Buffalo murskasi Philadelphian

NHL:n kovakuntoisin ryhmä Buffalo Sabres otti kauden kuudennen voittonsa nöyryyttämällä kautensa heikosti aloittanutta Philadelphia Flyersia.

Buffalo päätti keväällä Philadelphian kauden höykyttämällä Flyersia ratkaisevassa playoff-ottelussa luvuin 7-1. Jälleennäkeminen ei ollut sen armeliaampi Flyersille, nyt Sabres takoi taululle luvut 9-1.

Avauserä oli vielä maaliton, vaikka Flyersin Mike Richards sai yrittää johtomaalia rangaistuslaukauksella. Toisessa erässä hurjassa vireessä oleva isäntäjoukkue pisti uuden vaihteen päälle ja takoi peräti kuusi maalia Robert Eschen selän taakse.

- Tämä oli täydellinen nolaus. Kyse ei ole yhdestä tai kahdesta kaverista, vaan koko joukkueesta, päivitteli Flyers-kapteeni Peter Forsberg.

Illan Sabres-hahmo oli Maksim Afinogenov, joka teki maalin ja syötti neljä. Thomas Vanek keräsi myös tehot 2+2. Suomalaispuolustajat Teppo Numminen ja Toni Lydman osallistuivat kumpikin talkoisiin kahdella maalisyötöllä.

Kaikki alkukauden kuusi otteluaan voittanut Sabres sivuaa voittoputkellaan seuraennätystä. Viime kevät mukaan lukien joukkue on voittanut 11 viimeistä runkosarjapeliään.

Kiprusoff joutui keskelle ampumarataa

Montrealissa käytiin maalintekokilpailu, jossa kotijoukkue Canadiens kukisti lopulta Calgaryn luvuin 5-4. Flamesin maalissa Miikka Kiprusoff joutui nöyrtymään kolmesti Montrealin tehokkaan ylivoimapelin edessä. Viidestä takaiskusta huolimatta Kipper ennätti kiekon tiellekin 31 kertaa.

Avauserässä joukkueet iskivät vuorotahtia neljä maalia. Sama tahti jatkui toisessa erässä, kunnes Canadiens käänsi ottelun erän lopulla kahdella pakkopeliosumalla. Voittomaalin laukoi näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi Alex Kovalev.

Kolmas erä ei enää tuonut osumia isäntien puolustaessa tiukasti. Ottelun tehopelaajia olivat kaksi maalia mieheen takoneet Canadiensin Radek Bonk ja Sheldon Souray (2+1) sekä Flamesin Matthew Lombardi.

uutinen

Downey sairaalakeikalle
[lue lisää]

Ottelu sai ikävän alun, kun Robyn Regehrin järisyttävä taklaus päätti Canadiens-hyökkääjä Aaron Downeyn urakan. Downey sai pahan aivotärähdyksen.

Edmontonissa kotijoukkue otti eriskummallisen voiton. Oilers teki maalin kahdella ensimmäisellä laukauksellaan ja lopusta piti huolen kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Jussi Markkanen. Vancouver Canucks kaatui lopulta luvuin 2-1.