TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Brett Carson SaiPan puolustukseen

LIIGA / Uutinen
Carson on Carolina Hurricanesin neljännen kierroksen varaus kesältä 2004.
Kuva © Getty Images
SaiPa vahvistaa takalinjojaan kanadalaispuolustaja Brett Carsonilla.

Brett Carsonin sopimus lappeenrantalaisjoukkueen kanssa on yksivuotinen. Järkälemäinen (193cm/103kg) puolustaja edusti viime kaudella Itävallan pääsarjajoukkue Vienna Capitalsia, jossa syntyi 54 runkosarjaottelussa tehot 9+15.

− Olen puolustaja, joka miettii asioita puolustuksen kautta ja haluaa antaa hyvän ensimmäisen syötön. Paras puoleni puolustuspelaamisen lisäksi on varsin hyvä laukaus, Carson kertoi.

Suomi on 29-vuotiaalle puolustajalle entuudestaan melko tuntematon paikka, mutta viime kaudella pelatuissa CHL-peleissä hän kohtasi yhden tulevan kauden vastustajistaan.

− En tunne Liigaa entuudestaan hirveän hyvin, mutta olen tietysti kohdannut urallani paljon suomalaispelaajia ja viime kaudella kohtasimme CHL:ssä Kärpät. Tutut ovat kertoneet, että Liigassa on paljon taitoa ja joukkueet pelaavat järjestelmällistä jääkiekkoa, Carson totesi.

Urallaan 321 AHL- ja 90 NHL-otteluakin pelannut puolustaja saapuu Suomeen tulevana maanantaina ja hänellä on selkeä kuva tulevan kauden tavoitteista.

− Uskon, että kaudesta tulee hieno. On ihan selvää, että kilpaurheilussa pelataan aina pudotuspelipaikasta ja mestaruudesta. Millään muulla asenteella ei kauteen voi lähteä, puolustaja summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle