Bostonin McLaren pelikiellossa Montreal-sarjan loppuun

NHL / Uutinen
Bostonin puolustaja Kyle McLarenille langetettiin ensimmäisen pudotuspelikierroksen loppuun asti kestävä pelikielto. McLaren taklasi Montrealin hyökkääjä Richard Zednikiä joukkueiden neljännessä kohtaamisessa ja on jo kärsinyt yhden ottelun pelikieltoa.

McLarenille annettiin automaattinen yhden ottelun pelikielto yrityksestä vahingoittaa toista pelaajaa pudotuspelisarjan neljännessä ottelussa jonka Boston voitti 5-2. Tapaaminen NHL:n kurinpitopäällikön Colin Campbellin kanssa ei tuonut asiaan ratkaisua, ja nyt McLaren joutuu katsomaan loput kierroksen pelit sivusta.

McLaren ei ole maineeltaan likainen pelaaja, ja tämä otettiin huomioon rangaistusta asetettaessa. Kuitenkin taklaus osui vaarallisesti päähän ja NHL:n linjan mukaisesti nämä tilanteet tulkitaan aina ankarasti. Taklauksen seurauksena Zednikin nenä murtui ja hän kärsi mm. aivotärähdyksen. McLaren julisti, ettei tarkoittanut vahingoittaa Zednikiä, joka on Montrealin johtava maalintekijä pudotuspeleissä.

Tilanteesta raivostunut Montrealin valmentaja Michel Therrien uhkasi kostotoimenpiteillä, mutta rauhoittui seuraavaan otteluun mennessä, joka sisälti ainoastaan viisi rangaistusta ja yhden ylivoiman.

» Lähetä palautetta toimitukselle