Brent Sopel pitkään jatkosopimukseen Vancouverin kanssa

NHL / Uutinen
Vancouver Canucks ja puolustaja Brent Sopel kirjoittivat kolmivuotisen jatkosopimuksen. Sopimukseen sisältyy lisäksi optio neljännestä kaudesta.

Vancouver Canucks teki kolmivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Brent Sopelin, 24, kanssa. Sopimukseen sisältyy lisäksi neljäs kausi, johon seuralla on optio. Sopel ansaitsee tästä kaudesta $500.000, ensi kaudesta $550.000 ja kolmannesta kaudesta $650.000. Mikäli Vancouver on Sopelin esityksiin tyytyväinen kolmen seuraavan kauden aikana, seura saa jatkaa sopimusta halutessaan neljännellä kaudella, jonka arvo on välillä $800.000 ja $1.1 miljoonaa - riippuen Sopelin peliesityksistä.

Sopel teki viime kaudella neljä maalia ja antoi 10 syöttöä 52:n ottelun aikana NHL:ssä. Hän pelasi kauden aikana myös Vancouverin farmijoukkueessa Kansas City Bladesissa ( IHL ) neljä ottelua, joissa antoi yhden syötön.

Sopel on kehittynyt muutaman viime kauden aikana paljon. Hän pelasi viime kauden aikana Vancouverissa yli- ja alivoimaa, sekä tasakentällisin keskiarvolta 16 minuuttia ottelussa. Hän pelaa agressiivista peliä ja on parhaimmillaan pelatessaan kulmissa tai maalinedessä. Sopelilla on myös hyvä laukaus ja hänen saama ylivoima-aikansa tuplaantui viime kaudella Adrian Aucoinin lähdön jälkeen.

Tällä kaudella Sopel tulee taistelemaan kuudennen puolustajan paikasta yhdessä Jason Strudwickin, Bryan Allenin, Bryan Helmerin, Jason Kurtzin, Brian Chapmanin ja Zenith Komarniskin kanssa. Yksi merkittävimmistä asioista sopimuksessa oli, että Sopel pystyy nyt tekemällään sopimuksella osallistumaan Canucksin loppuihin harjoitusotteluihin ja vaikuttamaan siten tulevan kauden pelipaikkaansa.

Vancouverin viime kauden joukkueesta ainoastaan hyökkääjä Peter Schaefer on edelleen ilman jatkosopimusta. Schaefer on väläytellyt pelaamista mahdollisesti euroopassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle