TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Bogdanov jatkaa TuTossa, Riutta joukkueeseen

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä pelaava TuTo on solminut vuoden jatkosopimuksen pitkäaikaisen päävalmentajansa Anatoli Bogdanovin kanssa. Lisäksi joukkue tiedotti yhdeksästä pelaajasopimuksesta.

Anatoli Bogdanoville kulunut kausi oli turkulaisjoukkuueen ruorissa jo seitsemäs peräkkäinen. Kausi päättyi joukkueen kannalta nolosti, kun ennalta nimivahva joukkue jäi harmittavasti kolme pistettä pudotuspeliviivan alle. Ensi kaudella TuTon kakkosvalmentajana toimii kesken kuluneen kauden tiimiin tullut entinen A-junioreiden valmentaja Kari Rauhanen.

Anatoli Bogdanov on parasta aikaa Ukrainan maajoukkueen kanssa Kiovassa valmistavalla leirillä lauantaina Suomessa alkaviin jääkiekon MM-kisoihin. Ukraina kohtaa kisojen avausottelussaan hallitsevan maailmanmestarin Slovakian.

Uutena ja nimekkäimpänä pelaajana TuToon liittyy Uudenkaupungin Jää-Kotkissa pelannut keskushyökkääjä Topi Riutta. Heinolassa syntynyt 22-vuotias Lahden Pelicansin kasvatti oli viime kaudella Jää-Kotkien toiseksi tehokkain pelimies 25 tehopisteellään. Nuorten maajoukkueita kolunnut 180 senttinen hyökkääjä on pelannut kolme viimeistä kautta Mestistä Diskoksen, Hermeksen ja jo mainitun UJK:n riveissä. Riutan meriiteistä löytyy myös 48 liigaottelua Jyväskylän JYPin riveistä tehoin 0+2. Päävalmentaja Bogdanov kertoi odottavansa Riutalta kiekkovarmuutta, tehoa ja yllätyksellisyyttä.

TuTo saa myös paluumuuttajan, kun oma kasvatti, TPS:n A-junioreissa kautensa viettänyt
Ville Aaltonen palaa TuToon. Aaltonen tehtaili kulunella kaudella pelaamissaan 30 A-nuorten
ottelussa 15 tehopistettä.

Lupaavan B-juniorin, Tapio Laakson kanssa TuTo on tehnyt pitkän kolmen vuoden sopimuksen. Laakso voitti B-nuorten pistepörssin kuluneella kaudella tekemällä 28 ottelussa 51 tehopistettä.

Hyökkääjä Markus Leppänen ja TuTo ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen. Leppänen oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja tehtaili 41 ottelussa tehot 16+6.

Puolustajan Petri Tähtisalon kanssa TuTo on päässyt yhteisymmärrykseen vuoden jatkosopimuksesta. Tähtisalo oli joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja ja merkkautti itselleen tehot 8+8 39 ottelussa.

Puolustajat Rami Katajisto ja Kai Syväsalmi sekä hyökkääjä Miikka Tuomainen ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen. Myös hyökkääjä Miika Kurka on solminut TuTon kanssa 1+1 mallisen sopimuksen.

TuTo ilmoitti, että joukkue on valmis vasta elokuussa, kun omien juniorien kyvyt pelata Mestistä arvioidaan joukkueen jääharjoituksissa.

Samalla TuTo ilmoitti, että joukkueen A-junioreita valmentaa ensi kaudella kaksikko Pekka Virta - Marko Koski.

» Lähetä palautetta toimitukselle