Boston pudotuspelipaikkaan tappiollakin, Vatanen avasi pistetilinsä

Kaleta ja Jagr kävivät myös omaa kamppailuaan.
Boston Bruins varmisti tunteikkaassa illassa kotihallissaan pudotuspelipaikan, vaikka hävisi lopulta voittomaalikilpailussa Buffalo Sabresille lukemin 3-2.

Bostonissa yritettiin varsin tunteikkaassa illassa palata takaisin normaaliin päiväjärjestykseen parin päivän takaisen pommi-iskun jälkeen. Bruinsin vieraaksi oli saapunut pudotuspelipaikasta yhä taisteleva Buffalo Sabres. Bruinsilla oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikkansa ja ottaa koillisdivisioonan kärkipaikka Montreal Canadiensilta, joka samanaikaisesti kärsi tappion Pittsburgh Penguinsille.

Ottelu oli alusta loppuun vauhdikas. Bostonin maalilla Anton Khudobin teki avauserässä näyttävän ulostulon kauas maaliltaan estääkseen Buffalon läpiajon ja siirtymisen johtoon. Daniel Paille vei Bruinsin 1-0-johtoon Chris Kellyn ja Nathan Hortonin esityöstä. Kelly ja Horton taistelivat kulmauksessa ansiokkaasti kiekosta, kunnes Horton sai syötettyä sen maalille täysin vapaaksi unohtuneelle Paillelle.

Ennen kuin erä oli päätöksessään, Buffalo sai toisen ylivoimansa. Ensimmäinen oli tulokseton, mutta toisella NHL:n häntäpäähän kuuluva ylivoima onnistui yllättämään Bostonin kärkipään alivoiman. Peliaikaa jäi kelloon 1:19, kun Thomas Vanek ohjasi Christian Ehrhoffin viivalaukauksen sisään. Tasalukemissa 1-1 siirryttiin erätauolle.

Kaleta vs. Jagr

Toisessa erässä Buffalon Kevin Porterilla oli loistotilaisuus viedä joukkueensa johtoon. Mies pääsi laukomaan vapaasti läheltä maalia, kun Bostonin pelaajat seurasivat kiekkoa hieman liian innokkaasti. Patrick Kaleta puolestaan yritti latistaa Jaromir Jagrin pelihuumoria antamalla miehelle kunnon töötin, mutta Jagrin vauhti ei tästä hidastunut. Pian taklauksen jälkeen Jagr nimittäin syötti Brad Marchandin karkumatkalle, mutta Marchand ei onnistunut viemään Bostonia johtoon. Kaleta sai myöhemmin kokea myös Jagrin vastauksen taklauksen muodossa.

Maalintekoon kykeni sen sijaan Chris Kelly, kun toista erää oli pelaamatta karvan verran päälle viisi minuuttia. 2-1-johto Bostonille. Erän loppu oli muutenkin erittäin vahvaa Bostonin painostusta, mutta Buffalon puolustus ja Ryan Miller kestivät.

Bostonin vahva alivoima

Jos Buffalo pääsikin kerran rankaisemaan ylivoimalla, kolmannessa erässä Bostonin alivoima oli erittäin aktiivista ja hyvää. Aivan erän alkuun Bruinsin Patrice Bergeron pantiin jäähyaitioon koukkaamisesta ja Sabresille tarjoutui mahdollisuus yrittää ottelun toista ylivoimamaaliaan, mutta tällä kertaa Bostonin alivoima dominoi. Parhaimmat tilanteet tulivat Zdeno Charalle, joka pääsi laukomaan sydämensä kyllyydestä sekä Paillelle, joka oli nokikkain Millerin kanssa. Lukemat taululla kuitenkin kestivät.

Lisää alivoimaa Bostonille tiesi Milan Lucicin 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta. Sen aikana Bergeron ja Marchand karkasivat 2-1-ylivoimahyökkäykseen, mutta Buffalon puolustus kesti. Pirteästi pelannut Paille oli vähällä päästä maalaamaan omituisesta maalin takaa kimmonneesta kiekosta, mutta Miller ei ollut silläkään yllätettävissä.

Kolmannessa erässä ottelu näytti olevan Bruinsin hallussa, mutta tiukassa tilanteessa Sabres tarvitsi vain yhden tilaisuuden, joka melkein tuli Drew Staffordille. Varamaalivahtina tilanteessa toiminut Andrew Ference venytti komean jalkatorjunnan. Boston piti johtoasemansa aina viimeiselle minuutille asti. Ference istui jäähyllä pelin viivyttämisestä nostettuaan kiekon katsomoon, kun Cody Hodgson tasoitti ottelun 2-2:een. Peliaikaa jäi jäljelle 26 sekuntia. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty.

Jatkoajalla tilaa oli entistä enemmän ja paikkaakin oli tarjolla. Sankarin viittaa sovitettiin vuorollaan Vanekille, Ferencelle ja David Krejcille, kunnes maalivahdit varastivat sen aina itselleen. Ratkaisu siirtyi näin voittomaalikilpailuun. Sen ainoa onnistuja oli lopulta Stafford, ja Buffalon mukana matkustivat sille tärkeät kaksi pistettä. Joukkueen pudotuspelitoiveet elävät yhä. Matkaa viivaan on kaksi pistettä. Tappiosta huolimatta Boston varmisti yhdellä pisteellään pudotuspeleihin pääsynsä ja otti myös kärkipaikan koillisdivisioonassa.

Vatanen avasi NHL-maalitilinsä

Sami Vatanen teki uransa ensimmäinen NHL-maalin, kun Anaheim Ducks kohtasi Columbus Blue Jacketsin. Vatasen rannelaukaus ylivoimalla vei Anaheimin 1-0-johtoon. Columbus otti ottelussa voiton jatkoajalla maalein 3-2 ja nousi läntisessä konferenssissa viimeiselle pudotuspelipaikalle ohi Detroit Red Wingsin, joka jäi pisteittä hävittyään Calgary Flamesille maalein 3-2. Detroitilla on kuitenkin peli vähemmän pelattuna kuin Columbuksella. Columbukselle voitto oli viides perättäinen.

Viidennen perättäisen voittonsa otti myös Pittsburgh Penguins itäisen konferenssin kärkikamppailussa Montreal Canadiensia vastaan. Penguins oli parempi maalein 6-4. Brenden Morrow ja Brandon Sutter tekivät kaksi maalia mieheen. Morrow täydensi pisteiltaansa myös syötöllä. Montrealille tappio oli kolmas perättäinen.

PITTSBURGH-MONTREAL 6-4
BOSTON-BUFFALO 2-3 vl.
CALGARY-DETROIT 3-2
ANAHEIM-COLUMBUS 2-3 ja.