucher Carolinaan, Tlusty jatkaa

Carolina Hurricanes hankki maalivahtiosastolleen Cam Wardin kumppaniksi Brian Boucherin. Sopimus on kestoltaan kaksi vuotta ja kokonaisarvoltaan 1,9 miljoonaa dollaria. 34-vuotias veskari pelasi edelliset kaksi kautta Philadelphian paidassa. Viime kaudella Boucher pelasi 34 ottelua torjuntaprosentilla 91,6.

23-vuotias Jiri Tlusty vahvistaa jatkossakin Hurricanesin hyökkäystä. Vuoden mittaisen sopimuksen arvo on 525 000 dollaria. Viime kaudella Tlusty sai aikaiseksi tehot 6+6 pelaamissaan 57 ottelussa.

Budaj Montrealiin

Canadiens teki kahden vuoden sopimuksen 28-vuotiaan maalivahdin Peter Budaj'n kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo on 2,3 miljoonaa dollaria.

Colorado Avalanchea koko kuusivuotisen uransa edustanut slovakkivahti pelasi viime kaudella 45 peliä torjuntaprosentilla 89.5%. Hän on pelannut yhteensä 242 NHL-peliä torjuntaprosentilla 90.1 päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2.83.

Rupp Manhattanille

New York Rangers pääsi sopimukseen hyökkääjä Mike Ruppin kanssa. Sopimus on kolmivuotinen ja arvoltaan 4,5 miljoonaa dollaria.
30-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä pelasi kaksi viimeisintä kautta Pittsburghissa, ja viimeisemmällä kaudella hän kirjautti
tehot 9+8 81 ottelussa.

Talbot siirtyy Pennsylvanian sisällä

Maxime Talbot siirtyi Philadelphiaan viiden vuoden sopimuksella. Tuore sopimus tuo 27-vuotiaalle hyökkääjälle yhteensä 9 miljoonaa dollaria.

Kuusi kautta NHL:ssä pelannut Talbot oli alunperin Penguinsin 8. kierroksen varaus kesällä 2002. Talbot pelasi Pittsburghissa kaikkiaan 388 runkosarjaottelua ja teki näissä 108 pistettä.

Talbot tunnetaan hyvänä pudotuspelipelaajana ja hän on iskenyt pisteitä yleensä keväällä selvästi runkosarjaa kovempaa tahtia.

Derek Meetch Winnipegiin

Liigatulokas Winnipeg Jets syvensi puolustustaan hankkimalla Derek Meechin yksivuotisella kahden suunnan sopimuksella.

Meech, 27, pelasi viime kauden Detroitin farmiseura Grand Rapidsissa AHL:ssä. Puolustaja kirjasi hyvät tehot 10+27. Kiekollisella puolustajalla on tilillään reilut sata NHL-ottelua Red Wingsin riveissä.

Calgary kiinnitti Bancksin ja Piskulan

Ensi kaudella Calgaryn paidassa kiekkoileva Carter Bancks on 21-vuotias laitahyökkääjä, joka pelasi viime kaudella Abbotsfordin paidassa AHL:ssa 29 peliä tehoin 5+14. Bancks saa kaksivuotisesta sopimuksestaan 560 000 dollaria kaudessa.

27-vuotias puolustaja Joe Piskula solmi myös kaksivuotisen sopimuksen Calgaryn kanssa. Piskulan vuosiansioiksi kirjataan jatkossa 525 000 dollaria. Viime kaudella puolustaja pelasi Bancksin tavoin Abbotsfordissa. 71 ottelussa mies iski tehot 1+11.

Vrbata jatkaa Arizonassa

Phoenix Coyotes teki kolmevuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Radim Vrbatan kanssa. Uusi sopimus on arvoltaan 9 miljoonaa dollaria ja se tuo Vrbatalle 3 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Vrbata pelasi viime kaudella Coyotes-paidassa 79 ottelua ja teki niissä pisteet 19+29=48.

Panthers aktiivisena

Florida Panthers jatkoi kiireistä treidipäiväänsä hankkimalla vapaiden agenttien listalta saksalaisen hyökkääjä Marcel Gocin.

Viime kaudella Nashvillen riveissä tehot 9+15 iskeneen Gocin sopimus on kolmivuotinen. Hänen vuosipalkkansa on 1,75 miljoonaa dollaria.

Mikäli Goc säilyy terveenä, saavuttaa puolustava sentteri tulevalla kaudella 400 runkosarjaottelun rajapyykin.

Colorado vahvisti peräpäätään

Colorado Avalanche hankki puolustukseensa kiekollista osaamista, kun Jan Hejda liittyi joukkueeseen neljän vuoden sopimuksella. Hejda tienaa jatkossa 3,25 miljoonaa dollaria kaudessa. Puolustaja pelasi viime kaudella Columbuksessa 77 ottelua tehoilla 5+15.

Maalivahtiosastoaan Avalanche vahvisti venäläistorjuja Semjon Varlamovilla. Vaihdossa Varlamovin entinen seura Washington sai ensimmäisen kierroksen varauksen vuoden 2012 varaustilaisuuteen ja toisen kierroksen varauksen joko vuoden 2012 tai 2013 varautilaisuuteen. Varlamovin ja Coloradon pitää vielä päästä yhteisymmärrykseen jatkosta, sillä veskarin sopimus loppui tähän kauteen.

Brunette Chicagoon

Veteraanihyökkääjä Andrew Brunette teki yhden vuoden ja 2 miljoonan dollarin sopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa.

Brunette, 37, on pelannut NHL:ssä jo 1032 ottelua edustaen kuutta eri seuraa. Hän vietti kolme edellistä kautta Minnesotassa ja viimeisteli Viime kaudella 18 osumaa ja 46 pistettä.

Jagr palasi NHL:ään

Jaromir Jagr tekee paluun NHL-kaukaloihin kolmen vuoden tauon jälkeen. Tshekkilegendan uusi osoite on Philadelphia Flyers, joka kiinnitti Jagrin yksivuotisella sopimuksella, arvoltaan 3,3 miljoonaa dollaria.

Kertaalleen Hart Trophylla liigan parhaana pelaajana palkittu Jagr pelasi edellisen kerran NHL-kiekkoa kaudella 2007-2008 New York Rangersin paidassa. Hän on edustanut myös Pittsburgh Penguinsia ja Washington Capitalsia.

Jagr voitti kaksi Stanley Cupia Pittsburghissa vuosina 1991 ja 1992. Hän on lisäksi voittanut kolme kertaa liigan pistepörssin.

Dallasiin laiturivoimaa

Dallas Stars vahvistaa laituriosastoaan. Kokenut tshekkihyökkääjä Radek Dvorak liittyy tähtinuttuun yhden vuoden ja 1,5 miljoonan taalan sopimuksella.

Dvorak edusti viime kaudella Florida Panthersia ja Atlanta Thrashersia. Yhteenlasketut tehot olivat seitsemän maalia ja 15 maalisyöttöä. Laituri on pelannut urallaan jo yli 1100 NHL-ottelua.

Starsiin siirtyy myös duunariosaston Vernon Fiddler. Koko tähänastisen uransa Phoenix Coyotesia edustanut Fiddler rustasi puumerkkinsä kolmivuotiseen, yhteensä 5,4 miljoonan dollarin sopimukseen.

Viime kaudella Fiddler merkkautti Nashvillessä tehot 6+16 ja 46 jäähyminuuttia.

Florida vahvistui merkittävästi

Ed Jovanovski vahvistaa jatkossa Floridan puolustusta. Puolustajan sopimus on kestoltaan neljä vuotta ja arvoltaan 16,5 miljoonaa dollaria. Jovanovski muuttaa Floridaan Arizonasta pelattuaan Phoenixissa viisi vuotta. Viime kaudella tilille kertyi 50 ottelua tehoilla 5+9.

Hyökkäykseensä Florida hankki Scottie Upshallin neljän vuoden ja 14 miljoonan dollarin sopimuksella. Upshall siirtyi viime kaudella siirtorajan kynnyksellä Phoenixista Columbukseen. Tehoja miehelle kertyi viime sesongin aikana 35 (22+13) pisteen verran.

Brent Carolinaan

Viime talvena NHL-tasolla läpi lyönyt sentteri Tim Brent siirtyy Carolinaan. Kaksivuotisen sopimuksen arvo on ensimmäiseltä sesongilta 0,7 miljoonaa dollaria ja toiselta 0,8 miljoonaa.

Brent oli viime kaudella yksi Toronton onnistujia. Lähinnä neloskentän puolustavana sentterinä pelannut Brent merkkautti 79 ottelussa tehopisteet 8+12.

Mancari Canucksiin

Vancouver Canucks teki vuoden mittaisen sopimuksen Mark Mancarin kanssa. Sopimuksen arvo on 525 000 dollaria.

26-vuotias laitahyökkääjä viiletti viime kaudella Buffalon riveissä tehden 20 ottelussa tehot 1+7.

Ouellet Lightningin riveihin

Viime kaudella DEL-liigaa pelannut hyökkääjä Michel Ouellet siirtyy vuoden mittaisella kahden suunnan sopimuksella Tampa Bay Lightningin joukkueeseen.

Hyökkääjä latoi Hampurin paidassa viime kaudella tehot 11+17. Miehen edellinen NHL-seura oli Vancouver.

Phoenix aktiivisena markkinoilla

Phoenix Coyotesilla on käynnissä vahva rakennustyö. Joukkue kiinnitti Philadelphiaan siirtyneen maalivahti Ilja Bryzgalovin seuraajaksi Tampasta siirtyvän Mike Smithin.

Viime kaudella vain 22 ottelua pelannut Smith allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen, joka takaa hänelle kahden miljoonan dollarin vuosiansiot. Tampan lisäksi 29-vuotias maalivahti on edustanut myös Dallas Starsia.

Phoenix hankki hyökkäykseensä leveyttä kiinnittämällä Raffi Torresin riveihinsä kahden vuoden sopimuksella. Torres tienaa paperin ansiosta 1,75 miljoonaa dollaria vuodessa.

Laitahyökkääjä summasi viime kaudella tehot 14+15 Vancouverin paidassa pelaamassaan 80 ottelussa.

Markkinoilta löytyi myös neloskentän energiahyökkääjänä tunnettu Boyd Gordon. Koko uransa Washingtonia edustaneen Gordonin sopimus on kaksivuotinen. Gordonin ansiot ovat ensimmäiseltä kaudelta 1,3 miljoonaa dollaria ja toiselta 1,35 miljoonaa taalaa.

D'Agostini jatkaa Bluesissa

St. Blues Blues kiinnitti hyökkääjä Matt D'Agostinin kahden vuoden jatkosopimuksella. Paperin kokonaisarvo on 3,3 miljoonaa dollaria.

Viime kausi oli 24-vuotiaan hyökkääjän tähän asti tehokkain sesonki. Mies latoi 82 ottelussa pisteet 21+25=46.

St.Louis Blues julkisti myös tulokassopimuksen Cody Beachin kanssa. 18-vuotias voimahyökkääjä oli alunperin Bluesin viidennen kierroksen varaus kesän 2010 varaustilaisuudessa.

Beach pelasi viimeiset kolme kautta WHL:ssä edustaen Moose Jawta ja Calgary Hitmeniä. Hän teki 111 pelissä 63 pistettä ja hänelle merkittiin 395 jäähyminuuttia.

Kokemusta Chicagoon

Chicago Blackhawks vahvisti peräpäätään todellisella kaukaloiden teräsmiehellä. Peräti 39-vuotias veteraanipakki Sean O´Donnell jatkaa uraansa yksivuotisella sopimuksella tuulisessa kaupungissa.

O´Donnell pelasi viime kaudella Philadelphia Flyersin riveissä. Mikäli puolustaja pysyy terveenä, on hänellä mahdollisuus saavuttaa ensi talvena 1200 pelatun runkosarjaottelun rajapyykki.

Fyysisenä peruspakkina tunnetuksi tulleen O´Donnellin sopimuksen arvo on 825 000 dollaria.

Chicago hankki kokemusta myös hyökkäykseensä. Kolmen edelliskauden ajan Sveitsin liigan Bernissä pelannut laitahyökkääjä Brett McLean palaa takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Urallaan lähes 400 NHL-ottelua pelannut McLean allekirjoitti vuoden sopimuksen, joka takaa hänelle 525 000 dollarin NHL-palkan. Mikäli McLean ei onnistu raivaamaan paikkaansa ylhäältä, on hänen farmipalkkansa 150 000 dollaria.

Theodoren matka jatkuu Floridaan

Florida Panthers ilmoitti tehneensä sopimuksen maalivahti Jose Theodoren kanssa. 34-vuotias kanadalainen vietti menneen kauden
Minnesota Wildissa Niklas Bäckströmin seurana. Kentälle Vezina Trophyn aikoinaan voittanut veräjänvartija pääsi 32 ottelussa,
merkkauttaen päästettyjen maalien keskiarvon lukemaan 2.71. Sopimus kestää kaksi tulevaa vuotta ja palkkaa maksetaan 1,5 miljoonaa dollaria per kausi.

Halpern pääkaupunkiin

Washington Capitals hankki 35-vuotiaan paluumuuttajan, kun Jeff Halpern laittoi puumerkkinsä vuoden mittaiseen sopimukseen. Halpern tienaa ensi kaudesta 825 000 dollaria.

Veteraanihyökkääjä pelasi viime kaudella Montrealin nutussa 72 ottelua tehoilla 11+15. Halpern viihdytti Washingtonin kiekkoyleisöä viiden kauden ajan vuosina 1999-2004.

Pardy matkaa Dallasiin

Dallas Stars vahvisti peräpäätään Adam Pardylla. Solmittu sopimus on kestoltaan kaksi vuotta ja arvoltaan yhteensä neljä miljoonaa dollaria.

27-vuotias puolustaja on pelannut viimeiset kolme kautta Calgary Flamesin paidassa. Viime kaudella miehelle kertyi 30 ottelua, joissa hän teki tehot 1+6.

Blackhawks hankki kokemusta

Chicago Blackhawks vahvisti hyökkäyskalustoaan kokemuksella, kun 36-vuotias Jamal Mayers liittyi joukkueeseen vuoden mittaisella sopimuksella. Paperin arvo on 550 000 dollaria.

Mayers pelasi viime kaudella San Jose Sharksissa 78 ottelua tehoilla 3+11.

Eagerista Edmontonin mies

Edmonton Oilers kiinnitti laitahyökkääjä Ben Eagerin kolmen vuoden sopimuksella. Eager ansaitsee uuden sopimuksensa ansiosta 1,1 miljoonaa dollaria kaudessa.

Viime kaudella Eager edusti Atlanta Thrashersia ja San Jose Sharksia. Hän pelasi runkosarjassa 68 peliä tehoilla 7+10.

Lightning vahvisti rivejään

Tampa Bay Lightning ilmoitti tehneensä kolmevuotisen tulokasopimuksen hyökkääjä Brett Connollyn kanssa.
Vuoden 2010 kaikkiaan kuudes varaus pelasi viime kaudella WHL:ssa Prince George Cougarsissa. Tilastoihin merkittiin uran
parhaat pisteet, 46+27.

Lightning ilmoitti samalla kaapanneensa maalivahti Mathieu Garonin Columbuksesta. 33-vuotias kanadalainen torjui mustaa kumia
viime kaudella 36 ottelussa, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2.72. Sopimus on kestää kauteen 2012-2013 ja Garon kuittaa
1,3 miljoonaa dollaria vuodessa.

Miller jatkaa autokaupungissa

27-vuotias Drew Miller halusi jatkaa Detroitissa jatkossakin ja kun seura oli myös myötämielinen, syntyi kahden vuoden
sopimus molempien osapuolten kanssa. Sopimus pitää Millerin autokaupungissa kaksi tulevaa vuotta, sopimuksen ollessa
1,65 miljoonaa dollaria. Hyökkääjän paikalla pelaava Miller jäi viime kaudella pisteen ennätyksestään ja teki tehot 10+8 67 ottelussa.

Greene jatkaa Meadowslandissa

New Jersey Devils on tehnyt neljän vuoden mittaisen jatkosopimuksen puolustajansa Andy Greenen kanssa.

Koko NHL-uransa Devilsissä kiekkoillut Greene pelasi viime kaudella täyden runkosarjan tehoilla 4+19.

Kabanov Islandersin riveihin

New York Islanders ilmoitti tehneensä kolmen vuoden "entry level" –sopimuksen venäläishyökkääjä Kirill Kabanovin kanssa.

18-vuotias Kabanov pelasi viime kaudella QMJHL-liigassa 39 peliä tehoilla 11+18. Islanders varasi hyökkääjän kesän 2010 varaustilaisuudessa numerolla 65.

Kennedy pysyy pingviininä

Pittsburgh Penguins jatkoi hyökkääjä Tyler Kennedyn sopimusta kahdella vuodella. Pahvin arvo on neljä miljoonaa. 24-vuotias hyökkääjä teki päättyneellä kaudella 80 ottelussa tehot 21+24. Kausi oli kanadalaisen paras NHL:ssä. Pudotuspeleissä syntyi seitsemässä ottelussa kolme pistettä.

Higgins jatkaa Stanley Cup-finalistin riveissä

Vancouver Canucks kiinnitti hyökkääjänsä Chris Higginsin kahden vuoden sopimuksella. Sopimuksen arvo on 1,9 miljoonaa dollaria.

Higgins siirtyi Vancouveriin kesken viime kauden Floridasta. Hän ehti pelata Vancouverissa 14 runkosarjan ottelua tehoilla 2+3. 25 pudotuspeliottelussa hän sai aikaan tehot 4+4.

Wisniewski Columbukseen

Columbus Blue Jackets onnistui kiinnittämään monivuotisella sopimuksella puolustaja James Wisniewskin, jonka neuvotteluoikeudet seura hankki itselleen hiljattain. Kuuden vuoden mittaisen sopimuksen kokonaisarvo on 33 miljoonaa dollaria.

Wisniewski pelasi viime kaudella yhteensä 75 ottelua New York Islandersin ja Montrealin riveissä tehoilla 10+41.

Eavesille jatkosopimus Detroitiin

Detroit Red Wings sorvasi kolmen vuoden mittaisen jatkopahvin laitahyökkääjä Patrick Eavesille. Sopimus takaa Eavesille 1,2 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Viime kaudella Eaves pelasi viime kaudella punanutussa 63 peliä tehoilla 13+7.

Harding jatkaa Minnesotassa

Minnesota täydensi maalivahtiosastoaan tekemällä jatkosopimuksen Josh Hardingin kanssa. Jatkosopimus on yhden vuoden mittainen ja arvoltaan 750 000 dollaria. Harding oli koko viime kauden sivussa loukkaantumisen takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle