Bostonin pisteputkelle päätös

Winnipeg Jets kaatoi kotonaan hallitsevan mestarin katkaisten näin Bostonin viidentoista pelin mittaisen pisteputken.

Ennen illan kohtaamista Bruins oli hävinnyt vieraissa viimeksi lokakuun lopulla, ja oli kerännyt edellisestä viidestätoista pelistä 29 pistettä. Hyvässä vireessä oleva Jets kuitenkin osoittautui paremmaksi, pitkälti kiitos tsekkivahti Ondrej Pavelecin 39:n torjunnan.

Lähes puolet kauden maaleistaan ensimmäisissä erissä iskenyt Winnipeg onnistui tälläkin kertaa avauserässä, kun Jets-kapteeni Andrew Ladd laukoi terävällä kudilla kauden yhdeksännen osumansa ohi Bruins-maalia vartioineen Tuukka Raskin.

Toista erää kuitenkin hallitsi vierasjoukkue, ja Bostonille kertyikin 17 laukausta erän aikana. Maalilla Pavelec kuitenkin venyi, eikä mm. ylivoimalla loistopaikoille maalin edessä päässet Patrice Bergeron tai Brad Marchand saaneet kiekkoa häkkiin. Erä pysyi maalittomana kummankin joukkueen kahdesta ylivoimasta huolimatta.

Kolmannessa erässä Bruinsin painostus lopulta tuotti tulosta, neloskentän iskiessä. Daniel Paille pisti kiekon kulmasta maalille ja Shawn Thornton sai mailansa väliin tuoden pelin tasoihin. Tilannetta edelsi Raskin loistotorjunta Jetsin Carl Klingbergin päästessä yksin maalille.

Peli kuitenkin ratkesi pian tämän jälkeen. Vain kuusi sekuntia David Krejcin ottaman väkivaltaisuusjäähyn jälkeen Bryan Little vei isännät johtoon, joka piti loppuottelun.

33 kertaa kiekon tielle ehtinyt Rask valittiin ottelun tähdistöön. Bruins pelasi ilman sisäistä maalipörssiään johtavaa Tyler Seguinia, joka istui pelin katsomossa nukuttuaan ohi joukkueen aamupalaverin.

Ondrej Pavelec torjui Winnipegin voittoon.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Tampa Bay jatkaa tappioiden tiellä

New York Islanders otti neljännen voittonsa viiteen peliin aiheuttaen Tampa Bay Lightningille jo viidennen perättäisen tappion.

Peli ratkesi käytännössä ensimmäisessä erässä, kun Tampan Martin St. Louisin maalin jälkeen Islanders nakutti päälle viidessä minuutissa kolme peräkkäistä osumaa. Kotijoukkueen John Tavares katkaisi kuukauden mittaisen maalittoman putkensa 1-1- tasoituksella.

Maalittoman toisen erän jälkeen Lightning-vahti Mathieu Garon yritti vielä pitää vieraita mukana pelissä näyttävällä torjunnallaan P.A Parentaun laukauksen eteen. Garon joutui kuitenkin taipumaan ruotsalaislaituri David Ullströmin tehdessä uransa ensimmäisen NHL-maalin kovalla lyöntilaukauksella. Lopussa Matt Moulson niittasi ylivoimalla vielä isännille viidennen maalin, jatkaen näin omaa maaliputkeaan viiden ottelun mittaiseksi.

Islandersin maalilla Al Montoya torjui 22 laukausta, mutta edellisenä iltana Ottawa Senatorsille hävinnyt Tampa Bay pelasi vaisusti eikä päässyt juurikaan hyville paikoille.

- Edellisissä otteluissa olemme pistäneet kiekkoa ohi tyhjästä maalista, mutta emme tänään. Muina iltoina olemme saaneet paljon paikkoja ja meillä on ollut epäonnea, mutta tänään meillä ei ollut mitään asiaa levännyttä vastustajaa vastaan. Emme olleet ollenkaan hyviä, totesi Lightning-valmentaja Guy Boucher.

Jokisella kolmen pisteen ilta

Carolinan ja Calgaryn välisessä maali-iloittelussa Flamesin Olli Jokinen keräsi tililleen kolme syöttöpistettä ja Hurricanesin Tuomo Ruutu yhden maalin. Miikka Kiprusoff merkkautti voiton tililleen Calgaryn maalilla.

Teemu Selänne nappasi syöttöpisteet kumpaankin Bobby Ryanin osumaan Anaheim Ducksin voittaessa Los Angeles Kingsin 3-2 ja jatkaa joukkueensa pistepörssin ykkösenä. Selänteellä on nyt 27:ssä pelissä yhtä monta pistettä.

Detroitin kolmanneksi parhaan pistemiehen Valtteri Filppulan poissaolo näkyi Red Wingsin hävitessä St. Louisille. Filppula sai viillon sääreensä sunnuntain ottelussa Coloradoa vastaan.

Lauri Korpikoski syötti Phoenixin avausosuman Coyotesin voittaessa Nashville Predatorsin, Pekka Rinteen torjuessa 32 laukausta Nashvillen maalilla.

Mikko Koivu teki maalin ja syötti toisen Minnesota Wildin jatkaessa liigan kärkijoukkueena voitolla San Jose Sharksista. Sharks-vahti Antti Niemi keräsi 19 torjuntaa.