Bruinsin tuska jatkuu, Tavares tehoili Jetsin nurin

John Tavaresin taidot olivat liikaa Jetsille.
Valtteri Filppula iski maalin, kun Tampa Bay Lightning kukisti Boston Bruinsin vieraissa 6-3. Tappio oli Bruinsille jo kolmas peräkkäinen. Brooklynissä New York Islanders otti kauden ensimmäisen voittonsa päihittämällä Winnipeg Jetsin 4-2. Islandersin tehomies oli kolmen pisteen iltaa viettänyt John Tavares.

Ensimmäistä erää oli pelattu kolme minuuttia, kun Bruins avasi maalihanat. Torey Krug syötti David Krejcille, joka napautti kiekon ohi Ben Bishopin. Bruins lisäsi johtoaan erän puolivälissä. Tällä kertaa Krug löysi syötöllään Patrice Bergeronin, joka siirsi isännät 2-0-johtoon ylivoimalla.

Lightningin kavennus tuli, kun avauserää oli pelaamatta viisi minuuttia. Brian Boyle ampui Victor Hedmanin syötöstä ranteella kiekon ohi Tuukka Raskin. Vain reilut 30 sekuntia myöhemmin peli oli tasan, kun Ondrej Palat ohjasi Tyler Johnsonin laukauksen verkkoon ylivoimalla.

Toista erää oli pelattu neljä minuuttia kun Boyle siirsi illan toisellaan Lightningin 3-2-johtoon. Bruins kuitenkin tuli tasoihin kahdeksan minuuttia ennen erän loppua, kun Eriksson teki niinikään illan toisensa ohjaamalla Krejcin laukauksen ohi Bishopin. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Steven Stamkosin hirmulämäri upposi ohi Raskin ja Lightning johti 4-3.

Lightning ratkaisi pelin, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia. Jonathan Drouin viimeisteli 5-3-maalin Erik Condran syötöstä. Valtteri Filppula sinetöi vielä 6-3-loppulukemat hienolla jalkateräohjauksella viisi minuuttia ennen loppua.

Jets jäähyili, Islanders rankaisi

New York Islanders sai vahvan alun kotiotteluunsa Winnipeg Jetsiä vastaan ja ensimmäiset 10 minuuttia olivat isäntien hallintaa. Jets kuitenkin sai ensimmäisen vaarallisen tekopaikan, kun Bryan Little karkasi läpiajoon. Littlen nosto kuitenkin meni yli maalin. Hetkeä myöhemmin Jacob Trouba suti kiekon ohi tyhjästä maalista. Jets sortui avauserässä jäähyilyyn, ja lopulta Islanders rankaisi 11 sekuntia ennen loppua. Kyle Okposon laukaus kimposi päätylaudasta suoraan Ryan Stromen lapaan ja tämä sai pistää 1-0-lukemat tyhjiin.

Islanders tuli toiseen erään kovalla tempolla ja Jets oli vaikeuksissa. Anders Lee ohitti kertaalleen Ondrej Pavelecin, mutta maali hylättiin korkealla mailalla tehtynä. Islanders iski kuitenkin uudestaan. Kuuden minuutin pelin jälkeen Brock Nelson päätti 3-1-vastahyökkäyksen tinttaamalla kiekon varmasti Pavelecin selän taakse.

Hetkeä myöhemmin Travis Hamonic pääsi läpiajoon mutta Pavelec torjui. Jälkitilanteesta Dustin Byfuglien hölmöili itsensä jäähylle ja John Tavares rankaisi iskemällä 3-0-osuman Leen syötöstä. Mark Scheifele toi Jetsiin mukaan peliin 3-1-kavennuksellaan. Hieman ennen erän loppua Mihail Grabovski pelasi vielä Nelsonin tekopaikkaan, mutta Pavelec veti pidemmän korren.

Jets tuli kolmanteen erään paremmalla ilmeellä ja yritys tuotti lopulta myös tulosta, kun Byfuglien kuittasi aiemmat hölmöilynsä tekemällä 3-2-kavennuksen ylivoimalla. Toisessa päässä Pavelec torjui Tavaresin yritykset ensin läpiajosta ja sen jälkeen rangaistuslaukauksesta. Josh Bailey kuitenkin päätti Jetsin pyristelyt iskemällä 4-2-loppulukemat tyhjiin 19 sekuntia ennen loppusummeria.

Vataselle kauden ensimmäinen

Anaheimissa Ducks pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa vastassaan Vancouver Canucks. Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisen alussa suomalaispuolustaja Sami Vatanen avasi maalihanansa kovalla lyöntilaukauksella.

Canucksin Adam Cracknell toi kuitenkin vierasjoukkueen tasoihin vielä saman erän aikana. Enempää osumia ei ottelussa nähty, joten peli eteni aina voittolaukauskilpailuun asti. Canucks osoittautui terävämmäksi Radim Vrbatan ja Alexandre Burrowsin onnistumisilla. Vatanen valittiin ottelun ykköstähdeksi.

BOSTON - TAMPA BAY 3-6

NY ISLANDERS - WINNIPEG 4-2

BUFFALO - COLUMBUS 4-2

PHILADELPHIA - FLORIDA 1-0

ANAHEIM - VANCOUVER 1-2 VL