Bluesin uusimmat vahvistukset: Pirnes, Peltonen ja Kaltiainen

LIIGA / Uutinen
Blues jatkaa pelaajistonsa uusimista. Nyt espoolaisjoukkue on tehnyt sopimukset keskushyökkääjä Esa Pirneksen, puolustaja Kimmo Peltosen ja maalivahti Matti Kaltiaisen kanssa.

Lukossa viime kaudella pelanneen Pirneksen sopimus on yksivuotinen ja se sisältää NHL-pykälän. Oululaislähtöinen Pirnes aloitti liigauransa Espoossa kaudella 1999-2000. Bluesista matka jatkui vuonna 2001 Tapparaan ja kahden kauden ja yhden mestaruuden jälkeen suuntana oli Los Angeles Kings. Työsulun vuoksi mies palasi Suomeen ja Raumalle. Lukossa saldoksi muodostui 47 ottelussa 38 tehopistettä (9+29).

- Bluesiin tulooni oli monta syytä. Olen aloittanut liigaurani täällä ja niiltä ajoilta on hyvät muistot. Seurassa on nykyään kaikki palikat valmennus- ja seurajohtoa myöten kunnossa, lisäksi meillä on koti Espoossa ja viihdymme täällä erinomaisesti, Pirnes kertoo Bluesin kotisivuilla.

NHL:n mahdollista alkua ja omaa siirtymistään rapakon taakse Pirnes ei halunnut sen kummemmin spekuloida.

- Työsulun jatkumisesta tai päättymisestä on vaikea sanoa mitään enkä halua pohtia ja miettiä sitä liikaa. Olen tyytyväinen pelaamiseen Suomessa ja nyt on kova into päästä treenaamaan ja valmistautumaan kauteen kunnolla.

Lahtelaislähtöinen 29-vuotias Kimmo Peltonen on tehnyt Bluesin kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Peltonen debytoi liigassa jo kaudella 1993-1994 Reippaan paidassa , mutta lahtelaisten pudottua liigasta hän pelasi useamman vuoden 1. divisioonassa, kunnes tie vei Hämeenlinnaan vuonna 1999. Kolmen HPK-kauden jälkeen matka jatkui Turkuun ja viime kausi kului HV-71:n paidassa.

Boston Collegen joukkueessa NCAA-yliopistosarjaa parhaillaan pelaava Matti Kaltiainen on Bluesin oma kasvatti, joka pelasi seuran A-nuorissa viimeksi kaudella 2000-2001. Vuoden sopimuksen seuran kanssa tehnyt Kaltiainen on Bluesin tällä hetkellä Bluesin ainoa sopimuksen tehnyt maalivahti. Hän liittyy joukkueeseen opintojensa päätyttyä kesäkuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle