TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Brendan Shanahanin ura paketissa

NHL / Uutinen
Yksi pitkä jääkiekkotarina sai päätöksensä, kun 40-vuotias kanadalaishyökkääjä Brendan Shanahan kertoi lopettavansa aktiiviuransa. Hän pelasi NHL:ssä peräti 21 kautta.

Brendan Shanahanin tilastot kertovat komeaa kieltä: 656 maalia ja 1354 pistettä 1524 ottelussa. Kyseiseillä saldoilla mies on NHL:n kaikkien aikojen 11. paras maalintekijä ja 23. paras pistemies.

Shanahan ei kaihtanut urallaan myöskään kovia otteita, sillä jäähyminuutteja kertyi yli 2000 kappaletta. Hän onkin ainoa pelaaja, joka on nakutellut yli 600 maalia ja kerännyt samalla yli 2 000 rangaistusminuuttia. 50 maalin rajan hän rikkoi kahdella eri kaudella.

Shanahan voitti urallaan Stanley Cupin vuosina 1997, 1998 ja 2002. Lisäksi mies oli voittamassa Kanada Cupin vuonna 1991 ja olympialaisten kultamitalin talvella 2002. MM-kisojen kultamitalin Shanahan voitti keväällä 1994. Mies on yksi neljästä kanadalaisesta, jotka ovat voittaneet sekä Stanley Cupin, olympiakullan että maailmanmestaruuden. Kaikkiaan tämän triplan voittaneita pelaajia on 22 kappaletta.

NHL:n All Stars –ottelussa hän oli mukana peräti kahdeksan kertaa. Vuonna 1987 New Jerseyhyn varattu hyökkääjä edusti urallaan Devilsin lisäksi St. Louis Bluesia, Hartford Whalersia, Detroit Red Wingsiä ja New York Rangersia.

Shanahanin uran ympyrä sulkeutui viime keväänä, kun hän liittyi pelaamattoman syksyn jälkeen varaajaseuraansa Devilsiin. Mies solmi kesällä seuran kanssa myös jatkosopimuksen, mutta paperi purettiin yhteisymmärryksessä, kun Shanahan ei saanut joukkueesta haluamaansa roolia. Lopulta ura sai päätöksensä, kun kanadalainen päätti marraskuussa ripustaa hokkarit naulaan.

- Haluan kiittää perhettäni ja ystäviäni, jotka auttoivat minua toteuttamaan lapsuuden unelmastani pelata NHL:ssä. Olen todella kiitollinen kaikille valmentajilleni ja joukkuekavereilleni, joilta olen saanut oppia ja joiden kanssa olen saanut pelata urani aikana. Unelmoidessani pelaamisesta NHL:ssä en ikinä voinut kuvitella, että saisin pelata tällaisen uran, Shanahan hehkuttaa NHL:n verkkosivuilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle