Bruins ja Kings tekivät kauden ensimmäisen suurkaupan

NHL / Uutinen
Alkaneen kauden sopimuserimielisyyksien takia sivussaollut tähtisentteri Jason Allison siirtyi yhdessä Mikko Elorannan kanssa Los Angelesiin. Vaihdossa Bostoniin matkasivat kokeneet hyökkääjät Jozef Stumpel ja Glen Murray.

Jo pitkään kestänyt taistelu Bostonin seurajohdon ja Allisonin kesken saatettiin lopultakin päätökseen, kun eräs NHL:n parhaimmista keskushyökkääjistä siirtyi Enkelten kaupunkiin. Allison on noussut parin viime kauden aikana aivan NHL:n terävimpään eliittin, ja menneen kauden päätteeksi hän sijoittui pistepörssissä hienosti toiseksi. Kauden päätyttyä Allisonin sopimus loppui, eikä kumpikaan osapuoli päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksen ehdoista. Tilanne ärtyi lopulta niin pahaksi, että lahjakas sentteri istui sivussa koko alkaneen kauden.

Kaupan myötä Los Angeles saa loistavan nuoren kiekollisen sentterin, joka tulee ottamaan paikan Kingsin ykkösketjussa. Kingsiin siirtyi myös Suomen Mikko Eloranta, jonka kausi ei ole alkanut aivan odotusten mukaan. Erinomaisesti sujuneiden harjoituspelien jälkeen Eloranta ei saanut tehtyä pistettäkään kauden kuudessa pelissään, joten toivottavasti maisemanvaihto piristää hänen peliään. Kings luultavasti kaavailee hänelle roolia joko kolmos- tai nelosketjun laidassa.

Vastakkaiseen suuntaan siirtyneet Stumpel ja Murrat ovat kumpikin alunperin Bostonin pelajia. Stumpel on taitava slovakkisentteri, joka on pelannut jo reilut 500 ottelua NHL:ssä tehden samalla yli 400 pistettä. Murray on puolestaan vahva voimalaituri, joka on tehnyt parhaana kautenaan 62 pistettä. Hän oli alkaneella kauden Kigsin paras pistemies tehtyään peräti 11 pistettä yhdeksässä pelissä.

Molemmat pelaajat asetetaan luultavammin kakkosketjuun, ja kaupan myötä Bruinsin hyökkäysmateriaali parantuu huomattavasti. Allisonin korvaajaksi kummastakaan ei ole, mutta toisaalta kauden aloittaneseen joukkueeseen tulee käytännössä kaksi uutta pelaajaa ilman että kenestäkään merkittävästä pelaajasta piti luopua.

Kauppa hyödyttää kumpaakin osapuolta, sillä Kings sai kaupan myötä ensimmäisen kunnon ykkössentterin Wayne Gretzkyn jälkeen, kun taas Boston sai kaipaamaansa leveyttä hyökkäykseen. Nyt Bruins voi heittää kaukaloon vähintään kaksi tasokasta hyökkäysnyrkkiä aiemman yhden sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle