Bluesin maailmanmestarijuniorit Yhdysvaltain juniorisarjaan

Muut Sarjat / Uutinen
Hyökkääjä Emil Oksanen pelaa tulevan kauden USHL-juniorisarjassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden huhtikuussa voittaneet Emil Oksanen ja Kasper Kotkansalo pelaavat tulevalla kaudella USHL-juniorisarjassa.

Espoon Bluesin A-junioreissa päättyneellä kaudella pelanneet hyökkääjä Emil Oksanen ja puolustaja Kasper Kotkansalo siirtyvät ensi kaudeksi Sioux Falls Stampeden riveihin USHL-juniorisarjaan.

Loppuvuodesta 1998-syntyneet pelaajat ovat molemmat varauskelpoisia kesän 2017 NHL:n varaustilaisuudessa. He kuuluivat molemmat myös maailmanmestaruuden voittaneeseen alle 18-vuotiaiden MM-kisaryhmään huhtikuussa.

Sioux Falls Stampede varasi Oksasen aiemmin keväällä USHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä ja Kotkansalon toisella kierroksella.

USHL:ssä pelaa myös kolmas Bluesista lähtöisin oleva 2017-varausikäluokkaan kuuluva huippulupaus ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Eeli Tolvanen.

Tähtäimessä yliopisto

Nuorten SM-liigassa 45 ottelussa huimat tehot 28+31 latonut Oksanen sijoittui sarjan pistepörssissä sijalle kahdeksan ja oli tehokkain alle 18-vuotias. Oksaselle siirto USHL:ään on siirto kohti yliopistosarjaa.

− Yliopistoa ajatellen USHL tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Siellä oppii samalla sekä kielen että pienen kaukalon pelin, Oksanen sanoo.

Myöskään monivuotisen joukkuekaverin Kotkansalon siirtyminen ei ole ainakaan negatiivinen asia.

− Onhan se kiva saada toinenkin suomalainen sinne.

Oksasta on veikkailtu alustavissa varauslistauksissa jopa ensimmäiselle kierrokselle kesän 2017 NHL:n varaustilaisuudessa.

− Ei se (varaustilaisuus) vaikuttanut valintaani, mutta tiedostin kyllä sen, että siellä on enemmän näytillä ja voi olla paremmat mahdollisuudet saada varaus.

» Lähetä palautetta toimitukselle