Bostonille kymmenes peräkkäinen voitto

Puolustava mestari Boston Bruins voitti rangaistuslaukauksilla divisioonavastustajansa Buffalo Sabresin jatkaen voittoputkeaan jo kymmeneen otteluun.

Koillisen divisioonan joukkueiden kohtaamiseen oli ennalta hyvä lataus, sillä edellisessä ottelussa Bostonin Milan Lucic ajoi Sabres-vahti Ryan Millerin pystyyn aiheuttaen tälle aivotärähdyksen. Miller on edelleen poissa, ja Buffalon maalilla pelasi elämänsä kautta pelaava Jhonas Enroth.

Lucic saikin vastata teoistaan heti, sillä jo 83 sekunnin kuluttua aloituksesta hän tiputti hanskat Buffalon Paul Gaustadin kanssa. Tappelu päättyi Lucicin selkeään voittoon.

– Siinä ei paljoa puhuttu, se oli suoraan asiaan. Se oli itse asiassa todennäköisesti parempi kummallekin osapuolelle saada se heti pois alta, sitten vain jatkaa peliä, Lucic kommentoi tappelua.

Jos tappelu menikin Bostonin nimiin, itse pelin ensimmäinen erä oli Buffalon. Bruinsin maalivahti Tim Thomasin haaveet kolmannesta peräkkäisestä nollapelistä romuttuivat nopeasti, kun kotijoukkueen Christian Ehrhoff ja Thomas Vanek iskivät kummatkin ylivoimalla.

Toisessa erässä Bruins kavensi Tyler Seguinin maalilla. Maali oli 19-vuotiaalle keskushyökkääjälle jo kauden kahdestoista. Buffalo siirtyi 3-1-johtoon ensimmäistä NHL-otteluaan pelanneen TJ Brennanin maalilla, mutta Brad Marchand siirsi vieraat takaisin maalin päähän vielä ennen erän loppua.

Kolmannessa Boston haki vimmatusti tasoitusta, ja kolme minuuttia ennen loppua siinä onnistuikin. Kapteeni Zdeno Chara tykitti viivalta kauden kolmannen osumansa, ja Boston kesti vielä viimeisen minuutin alivoiman David Krejcin hankittua typerän koukkaamisjäähyn. Näin ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajan kautta rangaistuslaukauksilta, jossa voiton vieraille vei kanadalaislaituri Benoit Pouliot.

– Emme puhu siitä juuri yhtään. En ajattele asiaa ollenkaan, ellei minua huomauteta siitä, totesi Bruins-vahti Thomas voittoputkesta.

Buffalon Ville Leino jäi ilman pisteitä.

Zdeno Chara iski ottelun tasoituksen kolmannessa erässä.
James Guillory

Jetsin voittoputki katki

Winnipeg Jets matkusti Washingtoniin hakemaan neljättä peräkkäistä voittoaan. Capitals oli kuitenkin parempi, voittaen ottelun jatkoajalla.

Ottelu alkoi heti vauhdikkaasti, kun viiden minuutin kohdalla Capitals iski avausmaalin. Asialla oli paljon kritisoitu kaksikko Aleksandr OvetshkinAleksandr Semin: Ovetshkin vei kiekon Jets- pakkien nenän edestä ja passasi Seminille, joka iskiä kiekon rauhallisesti häkkiin. Maali oli varmasti helpotus kummallekin, varsinkin Seminille, joka istui herättelynä viime ottelun katsomossa.

Kauaa ei johto säilynyt, sillä Jets-kapteeni Andrew Ladd toi pelin tasoihin Nik Antropovin ja Kyle Wellwoodin hienoista syötöistä pian erän puolivälin jälkeen. Vain 11 sekuntia tästä, ja isännät olivat taas johdossa Jason Chimeran maalilla, mutta Jets ehti vielä tasoittaa Wellwoodin kauden seitsemännellä osumalla.

Toisen erän ainoa maali syntyi Nicklas Bäckströmin toimesta, joka luuti paluukiekon ohi jo kolmannentoista peräkkäisen pelinsä pelanneen Jets-vahti Ondrej Pavelecin. Toista NHL-otteluaan pelannut Capitals-puolustaja Dmitri Orlov sai syöttöpisteen ja näin ollen ensimmäisen pisteensä liigassa.

Kolmannessa erässä Capitals meinasi varmistaa voittonsa Mike Knublen saatua kiekon ohi Pavelecin, mutta maali hylättiin maalivahdin estämisenä. Heti perään Jets tasoitti pelin Bryan Littlen maalilla, ja lopussa Evander Kane oli lähellä voittaa pelin vieraille, sutiessaan kiekon maalinedustalta ylärimaan.

Jatkoajalla kotijoukkue kuitenkin otti voiton nimiinsä, Chimeran illan toisella. Puolustaja Dennis Wideman teki hienon esityön maaliin, vetäen Jetsin puolustuksen luokseen ja jättäen Chimeran yksin maalinkulmalle. Ottelun ykköstähdeksi valittu Chimera johtaa nyt joukkueen sisäistä maalipörssiä.

– Hän on ollut mahtava. Hän on ollut omistautunut. Olen iloinen hänen puolestana, sillä hän on pelaaja joka työskentelee ahkerasti ja jolla on aina pieni hymy kasvoillaan, kommentoi Capitalsin valmentaja Bruce Boudreau.

Pietrangelo upotti Penguinsin

Pittsburgh Penguinsin kahdella maalilla ja kahdella maalisyötöllään paluuottelussaan New York Islandersia vastaan voittoon johdattanut Sidney Crosby jäi ilman tehopisteitä, kun St. Louis Blues haki kaksi pistettä Pittsburghista. Tsekkisentteri Vladimir Sobotka tarjoili upeasti Alex Pietrangelolle, joka hiljensi kotiyleisön jatkoajalla. Crosby kulutti jäähyaitiota epätavallisen paljon ottamalla peräti kolme kaksiminuuttista. Bluesin päävalmentaja Ken Hitchcock kehui NHL.comille joukkueensa pelanneen kauden parasta peliään kaksi erää.

– Teimme kaiken muun tarvittavan, muttemme onnistuneet kasvattamaan johtoa, Hitchcock harmitteli. Blues johti kahden erän jälkeen 1-0, mutta Penguinsin Steve Sullivan ja James Neal laukoivat maalin mieheen päätöserässä vieden pelin jatkoajalle. Jo 13 maalia laukonut Neal rikkoo henkilökohtaisen maaliennätyksensä kevyesti, jos sama tahti jatkuu. Jamie Langenbrunner viimeisteli ranteella vieraiden toisen maalin ennen Nealin 2-2-tasoitusta.

Niemi nollasi Blackhawksin

Chicago Blackhawksin Stanley Cup -voittoon torjunut Antti Niemi pysäytti ex-seuransa, kun San Jose kaatoi Chicagon kotonaan niukasti 1-0.

Yön kirkkaimpana suomalaistähtenä tuikkinut Niemi pysäytti Sharksin maalilla 34 laukausta, kun Sharks jatkoi voittputkeaan. Voittomaalin ampui toisessa erässä puolustaja Jason Demers, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Sentteri Logan Couture kaapi aloituksen ylivoimalla, Ryane Clowe jatkoi viivaan ja Demers tälläsi kiekon komeasti Corey Crawfordin vartioimaan maaliin.

Ducksin tuska jatkuu

Anaheim Ducksin sukellus jatkuu ja räpyläpaidat hävisivät vieraissa Phoenixille. Hyvään vireeseen äitynyt Coyotes dominoi ottelua täydellisesti, vaikka loppunumerot jäivätkin 4-2:een. Saku Koivu vei Anaheimin johtoon ottelun kuudennella peliminuutilla, mutta kotijoukkue tuli pian ohi halliten peliä selvästi. Ottelun ykköstähtenä palkittiin Radim Vrbata, joka teki kaksi maalia.

Viime kaudella liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Corey Perry laukoi illan viimeisen maalin päätöserässä Toni Lydmanin saalistaessa tähän syöttöpisteen, mutta lohtu jäi laihaksi. Anaheim-kippari Ryan Getzlaf ja varakapteeni Teemu Selänne toivat joukkueen turhautunutta tilaa hyvin esiin muutama minuutti ennen loppua, kun Getzlaf otti 2+10 minuuttia käytöksestä ja Selänne kaksiminuuttisen samasta syystä. Kaksikon pinna paloi Getzlafin saatua estämisrangaistuksen.

Mikko Koivulle kaksi maalisyöttöä

Yön suomalaisista tulostaululle pääsivät Olli Jokinen sekä Valtteri Filppula kolmannen erän osumillaan joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa. Miikka Kiprusoff pelasi Calgaryn maalilla Detroitin voittaessa ottelun.

Dallasin Kari Lehtonen pelasi hyvän pelin maalillaan joukkueen voittaessa Los Angeles Kingsin jatkoajalla, ja Mikko Koivu syötti kaksi joukkueensa maaleista Wildin voittaessa Pekka Rinteen Nashvillen.