Bowman jatkaa Detroitissa, Sutter Floridassa

NHL / Uutinen
Legendaarinen valmentajaguru Scotty Bowman jatkaa Detroit Red Wingsin valmentajana. Florida Panthersin pelaajia puolestaan tulee jatkossakin penkin takaa käskyttämään Duane Sutter.

Scotty Bowman päätti jatkaa valmennusuraansa vielä ainakin vuodella saatuaan lääkärin tarkastuksessa "puhtaat paperit". Tuleva kausi on Bowmanille 30. NHL-valmentajana ja yhdeksäs peräkkäinen Detroitin käskyttäjänä. Hyvän terveydentilan lisäksi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen tippumisen aiheuttama pettymys ajoi eteenpäin Bowmanin päätöstä jatkaa uraansa.

Bowmania pidetään yhtenä NHL:n historian parhaimmista valmentajista ellei jopa parhaimpana. Hän on kaikkien aikojen voitokkain valmentaja 1193 runkosarjavoitollaan. Pudotuspelien 330 pelistä Bowmanin joukkue on voittanut 207. Bowman on myös ainut NHL-valmentaja,joka on voittanut Stanley Cupin kolmessa eri joukkueessa: Detroitissa kahdesti, Pittsburghissa kerran ja Montrealissa viidesti.

Bowmanin jatkosopimuksella saattaa olla myös vaikutusta Detroitin ensi kauden kokoonpanoon; UFA Martin Lapointe on julkisesti ilmoittanut, että mikäli Bowman jatkaa niin myös Lapointen jatkosopimus on todennäköisempi. Tilanne on toisinpäin pudotuspeleissä puku päällä katsomossa istuneen Aaron Wardin kohdalla, joka ilmoitti aikaisemmin, että mikäli Bowman jatkaa niin hän pyytää siirtoa muualle. Nähtäväksi jää tuleeko näin tapahtumaan.

Sutterilla luottoa Floridassa

Kesken kauden Panthersin valmennustehtäviin scoutin hommista siirtynyt Duane Sutter vakuutti taidoillaan GM Bill Torreyn siinä määrin, että tämä ehdotti joukkueen uusille omistajille miehen palkkaamista pitemmäksikin aikaa. Omistajat uskoivat Torreyta ja niinpä Panthers tänään ilmoittikin uudesta, monivuotisesta sopimuksesta Sutterin kanssa.

Sutterin toivotaan tuovan joukkueeseen takaisin sen fyysisen ja kurinalaisen pelityylin, jota Panthers käytti organisaation alkuvuosina 90-luvun puolivälin maissa. Tuolloin seura eteni jopa Stanley Cup-finaaleihin asti. Sutterin valitsemista uudeksi valmentajaksi kannatti myös Pavel Bure, jonka ympärille joukkueen uudelleenrakentamista suunnitellaan. Bure takoi suurimman osan viime kauden 59 maalistaan "Sutterin aikakauden" 46 pelissä.

Duane Sutter on yksi kuudesta Sutterin NHL:ssä pelanneista veljeksistä. Duanen palkkaamisen jälkeen puolissa NHL:n divisioonista on Sutter joukkueen päävalmentajana; Duane South-Eastin Floridassa, Brian Centralin Chicagossa ja Darryl Pacificin San Josessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle